Die turken toch.
#1
Turkije subsidieert cruise bedrijven
van CNA Web - 2 mei 2017161

Zijn voornemen om te subsidiëren $ 30 per passagier cruise bedrijven zullen hun programma's naar Turkije te integreren, kondigde de Turkse regering, in een poging om het vertrouwen van bedrijven die het land terug uit hun programma's terug te krijgen.

Deze economische stimulans door de Turkse Cultuur en minister van Toerisme, Nabi Avci, aangekondigd op een persconferentie. "We bieden bedrijven die passagiers in Turkije met $ 30 per cruise passagier," specifiek vermeld. Aanbod geldig voor vaartuigen van meer dan 750 passagiers, wat betekent dat op een cruiseschip met 1.000 passagiers, bijvoorbeeld, zal worden betaald een subsidie van 30.000 Amerikaanse dollars.

subsidies

Het aanbod is vergelijkbaar met de reeds voor chartervluchten voor het onderhoud van lucht capaciteit betaalde subsidies, ondanks de zwakke vraag. Bedenk dat de luchtvaartmaatschappijen en touroperators krijgt $ 6.000 per vlucht, met een veelheid van bestemmingen, onder bepaalde voorwaarden.

Cruises zijn verwijderd uit Turkije vorig jaar als gevolg van de bezorgdheid van de reizigers voor de veiligheid naar aanleiding van de terreur aanslagen in het land en als de totale vraag naar de plaats van bestemming daalde dramatisch. In het bijzonder is het aantal cruisepassagiers een bezoek aan het land is gedaald van ongeveer 2 miljoen in 2015 tot ongeveer 600.000 dit jaar.

Bijna alle grote cruise bedrijven, waaronder Aida Cruises, Royal Caribbean Cruises, MSC Kreuzfahrten, Norwegian Cruise Line en Costa, Turkije zich terug uit hun programma's. Een van de weinigen die hun routes naar Turkije hebben behouden is de TUI Cruises en Celestyal Cruises.

Dus de vraag is of de economische stimulans genoeg om cruisemaatschappijen te overtuigen om terug te integreren in hun programma's Turkije zal zijn. Naast het feit dat de meeste cruise routes lang geleden gepland, een probleem is dat verzekeringsmaatschappijen soms exclusief bepaalde poorten op een seizoensgebonden basis.
Arthur's signature Almost all old truckers survive cancer, I am fighting again with it.
Quote
#2
Blijkbaar voelen ze al nattigheid. Feit is dat de belangstelling voor Turkije sterk gedaald is in toeristische kringen.
Patrick's signature
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#3
Je kunt de cruisebedrijven dan wel subsidiëren, het zijn toch de passagiers die bepalen waar de vakantie uiteindelijk wordt gevierd.
Als de passagier niet naar Turkije wenst te gaan dan houdt het simpelweg op.

De bal ligt nu bij de bedrijven die de cruises aanbieden om de klant over te halen om naar een politiek onstabiel land af te reizen. Met de recente ontwikkelingen nog vers in het geheugen, zal Turkije het moeilijk krijgen om voldoende vertrouwen uit te stralen naar de toerist.

Met het huidige politieke klimaat zie ik op korte termijn geen verbeteringen voor enige stabiliteit in dit land. Leiders met dictatoriale trekjes veroorzaken nu eenmaal verdeling in het land. Je kunt veel mensen (tegenstanders) oppakken en monddood maken, maar het ongenoegen kan je niet wegnemen.
Computer Boy's signature Internetverslaving is nu een erkende ziekte, waarvoor je naar een afkickkliniek kan gaan. Ik ga alleen maar als er WiFi is.
Quote
#4
Ik zie veel familie, vrienden en kennissen welke normaal tijdens de meivakantie ergens in Turkije verblijven nu op Kos zitten.
jjohn's signature Groet,
John. 
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Turken kopen huizen in griekenland chris 16 4.307 30 November 2016, 21:11
Laatste bericht: Arthur
  Die Grieken zijn zo lui nog niet! Of toch wel? Ger 8 5.931 06 October 2014, 10:01
Laatste bericht: dashboot2005

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.