Gebakken mosselen in tomatensaus
#1
Jummie! Tongue Big Grin  Zo simpel, zo heerlijk! Ook wel bekend als mosselen saganaki Wink . Dit recept is als mezze bedoeld. Wil je het als hoofdgerecht maken, dan voor vier personen 1 kg mosselen gebruiken en de tomaten en andere ingrediënten met 50% verhogen, dus niet verdubbelen!



JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#2
Dat ziet er weer lekker uit! Recept om zeker uit te proberen!  duimpie
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#3
Oei, oei, oei! Nog niemand gemaakt hopelijk? Blush  Ben pagina twee vergeten! Confused dizzy

Hierbij het hele recept en nogmaals sorry! Wink

[Afbeelding: 2u4lgk7.jpg]

[Afbeelding: 30ug6fd.jpg]
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#4
Mis de tweede pagina nog steeds???
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#5
Opnieuw een poging, tinypic heeft het verwijderd.



JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#6
Nu zie ik wel weer twee pagina's bij de originele posting? Nou ja, beter eenmaal te veel dan te weinig  Wink
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#7
Verse mosselen vinden blijft toch wel een probleem hier. Diepvries mosselen zoveel je wil maar...
Quote
#8
(18 April 2021, 17:33)El Greco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Verse mosselen vinden blijft toch wel een probleem hier. Diepvries mosselen zoveel je wil maar...

Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#9
(18 April 2021, 19:30)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(18 April 2021, 17:33)El Greco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Verse mosselen vinden blijft toch wel een probleem hier. Diepvries mosselen zoveel je wil maar...

Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond.

Neen Johan, ik bedoel in Griekenland. Ik heb hier in Griekenland wel eens Australische gegeten, die exemplaren waren 2 x zo groot dan een gemiddelde Zeeuwse mossel.
Quote
#10
(20 April 2021, 09:23)El Greco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(18 April 2021, 19:30)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(18 April 2021, 17:33)El Greco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Verse mosselen vinden blijft toch wel een probleem hier. Diepvries mosselen zoveel je wil maar...

Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond.

Neen Johan, ik bedoel in Griekenland. Ik heb hier in Griekenland wel eens Australische gegeten, die exemplaren waren 2 x zo groot dan een gemiddelde Zeeuwse mossel.

Ah, oke, ik ging uit van je vlaggetje waar je was  Wink Vond het al zo vreemd, Vlamingen zonder verse mossels?   Big Grin

Wij hebben in Italië ook wel eens gigantisch grote mossels gehad. Bleken hangcultuur te zijn en ze waren lekker!  Tongue Gekookt in een knoflookbouillon.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#11
(20 April 2021, 09:26)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(20 April 2021, 09:23)El Greco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(18 April 2021, 19:30)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond.

Neen Johan, ik bedoel in Griekenland. Ik heb hier in Griekenland wel eens Australische gegeten, die exemplaren waren 2 x zo groot dan een gemiddelde Zeeuwse mossel.

Ah, oke, ik ging uit van je vlaggetje waar je was  Wink Vond het al zo vreemd, Vlamingen zonder verse mossels?   Big Grin

Wij hebben in Italië ook wel eens gigantisch grote mossels gehad. Bleken hangcultuur te zijn en ze waren lekker!  Tongue Gekookt in een knoflookbouillon.

Neen neen, het vlaggetje is niet altijd correct. Big Grin Komt omdat we hier na 6 weken wachten op internet, nog steeds "surfen" via ons Belgisch mobiel nummer.
Quote
#12
Johan,

Kun je het gerecht ook de dag voordien klaarmaken en om het dan de dag zelf alleen nog in de oven te garen
Edgard
Quote
#13
(23 April 2021, 11:00)kretalover schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan,

Kun je het gerecht ook de dag voordien klaarmaken en om het dan de dag zelf alleen nog in de oven te garen
Edgard

Hallo Edgard. Ik zou dat niet doen, de mosselen kunnen dan taai worden en smaak verliezen. Wat je wel kan doen is het gerecht maken, muv het koken en toevoegen van de mosselen. Dat moet je dan even op de dag zelf doen. Ipv het kookvocht van de mosselen kan je dan een tot 50% verdunde visbouillon gebruiken.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#14
Bedankt Johan
Quote
#15
Hoeveel gram gekookte mosselen houd je over van 500 gr. Johan? 
Wij zijn maar met zijn tweeën en dan koop ik gekookte mosselen bij de visboer.
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#16
(25 April 2021, 17:55)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Hoeveel gram gekookte mosselen houd je over van 500 gr. Johan? 
Wij zijn maar met zijn tweeën en dan koop ik gekookte mosselen bij de visboer.

Dat durf ik niet te zeggen. Als je de grootste formaat hebt hou je meer vlees over dan als je een klein formaat hebt. Ik zou aan je visboer aangeven dat je een recept hebt waarin 500 gr mosselen staat en dan aan hem vragen hoeveel gram gekookte mosselen je dan moet hebben.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#17
2,5 kg grote mosselen = 500 GR mosselvlees
messara's signatuur Cool Cool
Quote
#18
(26 April 2021, 07:35)messara schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




2,5 kg grote mosselen = 500 GR mosselvlees

Dank je Messara! Dan moet je wel de Goudmerk halen. Dus geen Jumbo's, Imperial, Super en Extra! Die zijn allemaal veel kleiner, ondanks wat de naam doet vermoeden. Wink
Alleen te verkrijgen bij de vishandel. Reken op plm 8-9 euro per kg. Als wij een mosselavond hebben, halen we deze altijd. Ben je zo 80 euro aan mossels kwijt, maar lekker!  Tongue Overigens is het Nederlandse mosselseizoen nu afgelopen. Start weer in juli. Wel zijn natuurlijk de geÏmporteerde hangcultuur te verkrijgen.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Gegratineerde bloemkool met tomatensaus en feta JohanV 6 1.876 11 May 2019, 22:01
Laatste bericht: Els DR
  Gemarineerde champignons in tomatensaus JohanV 0 1.164 15 March 2018, 16:06
Laatste bericht: JohanV
  Viskoekjes in tomatensaus JohanV 11 3.146 09 January 2018, 22:19
Laatste bericht: Wim M
  Aubergines met tomatensaus JohanV 30 10.700 17 August 2017, 15:41
Laatste bericht: jacq1970
  Courgette in knoflook/tomatensaus JohanV 5 3.103 04 May 2017, 09:24
Laatste bericht: JohanV
  In de oven gebakken vis op de wijze van Spetses JohanV 0 1.928 06 November 2016, 13:51
Laatste bericht: JohanV
  Gebakken Calamaris JohanV 4 3.244 28 March 2016, 16:22
Laatste bericht: moraitika
  Sperziebonen in tomatensaus JohanV 5 3.415 04 February 2016, 09:08
Laatste bericht: chris

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)