waarschuwing CP virus
#1
Thumbs Down 
Waarschuwing computervirus: open geen filmpje van max verstappen via facebook of ergens anders op internet. Je krijgt een virus die in je internetbankzaken kan komen! Foetsie is dan je geld.
Dit is geen grap echt waar! Een gewaarschuwd mens telt voor 2
kokino17's signatuur    Wish all your dreams are coming true
Quote
#2
Hetzelfde filmpje als destijds met Michael Schumacher, maar dat is alweer uit 2014.
Echter nu is de naam aangepast met die van Max. Werking is en blijft hetzelfde.

Quote:
In januari 2014 gebruikten oplichters dit nieuws als inspiratie om een nieuw virus te lanceren via sociale media zoals Facebook en Twitter. Het virus deed zich voor als een link naar een video, die "exclusieve beelden" beloofde van het moment van Schumacher's ongeval, en vroeg vervolgens om een programma te installeren dat in werkelijkheid een trojaans virus bevatte. De bedoeling was om via geïnfecteerde computers de inloggegevens van online bankieren te bemachtigen en zo je bankrekening leeg te roven. Vanzelfsprekend kreeg je de video zelf nooit te zien, want eventuele videobeelden zijn nooit vrijgegeven.

Hoewel dit virus dus wel degelijk heeft bestaan, is er momenteel geen enkele aanwijzing meer dat het nog steeds zou circuleren. De frauduleuze neplink doet al enkele jaren niet meer de ronde, gezien het ongeval van Schumacher niet meer actueel is. Frauduleuze nepvideo's zullen zich immers richten tot wat er zich op dat moment in de actualiteit afspeelt, omdat ze hiermee op een betere verspreiding kunnen rekenen. Niettemin blijven sommige versies van de waarschuwing nog steeds wel circuleren. Hoewel het inderdaad een zinvol advies om niet te klikken op zulke dubieuze links, en de circulerende waarschuwing goed bedoeld is, is deze nu niet langer actueel en is het verspreiden ervan dan ook geheel zinloos.
Unquote.
Computer Boy's signatuur Internetverslaving is nu een erkende ziekte, waarvoor je naar een afkickkliniek kan gaan. Ik ga alleen maar als er WiFi is.
Quote
#3
Gewoon een hoax dus.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.