09 February 2018, 11:09
(09 February 2018, 10:04)Arthur schreef:In Brussel aan de Zuid heb je er ook zo een paar: geen poespas, geen chique, alleen maar enkele lange houten tafels aan elkaar geplaatst en iedereen dicht bij elkaar en je mag gaan kijken in de keuken, zeer lekker en vooral alles zelf gemaakt en demokratische prijzen !
(09 February 2018, 09:05)JohanV schreef:Dat de menukaart minder keuze heeft in België kan best maar het is er veel gezelliger, (zoals bijna alles in België) de meeste Grieken (oud mijnwerkers) zaten in Maasmechelen in Belgisch Limburg net over de Maas bij Stein, misschien dat @Ger dat nog weet, er zat toen een Griek die had geen poespas in zijn zaak alleen maar lange tafels met banken.
(09 February 2018, 02:05)Kosta schreef:
Mijn God, gaan we weer. Fix ? Retsina? Mavrodaphne ? Bovendien , als je in een Grieks restaurant eet in Belgie .dan is er toch ook niet veel origine uit Griekenland , zeker wat het eten betreft niet . Geniet je er minder om ?
Klopt Kosta. Het is de beleving. Tja, als je uit eten gaat gebruikt een kok natuurlijk de verse ingrediënten die hij hier kan krijgen. Daar maakt hij de Griekse gerechten mee. Alleen drankjes en eventuele kruiden kunnen uit Griekenland komen. En de liefde wat er in gestopt wordt natuurlijk . Ondanks dat verbaas ik me altijd weer dat een bierdrinker in een Grieks restaurant Heineken bestelt ipv een Grieks biertje! Wat me ook altijd opvalt is dat de menukaart bij Griekse restaurants in Belgie veel minder keuze geeft dan in Nederland. Dat zie je ook met de aanbiedingen bij de Lidl weer terug.