Tzitzofaei of chinese dadel
#1
Tussen alle geschenken die we van Samos kregen zaten ook twee van die yoghurtemmertjes met 
gedroogde Tzitsofai vruchtjes. Mijn man kent ze vanuit zn kindertijd, in Athene, ze plukten ze daar van
de boom en aten ze zo op. Vliesje eraf halen en de binnenkant is volgens hem een beetje meelderig en zoetig.
Wij hebben ze dus nu gedroogd gekregen. Volgens google worden ze eerst in kokend water gedaa, waar wat kruiden 
in zitten om ze een extra aroma te geven. Dan gaat er een beetje olie in t water dat het vliesje krokant maakt. 
En dan worden de vruchtjes te drogen gelegd in de zon.

Hier op Kos staat bij ons in het dorp welgeteld een boom. Schijnt dat het een beetje een vergeten boom is.
Jammer want zo te lezen is het een heel gezond vruchtje. 


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)