(08 June 2017, 22:27)Vito schreef:
Skordalia is warme knoflookpuree, althans zo ken ik het.
Klopt, maak het al vele jaren, zal het hier nog wel plaatsen. Daarom was ook mijn eerste reactie dat het die puree zou zijn.
(08 June 2017, 22:09)jacq1970 schreef:
Gelukkig worden we elke keer weer verrast met nieuwe gerechten, op elke eiland of stuk vaste land ontdek je wel weer iets nieuws.. heerlijk.
Deze puree ga ik zeker een keer maken!
(08 June 2017, 19:04)Harma schreef:
Dit lijkt mij erg lekker Johan.
Ga het binnenkort eens maken.
Heb dit ook nog nooit in Griekenland gegeten.
Vorig jaar op Lesbos voor het eerst scordalia gegeten.
Vorige week in Kefalonia stond het ook op het menu en hebben we het ook gegeten.
Had het nog nooit eerder in Griekenland op het menu zien staan of op mijn bord gehad.
de scordalia was dat met de zoete bieten???
echt heerlijk is dat, heb het thuis al een paar keer gemaakt, waar mijn lief nooit bieten at vreet hij ze nu!
@Jacq1970, bedoel je misschien "patzaria me giaourti skordato" (bietensalade met knoflookyoghurt)? Ook heerlijk! (Weet niet of ik de Griekse benaming helemaal juist heb).