Gegrilde kip
#1
Voor de zoveelste maal zijn nu weer op Kreta voor een 10tal weken en elke keer weer opnieuw
verwonderen we ons dat het gegrilde kippenvlees oa zo "sappig" is (niet droog).
De reden is altijd een familierecept.
Wie kent zo een familierecept ?
Dank bij voorbaat
Edgard
Quote
#2
Volgens mij ligt het aan de kip welke minder water bevat.
jjohn's signature Groet,
John. 
Quote
#3
Wahaha, een familierecept.....
Die kip gewoon in die welbekende ,,ovenzak,, in de oven doen....
En je hebt nooit meer een uitgedroogde kip!!
Quote
#4
Een bekende methode om de kip sappig te houden; neem een citroen,prik er met een vork gaatjes in en stop de citroen in de buikholte van de kip.

Ik weet niet waar topicstarter zit, maar een taverna in Vrysses is bekend om zijn gegrilde kip.
Quote
#5
Gewoon niet te lang in de oven laten staan. Vullen met uien en mais, daar komt ook veel vocht uit.
Op de BBQ zet ik er een bakje onder met bier.
@Posslke oventhermometer gebruiken. Iedereen klaagt dat er teveel water in onze kip zit.
tip: let goed op de max temperatuur en niet te lang, maar wel gaar natuurlijk.
Quote
#6
1° Ik zit in Pitsidia, vlakbij Matala

2° Ze leggen hier bv een kipfilet op de bbq , met houtskool, en die zijn ook sappig. Dus een ovenzak helpt hier niet
Quote
#7
Even geen gegrilde kip voor mij Edgard maar wel offtopic , kom je nog deze kant op, tot 9 februari ben ik nog hier daarna moet ik onder het mes in de Interklinik in Heraklion.
Arthur's signature Almost all old truckers survive cancer, I am fighting again with it.
Quote
#8
Arthtur,

Voorlopig nog geen plannen in jouw richting.
Gaan deze week heel waarschijnlijk wel naar het vliegdekschip kijken.
Quote
#9
(05 February 2017, 10:43)posslke schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Arthur,

Voorlopig nog geen plannen in jouw richting.
Gaan deze week heel waarschijnlijk wel naar het vliegdekschip kijken.

Dat is echt jou ding, foto's maken, ik weet niet hoe dicht je er bij kan komen maar je zult wel die dikke lens bij je hebben.
Arthur's signature Almost all old truckers survive cancer, I am fighting again with it.
Quote
#10
(04 February 2017, 19:55)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Even geen gegrilde kip voor mij Edgard maar wel offtopic , kom je nog deze kant op, tot 9 februari ben ik nog hier daarna moet ik onder het mes in de Interklinik in Heraklion.

Arthur ik weet niet waarvoor je onder het mes moet maar ik wens je enorm veel sterkte toe, groetjes uit Rhodos  Wink
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.