TV-tip: Mijn naam was Kostas
#1
KRO/NCRV schreef:Televisiepresentator André van der Toorn werd een paar dagen na zijn geboorte bij zijn moeder weggehaald en naar een kindertehuis in Athene gebracht. Daar werd hij ter adoptie aangeboden aan Nederlandse ouders, net als honderden andere kinderen in de periode 1957-1975. Alle adoptieouders moesten voldoen aan dezelfde strikte eisen, met name op financieel en intellectueel vlak. Op die manier werd gegarandeerd dat de Griekse kindjes allemaal in welvaart zouden opgroeien, iets wat hun Griekse moeders niet konden bieden.

De KRO-documentaire Mijn naam was Kostas (zondag 1 januari, 22.45 uur, NPO 2) is een confronterende film over de impact van adoptie in het leven van André van der Toorn. Een leven lang het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn, er niet bij te horen en altijd onzeker te zijn. Door intieme interviews met André en een aantal van zijn dierbaren, wordt het effect van adoptie op een mensenleven pijnlijk voelbaar.

André is zijn biologische moeder gaan zoeken, maar veel rust gaf hem dat niet. Om definitief af te rekenen met de worstelingen in zijn leven, besloot hij deze documentaire te maken.In de film komen de Nederlandse adoptiemoeder van André, zijn Griekse moeder en kinderen uit het Griekse tehuis aan het woord. Allemaal worstelen ze op hun eigen manier met de adoptie en vertellen daar buitengewoon openhartig over.

Mijn naam was Kostas is een eerlijke en liefdevolle film die laat zien hoe cruciaal maar ook ontwrichtend familiebanden kunnen zijn.

Mijn naam was Kostas is geregisseerd door Elly de Bont en geproduceerd door Wasp media voor de KRO.
Mijn naam was Kostas, zondag 1 januari, 21.35 uur, NPO 2 - herhaling op maandagmiddag 2 januari om 16.05 uur.

Mijn naam was Kostas, zondag 1 januari, 21.35 uur, NPO 2 - herhaling op maandagmiddag 2 januari om 16.05 uur.
Quote
#2


Andre was op Kreta geboren.
Quote
#3
die heb ik geprogrammeerd. lijkt me een mooi programma. bedankt.
Quote
#4
Ontzettend mooie gevoelige documentaire...
Quote
#5
Mooi en gevoelig is Spoorloos ook geregeld hoor, alleen speelt het meestal niet in Griekenland.
Quote
#6
Ik had me misschien teveel voorgesteld van deze documantaire, vond t een beetje magertjes eigenlijk. Had ook iets meer algemene info verwacht, over uoeveel babys vanuit griekenland naar nl bijvoorbeeld.
Quote
#7
Ik vind Andre best wel een vervelende vent....... maar ik kan ook niet oordelen, ik weet niet hoe het voelt om geadopteerd te zijn.
Quote
#8
Nou Electra63 je haalt me bijna de woorden uit de mond.Ik vond het geheel een beetje onbestemd overkomen.
Heel anders dan wanneer personen uit bv Zuid Amerikaanse landen op zoek gaan naar hun moeder/vader.
Hij kon zich maar heel moeilijk verplaatsen in de tijd/positie waarin zijn moeder zich bevond.
Quote
#9
Ook gezien maar ook wat achter de man afgespeeld heeft in zijn leven en nog. Bij een trauma is et weinig of geen ruimte om zich in een ander te kunnen verplaatsen hoe graag je het ook zou willen. Andre gaf zelf aan geen makkelijk persoon tezijn af en toe. Hoe dapper moet je zijn om dat op tv te kunnen zeggen. Het feit dat hij zijn ouders probeert te vinden wil al zeggen dat hij heel wat meer begrijpt wat er toen met zijn moeder is gebeurd. Goed dat hij iets kan afsluiten. Eviva
kokino17's signature    Wish all your dreams are coming true
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  TV-tip: Petros Markaris-Mijn Athene Ger 7 3.953 15 December 2011, 19:37
Laatste bericht: Tzimis Bazoukas

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.