Jummie! Zo simpel, zo heerlijk! Ook wel bekend als mosselen saganaki . Dit recept is als mezze bedoeld. Wil je het als hoofdgerecht maken, dan voor vier personen 1 kg mosselen gebruiken en de tomaten en andere ingrediënten met 50% verhogen, dus niet verdubbelen!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Verse mosselen vinden blijft toch wel een probleem hier. Diepvries mosselen zoveel je wil maar...
Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(18 April 2021, 17:33)El Greco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Verse mosselen vinden blijft toch wel een probleem hier. Diepvries mosselen zoveel je wil maar...
Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond.
Neen Johan, ik bedoel in Griekenland. Ik heb hier in Griekenland wel eens Australische gegeten, die exemplaren waren 2 x zo groot dan een gemiddelde Zeeuwse mossel.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(18 April 2021, 19:30)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(18 April 2021, 17:33)El Greco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Verse mosselen vinden blijft toch wel een probleem hier. Diepvries mosselen zoveel je wil maar...
Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond.
Neen Johan, ik bedoel in Griekenland. Ik heb hier in Griekenland wel eens Australische gegeten, die exemplaren waren 2 x zo groot dan een gemiddelde Zeeuwse mossel.
Ah, oke, ik ging uit van je vlaggetje waar je was Vond het al zo vreemd, Vlamingen zonder verse mossels?
Wij hebben in Italië ook wel eens gigantisch grote mossels gehad. Bleken hangcultuur te zijn en ze waren lekker! Gekookt in een knoflookbouillon.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(20 April 2021, 09:23)El Greco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(18 April 2021, 19:30)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond.
Neen Johan, ik bedoel in Griekenland. Ik heb hier in Griekenland wel eens Australische gegeten, die exemplaren waren 2 x zo groot dan een gemiddelde Zeeuwse mossel.
Ah, oke, ik ging uit van je vlaggetje waar je was Vond het al zo vreemd, Vlamingen zonder verse mossels?
Wij hebben in Italië ook wel eens gigantisch grote mossels gehad. Bleken hangcultuur te zijn en ze waren lekker! Gekookt in een knoflookbouillon.
Neen neen, het vlaggetje is niet altijd correct. Komt omdat we hier na 6 weken wachten op internet, nog steeds "surfen" via ons Belgisch mobiel nummer.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Johan,
Kun je het gerecht ook de dag voordien klaarmaken en om het dan de dag zelf alleen nog in de oven te garen
Edgard
Hallo Edgard. Ik zou dat niet doen, de mosselen kunnen dan taai worden en smaak verliezen. Wat je wel kan doen is het gerecht maken, muv het koken en toevoegen van de mosselen. Dat moet je dan even op de dag zelf doen. Ipv het kookvocht van de mosselen kan je dan een tot 50% verdunde visbouillon gebruiken.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Hoeveel gram gekookte mosselen houd je over van 500 gr. Johan?
Wij zijn maar met zijn tweeën en dan koop ik gekookte mosselen bij de visboer.
Dat durf ik niet te zeggen. Als je de grootste formaat hebt hou je meer vlees over dan als je een klein formaat hebt. Ik zou aan je visboer aangeven dat je een recept hebt waarin 500 gr mosselen staat en dan aan hem vragen hoeveel gram gekookte mosselen je dan moet hebben.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
2,5 kg grote mosselen = 500 GR mosselvlees
Dank je Messara! Dan moet je wel de Goudmerk halen. Dus geen Jumbo's, Imperial, Super en Extra! Die zijn allemaal veel kleiner, ondanks wat de naam doet vermoeden.
Alleen te verkrijgen bij de vishandel. Reken op plm 8-9 euro per kg. Als wij een mosselavond hebben, halen we deze altijd. Ben je zo 80 euro aan mossels kwijt, maar lekker! Overigens is het Nederlandse mosselseizoen nu afgelopen. Start weer in juli. Wel zijn natuurlijk de geÏmporteerde hangcultuur te verkrijgen.