Grieksegids nieuws     
Hellenic Seaways
#1
Na maanden is de kogel eindelijk door de kerk.

Het meerderheidsbelang dat Piraeus Bank had in Hellenic Seaways is verkocht aan Attica Group. Deze holding - onderdeel van de investeringsgroep Marfin - is o.a. ook eigenaar van Blue Star Ferries en Superfast Ferries. Uiteindelijk heeft Piraeus Bank dus gekozen voor een Griekse onderneming en niet voor het Italiaanse Grimaldi dat eveneens kandidaatkoper was. Grimaldi heeft overigens 43% van de aandelen van Hellenic Seaways in zijn bezit via Minoan (waarvan 88% van de aandelen in handen van Grimaldi zijn).
Deze overname zou er voor volgend jaar kunnen toe leiden dat het aanbod van ferry's naar de Cycladen enigszins veranderd gezien zowel Blue Star als Hellenic Seaways varen op Naxos, Paros en Santorini.
Quote
#2
Ik heb nog steeds goede herinnerkngen aan de overtochten met Minoan, maar slechte herinneringen aan Grimaldi sinds zij de overtochten van Minoan hebben overgenomen van Italie naar PatraConfusedlechte hygiene overal smerig, boot te last vertrokken(waardoor je bijna de aansluiting in Piraeus mistte en als een gek op de door vele bekende weg met hindernissen gereden) of helemaal geen boot dus hotel in en heel gevaarlijk op de boot in september van Patra naar Ancona te veel passagiers. Overal op de grond en banken liggen mensen te slapen. Al gelijk werd deze plekken in beslag genomen, geen stoel meer te krijgen. Gelukkig hadden wij onze hut nog, deed je deze open dan struikelde je over de mensen die op de grond lagen te slapen. Later bleek dat dit het laatste vakantieweekend van Duitsland was en Duitse Turken terug gingen. Sinds deze ervaring auto in Griekenland gekocht en met vliegtuig voortaan.

gelukkig dat de Piraeusbank zijn klamotten beter gaat besteden want dasr zit ook een beetje mijn vermogen in. En niet in Grrrrr maldi
kokino17's signature    Wish all your dreams are coming true
Quote
#3
Minoan Lines heeft vandaag aangekondigd dat zij hun aandelenpakket (48,53%) in Hellenic Seaways verkocht hebben aan Attica Holdings voor 78,5 mlj Euro.

Daarnaast hebben zij ook aangekondigd dat zij van Attica Holdings de ferry SUPERFAST XII en van Hellenic Seaways de ferry "HIGHSPEED 7" gekocht hebben. Respectievelijk voor 74,5 en 25 mlj Euro.[Afbeelding: 1z1uy2q.jpg] [Afbeelding: 2hci7hz.jpg]
Quote
#4
Het heeft eventjes geduurd maar de overname van 98,83% van de aandelen van Hellenic Seaways door Attica Group (ook eigenaar van Blue Star Ferries en Superfast) is goedgekeurd door de Griekse Raad voor mededinging.

Maar daar zijn enkele voorwaarden aan verbonden die van invloed kunnen zijn op de ferryroutes voor volgend jaar:

1. Op routes waar Attica Group de enige operator is zullen zij anderen moeten toelaten (vb. Piraeus -> Hydra en Spetses waar enkel Hellenic Seaways vaart)
2. Attica Group is verplicht routes toe te voegen naar eilanden waar weinig of geen ferry's komen
3. Attica Group is verplicht zijn frequentie naar de Cycladen en de Noord-Egeïsche eilanden te verminderen ALS een andere ferry maatschappij ook een ferry gaat inleggen naar deze bestemmingen (vb. naar Samos - Chios - Lesbos - Limnos)
4. De prijs voor een ferry ticket mag door Attica Group niet verhoogd worden.
Quote
#5
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


In Heraklion zijn ze begonnen met het omkatten van de Highspeed 7.

Cors
Quote
#6
Inderdaad Cors, vanaf vandaag is het de SANTORINI PALACE van Minoan Lines.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Minoan wil volledige controle over Hellenic Seaways Patrick 1 2.064 10 February 2017, 14:41
Laatste bericht: Patrick

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.