08 March 2018, 20:03
Vanavond hebben we dit heerlijke gerechtje gegeten. Zwaardvis op zich is een behoorlijk stevige, vette vis en de combi met kritharaki werkt heel goed. Je kan de zwaardvis natuurlijk bakken in olie/boter in een pan, maar gegrild komt hij pas echt tot zijn recht!
Neem voor kleine eters 75 gr kritharaki per persoon. Door de bouillon en de zeekraal heb je geen aanvullend zout nodig. Mensen die zoutloos of minder zout willen eten kunnen de bouillon vervangen door gewoon water. Dan goed proeven, misschien moet je toch wat zout aan het kookvocht toevoegen.
Je behandelt hier de kritharaki als het ware als een risottorijst, zet je het geheel in de eerste twee minuten wat te hoog aan, zal je zien dat er bruine kritharaki ontstaat. Dat heeft geen invloed op het eindresultaat, ook wordt de bruine kritharaki niet hard. Tip: Gas laag houden, net hoog genoeg om de "belletjes" in de boter vast te houden.
Kali Orexi!
Neem voor kleine eters 75 gr kritharaki per persoon. Door de bouillon en de zeekraal heb je geen aanvullend zout nodig. Mensen die zoutloos of minder zout willen eten kunnen de bouillon vervangen door gewoon water. Dan goed proeven, misschien moet je toch wat zout aan het kookvocht toevoegen.
Je behandelt hier de kritharaki als het ware als een risottorijst, zet je het geheel in de eerste twee minuten wat te hoog aan, zal je zien dat er bruine kritharaki ontstaat. Dat heeft geen invloed op het eindresultaat, ook wordt de bruine kritharaki niet hard. Tip: Gas laag houden, net hoog genoeg om de "belletjes" in de boter vast te houden.
Kali Orexi!