Zwaardvis met Kritharaki
#1
Vanavond hebben we dit heerlijke gerechtje gegeten. Zwaardvis op zich is een behoorlijk stevige, vette vis en de combi met kritharaki werkt heel goed. Je kan de zwaardvis natuurlijk bakken in olie/boter in een pan, maar gegrild komt hij pas echt tot zijn recht!
Neem voor kleine eters 75 gr kritharaki per persoon. Door de bouillon en de zeekraal heb je geen aanvullend zout nodig. Mensen die zoutloos of minder zout willen eten kunnen de bouillon vervangen door gewoon water. Dan goed proeven, misschien moet je toch wat zout aan het kookvocht toevoegen.
Je behandelt hier de kritharaki als het ware als een risottorijst, zet je het geheel in de eerste twee minuten wat te hoog aan, zal je zien dat er bruine kritharaki ontstaat. Dat heeft geen invloed op het eindresultaat, ook wordt de bruine kritharaki niet hard. Tip: Gas laag houden, net hoog genoeg om de "belletjes" in de boter vast te houden.
Kali Orexi! Tongue



De moten in de grillpan:

[Afbeelding: 2n69qfd.jpg]

[Afbeelding: 262tw2d.jpg]

De Kritharaki met de zeekraal op het einde van de kooktijd:

[Afbeelding: 2z7n5vl.jpg]

En natuurlijk op het bordje! Tongue

[Afbeelding: 1zgyq74.jpg]
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#2
Ziet er heerlijk uit, zelf zou ik de zeekraal eruit houden want die vind ik niet lekker maar kiezen voor een spinazie ofzo.. ga deze zeker een keer maken!
Quote
#3
Johan... ziet er inderdaad heerlijk uit. Denk weer een fantastisch recept.
Voeg het bij de anderen en ga het snel proberen!! Vandaag stifado gemaakt. Tongue Bedankt!
Quote
#4
(10 March 2018, 16:24)ostria schreef:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan... ziet er inderdaad heerlijk uit. Denk weer een fantastisch recept.
Voeg het bij de anderen en ga het snel proberen!! Vandaag stifado gemaakt. Tongue Bedankt!

Graag gedaan! Blush
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#5
johan, zaaaaalig die recepten! Blijven doen!
Quote
#6
Ga ik maken! Op mijn Weber, even roken met appelhout. Zeekraal is top, met wat mostkonfijt en sesampitjes. Bestelde in Griekenland een zwaardvis en de uitbater raadde het af, kwam diepgevroren uit IJmuiden.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Kritharaki JohanV 13 4.585 01 April 2016, 21:34
Laatste bericht: Electra63

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.