Berichten: 3.235
Discussies: 47
Lid sinds: 21 Jun 2009
Waarderingen:
53
Ik woon in: op Kreta
Ik ben momenteel in:
Op zondagochtend verse (te veel) pistolets gaan kopen. Overschot 2 dagen laten liggen, opensnijden en eventueel een ½u in een oven steken van 80graden.
Overgieten met olijfolie, beleggen met stukjes tomaat, verkruimelde feta, oregano en terug olijfolie.
Alternatief, bij "den Turk" (geen idee of je het bij een AH kan kopen) gedroogde, ronde, harde, halve "pistolets" gaan halen. Een korte tijd in water laten weken en dan al het voorgaande "beleg" erop.
Berichten: 1.810
Discussies: 104
Lid sinds: 19 Dec 2011
Waarderingen:
33
Ik woon in:
Ik ben momenteel in:
Dakos wordt hier op west Kreta veel gegeten. Bij ons in de kafenion krijg je standaard dakos,kleine variant,als meze. De paximadi is in diverse varianten en formaten te koop bij bakkers en supermarkten. Gebruik geraspte en uitgelekte tomaat. Dit mengsel zorgt er ook voor dat de paximadi enigszins vochtig word.Boven op de tomaat feta of,voor mij lekkerder, myzithra.Beetje oregano enom het af te maken een beetje olijfolie.