Fodelianakis olijfolie     
Karpathos Lefkos
#1
We willen deze zomer naar het plaatsje Lefkos op Karpathos gaan.
Wie heeft info over dit dorpje en omgeving en eventueel over appartementen daar. (oa. Yiallos Village en Potali Bay)
Bedankt alvast.
Quote
#2
wij zijn er 1992 1 dag geweest was er wel rustig maar knus en heerlijk eten,maar er kan veel gebeurd zijn in zoveel jaren
Quote
#3
Lefkos is een leuke toeristenplaats welke het moet hebben van zijn 4 stranden. Potali Bay ligt aan het 1e gelijknamige strand. Yiallos ligt dacht ik wat meer landinwaarts maar ook dicht bij de stranden. De eigenaar is ook de eigenaar van Blue Sea restaurant welke aan de natuurlijke haven ligt.
Lefkos heeft geen dorpskern. De diverse tavernes liggen langs de stranden.
Je hebt wel vervoer nodig om iets van het eiland te zien.

Zo'n 7 km naar het noorden ligt het mooie plaatsje Mesochori met zijn trapstraatjes. Nog iets verderop, bij Spoa, splitst de weg zich. Je kunt verder richting het noorden naar het het bekende afgelegen dorp Olympos of je neemt de kustweg richting zuiden welke langs diverse mooie stranden uiteindelijk in de hoofdstad Pigadia komt. 

Zo'n 15 km naar het zuiden liggen het leuke vissersdorpje Finiki en nog een 3 kilometer verder het eerste grote dorp Arkasa (en nog wat verder ga je richting vliegveld). Richting Finiki kom je langs taverne Under the Trees. Hier moet je zeker eens aanleggen! Mooie plek, lekker eten, altijd te veel. (Overigens barst het op Karpathos van de echt goede tavernes.)
De grootste en populairste plaats, Pigadia, ligt aan de andere kant van het eiland. Tussen Lefkos en Finiki ligt een weg welke dwars over het eiland via een paar mooie bergdorpen naar Pigadia gaat.

Op mijn Facebook vindt je meer foto's en video's van het eiland en op karpathos.nl staat meer informatie.


[Afbeelding: 334j2pv.jpg]

[Afbeelding: 152dvfr.jpg]
Quote
#4
(12 May 2017, 01:06)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(Overigens barst het op Karpathos van de echt goede tavernes.)

Wel jjhon, daarin kan ik je absoluut geen ongelijk geven. Wij zijn hier sedert zaterdagavond in Arkasa (Zoe Studios). Iedere dag echt lekker gegeten en we schamen ons dat we ons bord niet leeg krijgen. Nergens in Griekenland al ooit dergelijke porties gekregen.
Verder is Karpathos wel een eiland dat je, volgens ons, moet "leren" kennen. Elk deel van het eiland is anders qua natuur, structuur, ... Het deel van het eiland tussen de luchthaven en Arkasa is totaal anders dan bijvoorbeeld roondom Pigadia. Een deel van de weg tussen Aperi en Spoa (zeker het stuk tussen de splitsing naar Kyra Panagia en net voor Soa) is absoluut 1 van de mooiste routes die ik ooit gereden heb in Griekenland.

Ook de dorpen Aperi, Othos, Volades en Pyles vonden wij prachtig. En dan moet de rest de komende dagen nog komen (Olymbos, ...)
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#5
Een prachtige tocht met geweldige vergezichten is die op de flank van de Kali Limni. Je begint bij de afgelegen taverne Kali Kardia op de Lastos vallei maar de (verharde) weg ernaar toe geeft al prachtige plaatjes. Je hebt wel een off road nodig want vanaf de taverne is het onverhard. Je rijdt er in een oase van rust en kijkt van grote hoogte o.a. op Kyra Panagia en Pigadia. Prachtige natuur daarboven.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.