Hulpgoederen in Piraeus
#1

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Hallo iedereen,

We zijn nu bijna 2 maanden verder na de hevige aardbeving in Vrisa-Lesbos op 12 juni jl. De straten zijn puinvrij gemaakt en de gevaarlijk overhellende huizen zijn deels afgebroken. Ongeveer 240 huizen met rood aangeduid moeten volledig afgebroken worden.  De huizen met groen aangeduid mogen opnieuw bewoond worden. Een paar gezinnen (ongeveer 20) zijn terug in het dorp komen wonen. De te herstellen huizen werden met geel aangeduid. Deze mogen niet bewoond worden tot ze hersteld zijn. Maar daarvoor moet men wachten tot …?... en dit met de winter voor de deur, geen prettige vooruitzichten.
Dit maakt wel het plaatje van een mooi Vrisa heel wat triester.
Ondertussen hebben we samen met vrienden uit België een inzamelactie gehouden van hulpgoederen. We hebben op één week tijd 33 m³ goederen opgehaald , waaronder schoolbenodigdheden, winterkledij, dekens, lakens, schoenen, speelgoed,...
We hebben het vervoer geregeld en op dinsdag 8 augustus zijn de hulpgoederen vertrokken met een container naar Antwerpen van waaruit een boot vertrekt naar de haven van Piraeus. Ginds worden deze overgeladen op een vrachtwagen en vertrekken ze via de haven van Mytilini naar Vrisa. 
Het overladen van de hulpgoederen in de haven van Piraeus op een vrachtwagen moeten we zelf doen. Dit zal waarschijnlijk gebeuren op woensdag 23 augustus. Ikzelf ga naar de haven van Piraeus om deze over te laden. 
Onze vraag is nu of er mensen zijn die eventueel bereid zijn een 2 tal uur te helpen om de hulpgoederen over te laden in de haven van Piraeus.
Hartelijk dank.
Mvg
Philippe De Pratere - Christel Coppens
Filippa.vrisa@hotmail.com   
Vrisa - Lesbos
0030 69489 52179
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 2 gast(en)