Aubergines met tomatensaus
#1
In het prachtige boek "Smaken van de Griekse Zachori" kwam ik dit recept tegen. Dat kwam me bekend voor, ik maakte een vergelijkbaar gerecht, maar dan met courgette. Heb een paar weken geleden eerst het recept uit het boek exact nagemaakt en gisteren met wat kleine aanpassingen weer gekookt. Ik heb oa de groene paprika door rode vervangen, geeft een wat meer zoetere toets aan de saus. Ook gebruik ik meer tomaten en (staat niet in het recept) voeg ik afhankelijk van de smaak van de tomaten, extra gedroogde tomaten toe.
Nog een tip: Krijg je van de tomaten toch te weinig saus, voeg dan gerust een blikje tomatenblokjes toe. De tomaten ontdoe ik niet van hun velletje, dat is voor ieder persoonlijk, als het gerecht klaar is, is er niks meer van terug te vinden. Kan je rode puntpaprika's vinden, gebruik die dan ipv de ronde paprika's. Ook net weer een slagje zoeter. Vinden we lekker! Wink
Wij hebben het gisteren samen met knoflook/citroen aardappels uit de oven gegeten! Tongue
Oh ja, om af te sluiten had ik nog een lekker glaasje Souma!



JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#2
Wat beelden van de bereiding:

De aubergineplakken bakken in de pan:

[Afbeelding: 2462v54.jpg]

Paprika, knoflook en tomaat in de pan, vlak voor je het geheel gaat stoven:

[Afbeelding: 2lmqex2.jpg]

De saus al een aardig eindje onderweg:

[Afbeelding: e6261y.jpg]

De plakken aubergine smeken om hun saus:

[Afbeelding: 1o6ahl.jpg]

De saus en de feta erover en dan nog 20 minuutjes de oven in:

[Afbeelding: 2zhh2lc.jpg]

En als het klaar is en je hangt er met je neus boven (omdat het zo lekker ruikt Tongue ), ziet het er van dichtbij zo uit:

[Afbeelding: x282yt.jpg]
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#3
als je toch bezig bent ,doe wat veel knoflook bij en je heb de imam flauwgevallen .
Quote
#4
(19 February 2016, 19:34)Tzimis Bazoukas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




als je toch bezig bent ,doe wat veel knoflook bij en je heb de imam flauwgevallen .

Het lijkt er wel een beetje op hè Tzimis? Ik heb er een recept van, maar dat scheelt maar één teentje knoflook met dit gerecht, dus dat verschil valt dus wel mee.  
Viel hij niet flauw door de giga lekkere smaak? Heb ook wel eens gelezen dat er zeer veel olijfolie in ging en dat hij daardoor "out" ging. Smile
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#5
Ziet er heerlijk uit! Binnenkort maar eens maken.
Quote
#6
Bedankt, fijn dat er foto's bij staan!
Quote
#7
olijf olie en zo veel mogelijk knoflook.ik moet bekennen door dat ik deze post zag en de aubergines tegen kwam bij de winkel nu een moussaka aan het maken ben.
Quote
#8
(20 February 2016, 16:52)Tzimis Bazoukas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




olijf olie en zo veel mogelijk knoflook.ik moet bekennen door dat ik deze post zag en de aubergines tegen kwam bij de winkel nu een moussaka aan het maken ben.

Heerlijk! Kali Orexi! Tongue
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#9
Bedankt. ik drink de tsipouro op jou gezondheid.
Quote
#10
Dank je Tzimis, voel me vereerd! Doe ik vanavond met je mee op jouw gezondheid en die van je gezin, wordt dan wel een Souma uit Rhodos! De Tsipouro is helaas verleden jaar op gegaan. Wink
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#11
Weer zo'n geweldig recept Johan. zonnetje
Ik ga het zeker eens proberen.

Je haalt iedere keer het boek "Smaken van de Griekse Zachori" aan?

Ik ken het boek niet, is dat zo'n goed boek?
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#12
(29 February 2016, 19:17)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Weer zo'n geweldig recept Johan. zonnetje
Ik ga het zeker eens proberen.

Je haalt iedere keer het boek "Smaken van de Griekse Zachori" aan?

Ik ken het boek niet, is dat zo'n goed boek?

Martino, zie dit draadje:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Niet iedere keer hoor, toevallig bij dit recept Wink Wel in het andere draadje, is zijn geld dubbel en dwars waard vind ik, veel mooie achtergrondinfo voorafgaand aan de recepten!
Succes met het recept! Je gaat het vast vaker maken! Cool
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#13
De variant die ik tegenkwam in Olympos, Karpathos:

[Afbeelding: 295x0ea.jpg]
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#14
Hoi Johan,

Ziet er goed uit. Wij zijn nogal liefhebbers van aubergine! Smile

En wat is het recept van deze variant?
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#15
(25 June 2016, 22:57)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Hoi Johan,

Ziet er goed uit. Wij zijn nogal liefhebbers van aubergine! Smile

En wat is het recept van deze variant?

Hoi Martino,

Ik heb geen idee, niet gevraagd bij de dames. Heb te lang bij Nikos gezeten. Big Grin
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#16
(26 June 2016, 10:03)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(25 June 2016, 22:57)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Hoi Johan,

Ziet er goed uit. Wij zijn nogal liefhebbers van aubergine! Smile

En wat is het recept van deze variant?

Hoi Martino,

Ik heb geen idee, niet gevraagd bij de dames. Heb te lang bij Nikos gezeten. Big Grin

En had je het gevraagd had je misschien als antwoord gekregen: "If we tell you, we have to kill you." Big Grin  Dat was het antwoord dat mijn vrouw kreeg toen ze eens een recept vroeg.
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#17
(26 June 2016, 12:27)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(26 June 2016, 10:03)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(25 June 2016, 22:57)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Hoi Johan,

Ziet er goed uit. Wij zijn nogal liefhebbers van aubergine! Smile

En wat is het recept van deze variant?

Hoi Martino,

Ik heb geen idee, niet gevraagd bij de dames. Heb te lang bij Nikos gezeten. Big Grin

En had je het gevraagd had je misschien als antwoord gekregen: "If we tell you, we have to kill you." Big Grin  Dat was het antwoord dat mijn vrouw kreeg toen ze eens een recept vroeg.

Dus, geen recept gekregen? Big Grin Big Grin
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#18
(26 June 2016, 12:43)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(26 June 2016, 12:27)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(26 June 2016, 10:03)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Hoi Martino,

Ik heb geen idee, niet gevraagd bij de dames. Heb te lang bij Nikos gezeten. Big Grin

En had je het gevraagd had je misschien als antwoord gekregen: "If we tell you, we have to kill you." Big Grin  Dat was het antwoord dat mijn vrouw kreeg toen ze eens een recept vroeg.

Dus, geen recept gekregen? Big Grin Big Grin

Neen daar niet Big Grin

Maar het is wel al een aantal keren gebeurd dat ze op eenvoudige vraag een kijkje in de keuken mocht nemen of meehelpen zelfs. Op Kreta mocht ze een namiddag meehelpen in het hotel om de gerechten voor het avondbuffet klaar te maken en ook vorig jaar in Kos mocht ze in een taverne een kijkje nemen hoe de eigenaar zijn soutsoukakia klaarmaakte.
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#19
(26 June 2016, 14:33)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(26 June 2016, 12:43)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(26 June 2016, 12:27)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




En had je het gevraagd had je misschien als antwoord gekregen: "If we tell you, we have to kill you." Big Grin  Dat was het antwoord dat mijn vrouw kreeg toen ze eens een recept vroeg.

Dus, geen recept gekregen? Big Grin Big Grin

Neen daar niet Big Grin

Maar het is wel al een aantal keren gebeurd dat ze op eenvoudige vraag een kijkje in de keuken mocht nemen of meehelpen zelfs. Op Kreta mocht ze een namiddag meehelpen in het hotel om de gerechten voor het avondbuffet klaar te maken en ook vorig jaar in Kos mocht ze in een taverne een kijkje nemen hoe de eigenaar zijn soutsoukakia klaarmaakte.

Dat zijn nu de momenten dat een fantastische vakantie voor mij een super vakantie wordt! Smile
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#20
Vanavond weer van genoten. Was de eerste keer in drie weken dat ik weer eens uitgebreid in de keuken heb gestaan. Blijft vreemd, als er iets op de grond valt, was er altijd een labrador die dacht dat hij een stofzuiger was Smile , of om mijn handen waar feta aan plakte schoon te likken, nu moet ik het zelf oprapen en schoonmaken. Blush

We hebben het met "blanke" kritharaki gegeten, dus gewoon gekookt in bouillon met wat kruiden en op het bord een harde kaas eroverheen geraspt. De saus heb je immers al van de aubergines. Voor de jongens onder ons, die vlees heel belangrijk vinden  Big Grin  had ik van een kilootje rundergehakt heerlijke biftekis gemaakt en op de grill gelegd. Mijn vrouw een lekkere Nemea en voor mezelf een Fix, met dank aan de Lidl. Wink  Het was tijd en goed om weer even ouderwets te genieten.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#21
En zo zijn we al weer een half jaar verder, met een nieuwe hond en een nieuwe buitenkeuken. Vanavond ingewijd met dit gerecht en het apparaat is groot genoeg om drie gesneden aubergines in één keer te bakken op het bakplaatgedeelte:

[Afbeelding: dbsgi0.jpg]

En tegenwoordig zit deze lievert naast me, Gaia:

[Afbeelding: 1232r8h.jpg]

Zij houdt ook van Grieks eten Big Grin
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#22
Ohw heerlijk dit recept, ga het volgend weekend maken, dan krijg ik eters en ga een Griekse tafel maken met allemaal lekkere gerechtjes in het klein.. ben helemaal blij met dit recept!
En wat een heerlijke hond heb je, pracht kop.. grieks toevallig ook??
Quote
#23
(23 July 2017, 15:39)jacq1970 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ohw heerlijk dit recept, ga het volgend weekend maken, dan krijg ik eters en ga een Griekse tafel maken met allemaal lekkere gerechtjes in het klein.. ben helemaal blij met dit recept!
En wat een heerlijke hond heb je, pracht kop.. grieks toevallig ook??

Nee, niet Grieks. Ze komt uit Portugal. Op straat getrapte en mishandelde hond. Heeft nu een nieuw mandje. Maar lust wel graag Grieks Rolleyes Kijk voor "kleine gerechtjes ook even hier:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Veel plezier en kali orexi!
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#24
(23 July 2017, 17:15)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(23 July 2017, 15:39)jacq1970 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ohw heerlijk dit recept, ga het volgend weekend maken, dan krijg ik eters en ga een Griekse tafel maken met allemaal lekkere gerechtjes in het klein.. ben helemaal blij met dit recept!
En wat een heerlijke hond heb je, pracht kop.. grieks toevallig ook??

Nee, niet Grieks. Ze komt uit Portugal. Op straat getrapte en mishandelde hond. Heeft nu een nieuw mandje. Maar lust wel graag Grieks Rolleyes Kijk voor "kleine gerechtjes ook even hier:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Veel plezier en kali orexi!

opvangertje dus.. leuk.. ik heb zelf galgo's en vlieg bijna elk jaar vanuit Griekenland wel 1 of 2 honden terug die geadopteerd zijn! dank voor de receptjes!
Quote
#25
Johan mijn collega is naar Lesbos geweest en had heerlijk bougiourdi gegeten. Ik ken het niet. Heb jij daar een recept van?
Quote
#26
Even naar google.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#27
(16 August 2017, 21:02)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan mijn collega is naar Lesbos geweest en had heerlijk bougiourdi gegeten. Ik ken het niet. Heb jij daar een recept van?

Hoi Goedas!  Neen, dat heb ik nog nooit gegeten en gemaakt. Ziet er wel eenvoudig en lekker uit op het filmpje. Zal komende week eens zoeken of ik het recept, of varianten ervan, zelf ergens in de boeken heb staan!
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#28
Dank je wel Johan
Quote
#29
Er zijn diverse recepten via Google te vinden. Ik ga het binnenkort ook eens maken, kan ik eindelijk eens onze yoghurtschalen gebruiken.
Quote
#30
Ik wacht het recept van Johan af. Kan dat bij de rest van de recepten in de map. In september in Parga ga ik het ook eens bestellen.
Quote
#31
Ziet er leuk uit, er zijn inderdaad verschillende varianten op dit recept, overigens allemaal even lekker!
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Gebakken mosselen in tomatensaus JohanV 17 6.164 26 April 2021, 08:27
Laatste bericht: JohanV
  5 Jaar De Griekse keuken thuis - Aubergines met feta uit de oven. JohanV 4 2.339 11 January 2021, 10:22
Laatste bericht: Goedas
  Gegratineerde bloemkool met tomatensaus en feta JohanV 6 2.207 11 May 2019, 22:01
Laatste bericht: Els DR
  Gemarineerde champignons in tomatensaus JohanV 0 1.338 15 March 2018, 16:06
Laatste bericht: JohanV
  Viskoekjes in tomatensaus JohanV 11 3.922 09 January 2018, 22:19
Laatste bericht: Wim M
  Courgette in knoflook/tomatensaus JohanV 5 3.451 04 May 2017, 09:24
Laatste bericht: JohanV
  Sperziebonen in tomatensaus JohanV 5 3.791 04 February 2016, 09:08
Laatste bericht: chris

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 2 gast(en)