Eten in Griekenland: Siga siga
#1
Eén van de leuke dingen van een verblijf in Griekenland is het gezellig gezamelijk tafelen, en daar alle tijd van de wereld voor te reserveren. In ons drukke leventje vergeten we vaak om de tijd te nemen voor ons eten, én er daardoor volop van te genieten. Op onderstaand overzicht zie je enorme verschillen qua tijd dat men voor het eten vrijmaakt.

Wat een verschil tussen de nummer 1 Frankrijk en hekkensluiter Verenigde Staten. Griekenland scoort een derde plaats.


[Afbeelding: jjbgix.jpg]
Quote
#2
Leuk staatje. Moet zeggen, dat we nu als gepensioneerden ook meer tijd aan koken en eten besteden.
Was werkend altijd druk. Na het eten druk met kinderen, studie, sport. Was een leuke tijd, dat wel, maar begrijp niet waar we de tijd vandaan haalden.
Quote
#3
Erg leuk om te zien. Omdat ik als 21 jarige ( dat is nu 28 jaar geleden!!!!) zo vanuit t ouderlijk huis in de Achterhoek naar Athene kwam en ging samenwonen,
heb ik t nooit geleerd om op zn nederlands te koken. Verschillende pannetjes en dan uiteindelijk alles tegelijkertijd gaar en warm
op tafel krijgen lijkt moeilijk.
Maar ik heb wel geleerd om laganodolmades, gigantes, tiropites etc te maken.
Ik noem mezelf zeker geen keukenprinses, het is ook niet mn hobby, maar ik red me prima.

Sinds afgelopen september is onze nl/gr dochter in Nederland.
Heel grappig om van haar te horen over de verschillen wat betreft eten.
Zij staat echt te kijken van wat er allemaal kant en klaar te koop is,
een heel gangpad in de supermarkt met honig en knorr pakjes.......
( pad dat zij dus altijd overslaat als echte Griekse....)
Volgens haar heb je na Grieks eten ook geen toetje nodig, omdat t nederlandse toch iets minder lekker is
zou je een bakje vla moeten eten omdat verzadigde gevoel te krijgen ha ha.
Quote
#4
Alleen een beetje jammer dat de Grieken het verschil tussen voor- en hoofdgerecht niet kennen en als het tegenzit en je vraagt er niet om alles tegelijk op tafel gooien.

Verder herkenbaar ... Wij zijn nu in de USA en gezellig tafelen kennen ze hier echt niet. Voor je het weet ligt de bill op tafel.
Quote
#5
@Vito: Zolang het geen billen zijn maakt het mij niets uit  Sleepy .
Johannes
Quote
#6
Dat Nederland ook een goede score heeft in opeten en wegwezen verbaasd mij niets. Mijn moeder zei altijd een beetje mismoedig :Het is vlugger opgegeten dat klaargemaakt. Ik begreep toen als kind niet waar het om ging. Nu ik zelf meer werk maak van koken omdat ik het graag doe met vaak een eigen idee toegevoegd begrijp ik het helemaal. We hebben intussen veel geleerd van onze Griekse buren inderdaad siga siga zo gezellig en dan wordt het vaak heeel laat. Maar goed dat de taverna nog laat open is en ja dan begint het pas. Zou dan de gezegde:Hoe later op de avond hoe mooier (gezelliger) de gasten wel door een Nederlander gezegd zijn.? Jazeker lang geleden toen we nog een beetje op de Grieken leken:meer tijd voor elkaar, familie, vrienden, kinderen, en met de hele bubs lang tafelen. In de loop van de moderne jaren hebben we veel gewonnen maar ook veel kwijt geraakt. Dus vindt het terug en raak het niet kwijt en ga vooral veel naar Griekenland om te oefenen. Heel lang en veel plezier
kokino17's signatuur    Wish all your dreams are coming true
Quote
#7
Dacht dat de uitdrukking :Hoe later op de avond,hoe schoner volk,was.
Volgens meerdere woordenboeken zou dit ook zo zijn.
Hoe mooier of gezelliger zegt mij,als "oudje"niets.
Kan mij vergissen? Wij zitten altijd wel lang aan tafel,is niet zo van:"hap slik weg"
Quote
#8
Ik las eigenlijk eten met de tijd voor t voorbereiden etc erbij. Maar het zal hier meer gaan om het tafelen zelf ja.
Volgens mij is het voor de Griek toch ook wel heel erg belangrijk wat er op zn bord ligt, de Nederlander zal t meer gaan
om de gezelligheid. Bij de Griek wordt t pas gezellig als t ook lekker is zeg maar.
Hierbij moet ik meteen weer denken aan mijn vriendin met griekse man die werd uitgenodigd bij nederlandse kennissen
om gezellig te gourmetten. Die griek begreep t iets anders....hij ging bij dat gourmetapparaat staan om te "bbqen"
zeg maar en kwam even later met heel bord vol vlees kant en klaar bij de tafel....
Quote
#9
Wat mij altijd opviel toen ik voor mijn werk in Den Haag moest zijn en daar diende te overnachten, was hoe moeilijk het was om na 8 uur 's avonds nog iets te vinden om te eten. Tenzij een Italiaan, een Indiër, enzovoort. Maar een normaal restaurant dat nog open was vond ik daar niet. En de grappigste waren die die wel nog open waren maar waar je te horen kreeg: sorry, de keuken is al gesloten. GESLOTEN? Om 8 uur 's avonds? In België gaat ie dan nog maar pas open (en in Griekenland is het dan soms nog te vroeg).
Ik denk dat het zeker ook te maken heeft met de bedrijfscultuur. Het aantal keren dat ik 's middags te horen kreeg: "Dan gaan we nu snel even naar het bedrijfsrestaurant voor een broodje kaas en een glas karnemelk." En dat ging inderdaad snel. 20 minuten en geen seconde langer."

Neen, geef mij maar de Griekse wijze van tafelen. Meerdere zaken tezelfdertijd op tafel en het mag lang duren. Siga, siga dus.
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#10
Jammer genoeg zie je ook in Griekenland steeds meer de mobieltjes tijdens het
eten  ,wat uiteraard de gezelligheid niet bevordert
Quote
#11
Ik verbaas me er steeds over dat je hier in NL (op het "platteland", in de Randstad is het wellicht anders) tegenwoordig al om 9 uur/half 10 in het weekend zowat de enige bent. De NL zijn dan allemaal al weg!!
Ook bij de Griek al, waar we vroeger rustig tot een uur of 1 zaten, want uit eten gaan we niet dagelijks, dus dat is een uitje en moet gezellig zijn!
Quote
#12
(18 March 2018, 12:38)Margo schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik verbaas me er steeds over dat je hier in NL (op het "platteland", in de Randstad is het wellicht anders) tegenwoordig al om 9 uur/half 10  in het weekend zowat de enige bent. De NL zijn dan allemaal al weg!!
Ook bij de Griek al, waar we vroeger rustig tot een uur of 1 zaten, want uit eten gaan we niet dagelijks, dus dat is een uitje en moet gezellig zijn!

Ja helaas. Gelukkig hebben we er hier één waar de gezelligheid er wel nog is. Mijn mening is dat veel uitbaters een "product" verkopen ipv een "beleving".
Zoals Patrick al aangaf, zet de tafel maar gewoon vol en siga siga!
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#13
Tja, ieder het zijne. Ik houd best van lang tafelen maar als je om 7 uur aan tafel zit ben ik er om 10 uur echt wel klaar mee.
'S Lands wijs, 's lands eer. Wij hebben 's nachts last van te laat eten, blijkbaar zijn onze magen daar niet tegen bestand.
Quote
#14
Heerlijk vind ik het late eten, gezellig veel kleine hapjes en lekker overal in prikken en proeven... drankje erbij.
Voor mij is dat het echte vakantie gevoel, rond uurtje of 21.00 naar taverna gaan, even rustig iets drinken en dan bestellen.. vaak rond 00.30 pas terug naar accommodatie.
Wij eten thuis in Nederland ook al later, vaak pas tegen 20.00 uur zeker in het weekend, doordeweeks rond 19.00/19.30 pas.. zodra het kan eten we buiten en in de weekenden in de zomer zitten we rond 22.00 uur nog lekker buiten aan de tafel te eten meestal met vrienden.
Uiteten doen wij eigenlijk niet zo heel vaak aangezien ik gezegend ben met kooktalent en het zelf ook echt leuk vind... en vaak als we ergens gegeten hebben vind ik zelf dat ik het net zo of zelfs beter kan haha
Quote
#15
Jammergenoeg is dat lang tafelen en verschillende hapjes natuurlijk ook iets wat met die massale buffettoestanden
met lange rijen en bepaalde etenstijden in de hele grote hotels een beetje verdwijnt.
Quote
#16
De massale buffettoestanden herken ik gelukkig niet.
Wel Griekse families, die op zondag, aan lange tafels, heel veel meer bestelden dan ze op konden.
Wel gezellig om te zien, maar beter zo.
Quote
#17
(18 March 2018, 18:44)Wim M schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Wel Griekse families, die op zondag, aan lange tafels,  heel veel meer bestelden dan ze op konden.
Wel gezellig om te zien, maar beter zo.

En op het einde het theater wie het gelag gaat betalen. Big Grin
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#18
Klopt helemaal marianne:" Hoe later op de avond hoe schoner het volk". Blijkt dus dat ook ik meega met de moderne tijd en i.p.v schoon volk, dus mooie gasten zeg. Vertaald klopt het maar de orginele gezegden en spreekwoorden in ere houden ben ik ook wel voor. Heb ik dus nu het gelag betaald? Einde verhaal.
kokino17's signatuur    Wish all your dreams are coming true
Quote
#19
Misschien een beetje off-topic. Vandaag met een groep mensen wilde asperges gezocht en verzameld. Ondertussen ook veel orchideeën gevonden in allerlei kleuren. Aan het eind van de wandeling samen een maaltijd gemaakt met chorta,asperges,eieren,feta, paximadi,olie wijn en tsikoudia. Toetje, portokali glyko.Dat alles in het open veld bij een heerlijke temperatuur.
Quote
#20
(18 March 2018, 22:09)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Misschien een beetje off-topic. Vandaag met een groep mensen wilde asperges gezocht en verzameld. Ondertussen ook veel orchideeën gevonden in allerlei kleuren. Aan het eind van de wandeling samen een maaltijd gemaakt met chorta,asperges,eieren,feta, paximadi,olie wijn en tsikoudia. Toetje, portokali glyko.Dat alles in het open veld bij een heerlijke temperatuur.

Jaloers Wink
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#21
(18 March 2018, 22:09)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Misschien een beetje off-topic. Vandaag met een groep mensen wilde asperges gezocht en verzameld. Ondertussen ook veel orchideeën gevonden in allerlei kleuren. Aan het eind van de wandeling samen een maaltijd gemaakt met chorta,asperges,eieren,feta, paximadi,olie wijn en tsikoudia. Toetje, portokali glyko.Dat alles in het open veld bij een heerlijke temperatuur.

heerlijk hoor lekker van genieten!
Quote
#22
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Lekkere dinges in Pitsidia/Messara/Heraklion/Kreta
messara's signatuur Cool Cool
Quote
#23
(30 July 2018, 17:21)messara schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Lekkere dinges in Pitsidia/Messara/Heraklion/Kreta

Radler? Confused
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#24
(30 July 2018, 20:32)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(30 July 2018, 17:21)messara schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Lekkere dinges in Pitsidia/Messara/Heraklion/Kreta

Radler? Confused

Jaja, Mythos gaat mee in de vaart der volkeren! Big Grin  Zit nu aan een Warsteiner Radler, veel minder zoet en een lekker bittertje. offtopic1  Oeps!
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#25
die Mythos Radler is lekker verfrissend en slechts 2°
messara's signatuur Cool Cool
Quote
#26
Niks tegen radler maar het smaakt als lauwe pis met citroen erin, geef mij dan toch maar een koude Alfa of Fix, of nog beter een lekker stevig Belgisch biertje, je weet wel die waar je bijna in kan bijten.
Arthur's signatuur Health is not valued till sickness comes.
Quote
#27
(31 July 2018, 10:43)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Niks tegen radler maar het smaakt als lauwe pis met citroen erin, geef mij dan toch maar een koude Alfa of Fix, of nog beter een lekker stevig Belgisch biertje, je weet wel die waar je bijna in kan bijten.

Maar Arthur toch, zo'n heerlijk koud geserveerd Radlertje, daar kan wat mij betreft niet veel tegenop, zeker met de tropische temperaturen hier in Zuid-Limburg.
Sterker nog, ik zie net dat ik helemaal geen 'gewoon' pils meer in huis heb Big Grin
Smaken verschillen, dat blijkt toch maar weer........

PS: Je bent toch hopelijk geen fan van Youp van 't Hek? Tongue
Quote
#28
In deze sta ik 100% achter Arthur.
Ik lust het absoluut niet down
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#29
(31 July 2018, 10:49)Ger schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(31 July 2018, 10:43)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Niks tegen radler maar het smaakt als lauwe pis met citroen erin, geef mij dan toch maar een koude Alfa of Fix, of nog beter een lekker stevig Belgisch biertje, je weet wel die waar je bijna in kan bijten.

Maar Arthur toch, zo'n heerlijk koud geserveerd Radlertje, daar kan wat mij betreft niet veel tegenop, zeker met de tropische temperaturen hier in Zuid-Limburg.
Sterker nog, ik zie net dat ik helemaal geen 'gewoon' pils meer in huis heb Big Grin
Smaken verschillen, dat blijkt toch maar weer........

PS: Je bent toch hopelijk geen fan van Youp van 't Hek? Tongue

Gelukkig niet. Big Grin
Arthur's signatuur Health is not valued till sickness comes.
Quote
#30
(17 March 2018, 22:05)Vito schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Alleen een beetje jammer dat de Grieken het verschil tussen voor- en hoofdgerecht niet kennen en als het tegenzit en je vraagt er niet om alles tegelijk op tafel gooien.

Wij vinden dat juist fijn en weten niet anders in Griekenland. Wij bestellen altijd wat verschillende voorgerechten en hoofdgerechten, alles tegelijkertijd op tafel en lekker delen/prikken. Wij zijn met Nederlanders in onze vakantie wezen eten en zij vonden dit geweldig. Ze konden nu van allerlei (vreemde) gerechten proeven en aten gerechten die zij normaal niet durfden te bestellen. Wij zitten in Griekenland, maar ook bij de Griek in Nederland, nog steeds soms uren aan tafel.
Quote
#31
(31 July 2018, 19:35)Electra63 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(17 March 2018, 22:05)Vito schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Alleen een beetje jammer dat de Grieken het verschil tussen voor- en hoofdgerecht niet kennen en als het tegenzit en je vraagt er niet om alles tegelijk op tafel gooien.

Wij vinden dat juist fijn en weten niet anders in Griekenland. Wij bestellen altijd wat verschillende voorgerechten en hoofdgerechten, alles tegelijkertijd op tafel en lekker delen/prikken. Wij zijn met Nederlanders in onze vakantie wezen eten en zij vonden dit geweldig. Ze konden nu van allerlei (vreemde) gerechten proeven en aten gerechten die zij normaal niet durfden te bestellen. Wij zitten in Griekenland, maar ook bij de Griek in Nederland, nog steeds soms uren aan tafel.

Inderdaad een heerlijke gewoonte en als je tijdens het eten nog trek hebt in iets erbij kun je dat gewoon nog bestellen, de kinderen mogen gewoon lekker bewegen en eten alleen wat ze lusten, dus je hebt een relaxte avond.
Quote
#32
(31 July 2018, 10:58)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




In deze sta ik 100% achter Arthur.
Ik lust het absoluut niet down

je moet het "ijs en ijskoud" Big Grin drinken, dan is het heel verfrissend
messara's signatuur Cool Cool
Quote
#33
(01 August 2018, 08:48)Natalie66 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(31 July 2018, 19:35)Electra63 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(17 March 2018, 22:05)Vito schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Alleen een beetje jammer dat de Grieken het verschil tussen voor- en hoofdgerecht niet kennen en als het tegenzit en je vraagt er niet om alles tegelijk op tafel gooien.

Wij vinden dat juist fijn en weten niet anders in Griekenland. Wij bestellen altijd wat verschillende voorgerechten en hoofdgerechten, alles tegelijkertijd op tafel en lekker delen/prikken. Wij zijn met Nederlanders in onze vakantie wezen eten en zij vonden dit geweldig. Ze konden nu van allerlei (vreemde) gerechten proeven en aten gerechten die zij normaal niet durfden te bestellen. Wij zitten in Griekenland, maar ook bij de Griek in Nederland, nog steeds soms uren aan tafel.

Inderdaad een heerlijke gewoonte en als je tijdens het eten nog trek hebt in iets erbij kun je dat gewoon nog bestellen, de kinderen mogen gewoon lekker bewegen en eten alleen wat ze lusten, dus je hebt een relaxte avond.
dat is inderdaad het fijne aan griekenland, je moet ook leren anders te bestellen, en helemaal blij wordt ik van kleine taverna's die kleinere porties van alles serveren dus de mezzes formaat... hier in alphen is nu een griek die alles van de menu kaart ook in het klein serveert... geweldig kan je gewoon 5 gerechten eten, en het staat ook zo gezellig al die kleineren schaaltjes op tafel en iedereen die lekker beetje erin prikt en eet en kletst..ik hou ervan!
Quote
#34
Maar dan moet je wel van tevoren afspraken maken over de rekening wat ik al belachelijk vind als je met een hoop mensen samen zit, je weet wel, maar jij hebt een glas meer gedronken als ik, of maar jullie hebben bijna alles van dit of dat opgegeten, of jij hebt bijbesteld daar heb ik niks van gegeten.
Ik zie dat vaker, een uur lang steggelen, alles uittellen en hun deel op tafel leggen.
Arthur's signatuur Health is not valued till sickness comes.
Quote
#35
(01 August 2018, 10:23)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Maar dan moet je wel van tevoren afspraken maken over de rekening wat ik al belachelijk vind als je met een hoop mensen samen zit, je weet wel, maar jij hebt een glas meer gedronken als ik, of maar jullie hebben bijna alles van dit of dat opgegeten, of jij hebt bijbesteld daar heb ik niks van gegeten.
Ik zie dat vaker, een uur lang steggelen, alles uittellen en hun deel op tafel leggen.

ohw dat gedoe begin ik niet aan, gewoon de rekening door het aantal hoofden delen klaar, kinderen onder de 12 tellen we niet mee ( en dan heb ik zelf niet eens kinderen ).. en wie het daar niet mee eens is gaat niet mee eten Big Grin 
Moet zeggen dat met de mensen waar wij mee eten of op vakantie gaan nooit dat soort discussie ontstaan, niet in Nederland en niet in Griekenland.
Maar ik snap wat je bedoelt ik hoor het zie het ook regelmatig, er ontstaan over dat soort dingen ook de meest onnodige ruzies... tja geld..
Quote
#36
Als ik mezzes wil bestel ik wel mezzes, Electra. Doen we ook wel, ook hier in Nl dus ik ken het principe echt wel.
Maar als ik specifiek een voor- en een hoofdgerecht bestel wil ik het ook als zodanig krijgen. Dan moeten ze het niet als starter en main op de kaart zetten. De hoofdgerechten wil graag zo warm mogelijk geserveerd, lauw eten ben ik niet kapot van.
Inmiddels vraag ik in mijn beste Grieks of er wat tijd tussen mag zitten en dan gaat het prima.
Quote
#37
(01 August 2018, 10:28)jacq1970 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(01 August 2018, 10:23)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Maar dan moet je wel van tevoren afspraken maken over de rekening wat ik al belachelijk vind als je met een hoop mensen samen zit, je weet wel, maar jij hebt een glas meer gedronken als ik, of maar jullie hebben bijna alles van dit of dat opgegeten, of jij hebt bijbesteld daar heb ik niks van gegeten.
Ik zie dat vaker, een uur lang steggelen, alles uittellen en hun deel op tafel leggen.

ohw dat gedoe begin ik niet aan, gewoon de rekening door het aantal hoofden delen klaar, kinderen onder de 12 tellen we niet mee ( en dan heb ik zelf niet eens kinderen ).. en wie het daar niet mee eens is gaat niet mee eten Big Grin 
Moet zeggen dat met de mensen waar wij mee eten of op vakantie gaan nooit dat soort discussie ontstaan, niet in Nederland en niet in Griekenland.
Maar ik snap wat je bedoelt ik hoor het zie het ook regelmatig, er ontstaan over dat soort dingen ook de meest onnodige ruzies... tja geld..
Oh ja dat soort discussies, als ik t aan t tafeltje naast me hoor zit ik al met gekromde tenen.......
Quote
#38
(01 August 2018, 10:23)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Maar dan moet je wel van tevoren afspraken maken over de rekening wat ik al belachelijk vind als je met een hoop mensen samen zit, je weet wel, maar jij hebt een glas meer gedronken als ik, of maar jullie hebben bijna alles van dit of dat opgegeten, of jij hebt bijbesteld daar heb ik niks van gegeten.
Ik zie dat vaker, een uur lang steggelen, alles uittellen en hun deel op tafel leggen.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Vanaf 1.55...
Quote
#39
(02 August 2018, 05:59)soundsystem schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(01 August 2018, 10:23)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Maar dan moet je wel van tevoren afspraken maken over de rekening wat ik al belachelijk vind als je met een hoop mensen samen zit, je weet wel, maar jij hebt een glas meer gedronken als ik, of maar jullie hebben bijna alles van dit of dat opgegeten, of jij hebt bijbesteld daar heb ik niks van gegeten.
Ik zie dat vaker, een uur lang steggelen, alles uittellen en hun deel op tafel leggen.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Vanaf 1.55...

Big Grin
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Griekenland en grieks eten Tzimis Bazoukas 41 25.484 14 March 2012, 10:23
Laatste bericht: greece67

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)