Kythira oriëntatie
#1
Wij overwegen om voor het eerst naar Kythira te gaan. Het plaatsje Avlemonas lijkt me erg leuk vanwege de baai. Maar Agia Pelagia is misschien wat meer te doen? En waar kunnen we het beste wandelen op deze twee dorpjes? 
Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties aangezien er al veel van jullie op Kythira zijn geweest! 
Alvast bedankt, Corrys
Quote
#2
Hallo Corrys, Eigenlijk is heel Kythira mooi om te verblijven. Agia Pelaghia is het meest "toeristische"plaatsje. Avlemonas ligt wat apart in het zuid/oosten.
Op het hele eiland zijn voldoende accommodaties te vinden. Kythira is een echt wandeleiland. Frank van Weerde heeft vele wandelingen uitgezet. Hij heeft hiervan ook een wandelboekje uitgegeven dat hij in eigen beheer verkoopt. Je kunt geen betere keuze maken dan om naar Kythira te gaan. Er is geen massa-toerisme; iets wat wat wij erg fijn vinden.
We wensen jullie veel plezier op Kythira.

Miel en Hanneke
Quote
#3
Er is dan geen massa-toerisme, in juli en augustus kan het best wel een beetje druk zijn. Dan komen de geemigreerde  Grieken uit bijv. Australie en Canada. En vergeet de Grieken uit Athene e.o.  niet in augustus (voorzover ze dat nog kunnen betalen)
Maar een beetje drukte is ook wel zo gezellig.
Quote
#4
Wij hebben een aantal jaar geleden Kythira bezocht voor 2 weken en zaten in Agia Pelagia , wij vonden dat plaatsje mooi centraal liggen, Avlemonas is heel mooi plaatsje maar minder centraal.
Vanuit Agia Pelagia kan je een ook een paar wandelingen doen zonder dat je vervoer nodig heb maar de andere wandelingen uit het boekje van Frank op de rest van het eiland zijn ook de moeite waard.
Overigens rij je met een auto in een half uur ofzo van de ene kant van het eiland naar de andere kant dua afstanden zijn klein, Kythira moet je lopend verkennen dan zie je de schoonheid van het eiland.
Wij zwommen vaak bij Diakofti omdat bij Agia Pelagia de zee te ruig was en Diakofti was juist heerlijk rustig.
Zag wel op verschillende sites dat het inmiddels toch een stukje drukker is dan toen wij gingen maar het is er nog steeds relax.
Wij waren daar overigens in september dus het was een stukje droger, gelukkig voor ons ging het regenen en konden we alsnog de waterval in volle glorie zien, en al is de wandeling op zich al mooi als de waterval het doet is dat de kers op de taart!
Quote
#5
Een nadeel van Agia Pelagia is wel dat je er voornamelijk Nederlands hoort, wat natuurlijk te maken heeft met de vele accommodaties van Ross.
Verder vonden wij Kythira een mooi eiland en heerlijk rustig (tenminste in juni).
Quote
#6
Wij zijn van plan om veel te wandelen en evt een scooter te huren. Zag nu pas dat Avlemonas bij Ross incl auto is dus dit dorpje valt nu af voor ons. Maar leuk te lezen dat jullie Kythira zo relaxed vinden!
Quote
#7
Kijk eens op
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

Dat is de site van Frank van Weerde.
of:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

Dat is de site van Albert en Anita.
Succes bij het zoeken naar een leuke accommodatie.
Quote
#8
@Miel en Hanneke, deze sites al bekeken! Toch bedankt!!
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.