29 September 2010, 16:55
Sofrito is een Corfiotisch gerecht, en is niet bij alle Grieken bekend. Zo bleek de kok in een Grieks restaurant, bij ons in de buurt, er niet van op de hoogte te zijn en dacht dat het Italiaans was, maar uiteindelijk serveert hij nu wel eens, als weekendspecial: Sofrito. Het zal wel Itialiaanse invloeden hebben, net als Corfu dat ook heeft.....
Voor 4 personen:
•4 kalfslapjes (ongeveer 2 centimeter dik)
•bloem
•6 eetlepels olijfolie
•bosje peterselie
•2 dl droge witte wijn
•4 tenen knoflook
•zout en peper
•2 blaadjes laurier
Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. De peterselie snijden, maar niet te fijn. Wentel de kalfslapjes (eventueel plat geslagen) door de bloem, en bak ze, aan beide zijden, goed bruin in de goed verwarmde olijfolie. Daarna voeg je de peterselie, knoflook en de laurierblaadjes toe (even op een hoog vuur), waarna je dit afblust door de witte wijn toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel daarna nog ruim een uur, op een laag pitje, sudderen (met de deksel half op de pan), waardoor de saus kan indikken en het vlees lekker mals wordt.
Serveer het gerecht met kritharáki (pasta in de vorm van een rijstkorrel), rijst of aardappelpuree.
Wanneer je het gerecht een dag eerder maakt, dan kan de smaak goed in het vlees trekken. Wel voorzichtig opwarmen.
Smakelijk eten !
Voor 4 personen:
•4 kalfslapjes (ongeveer 2 centimeter dik)
•bloem
•6 eetlepels olijfolie
•bosje peterselie
•2 dl droge witte wijn
•4 tenen knoflook
•zout en peper
•2 blaadjes laurier
Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. De peterselie snijden, maar niet te fijn. Wentel de kalfslapjes (eventueel plat geslagen) door de bloem, en bak ze, aan beide zijden, goed bruin in de goed verwarmde olijfolie. Daarna voeg je de peterselie, knoflook en de laurierblaadjes toe (even op een hoog vuur), waarna je dit afblust door de witte wijn toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel daarna nog ruim een uur, op een laag pitje, sudderen (met de deksel half op de pan), waardoor de saus kan indikken en het vlees lekker mals wordt.
Serveer het gerecht met kritharáki (pasta in de vorm van een rijstkorrel), rijst of aardappelpuree.
Wanneer je het gerecht een dag eerder maakt, dan kan de smaak goed in het vlees trekken. Wel voorzichtig opwarmen.
Smakelijk eten !