Voedselbank Lidl
#1
Ik weet niet of het bij alle Oriste-lezers bekend is dat men bij de Lidl-supers in Griekenland een metalen bak staat na de kassa waar je houdbaar voedsel in kan leggen om zo de Grieken die het financieel moeilijk hebben te steunen.
Deze bakken liggen altijd vol met pasta & rijst,
zelf doen wij er naast blikken zalm, tonijn, knakworstjes, linzen, tomatensaus e.d.
ook altijd waspoeder, shampoo, maandverband, tandpasta e.d. in met het idee dat een beetje afwisseling in de aangeboden producten geen kwaad kan.
Misschien een idee voor andere leden?
Yiayia
Quote
#2
Lees zo vaak dat forum leden bij de Lidl in Greece komen het verwonderd mij dan ook dat je geen enkele reactie hebt gehad. Ben net aangekomen dus nog niet daar geweest maar ga zeker weer wat in de container doen
Quote
#3
Nooit gezien die bak. Kom er niet dagelijks, misschien op de eilanden niet zo nodig. Zal er eens op letten.
Quote
#4
De containers staan in alle lidls. Overigens zijn er ook kleinere supermarkten die dergelijke acties ondersteunen. Lidl ondersteunt niet alleen de voedselbank, maar voert ook een goed sociaal beleid voor zijn werknemers, inclusief een goed salaris. Is al een paar keer verkozen tot werkgever van het jaar in Griekenland.
Quote
#5
In de Lidl van Moires (Mires, Kreta) staat die al enkele jaren en ook altijd goed gevuld.
Quote
#6
In meerdere supermarkten, zoals ook de My Market, de AB en de Pappou staan zulke bakken. Vaak zijn het supermarkt karretjes. Staan altijd bij de uitgang van de winkel met een bord erboven waar het voor is.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.