02 January 2017, 02:37
Nieuwjaars recept… Weltruste en een Goed 2017!!
Eend met Whisky of Raki!!
Bereidingswijze:
Koop een eend van ongeveer 1,5 a 2 kg,
2 grote flessen Schots= e Whisky, Of Raki ... spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen en de= binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 min. Voorve rwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor= de helft vullen met Raki /Whisky.
De Whisky of raki opdrinken tijjdens het voorverwarmen van de oven.!
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een 2e glas Whisky of Rakin inschenken.
Het 2e glas Whisky of Raki opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 min. de oven op = 200 C. zetten en de graven vubben met Whisky of Raki
De glaven opdrinken en de svhelven van het eerste glay oprapen.
Nog een glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn.
Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bobenkant van de linke rand doen.
Nog twee glaven Whiskey OF Raki insjenke, .
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondsalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape.
Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen.
De hand ontvette met Visky of Raki en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opve e en deend terug in de hove doen.
De heend oprape en dov e eers opedoen.
De twede fjes biski op edoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek onre kas vege.
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit- te.
De vjes op de gjond zettte.
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette.
De oge sljuite en omvalle.
Truste
Eend met Whisky of Raki!!
Bereidingswijze:
Koop een eend van ongeveer 1,5 a 2 kg,
2 grote flessen Schots= e Whisky, Of Raki ... spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen en de= binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 min. Voorve rwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor= de helft vullen met Raki /Whisky.
De Whisky of raki opdrinken tijjdens het voorverwarmen van de oven.!
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een 2e glas Whisky of Rakin inschenken.
Het 2e glas Whisky of Raki opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 min. de oven op = 200 C. zetten en de graven vubben met Whisky of Raki
De glaven opdrinken en de svhelven van het eerste glay oprapen.
Nog een glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn.
Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bobenkant van de linke rand doen.
Nog twee glaven Whiskey OF Raki insjenke, .
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondsalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape.
Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen.
De hand ontvette met Visky of Raki en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opve e en deend terug in de hove doen.
De heend oprape en dov e eers opedoen.
De twede fjes biski op edoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek onre kas vege.
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit- te.
De vjes op de gjond zettte.
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette.
De oge sljuite en omvalle.
Truste