Mensensmokkelaars bij Samos aangehouden
#1
SAMOS (ANP i) - Een speciale eenheid van de marechaussee heeft woensdagochtend op het Griekse eiland Samos twee mensensmokkelaars op heterdaad betrapt en aangehouden. Het gaat vermoedelijk om een Turk en een Koerd.

Bij de arrestaties heeft een grensbewaker een waarschuwingsschot afgevuurd, omdat de verdachten probeerden te ontsnappen. Ze hadden negen illegalen bij zich.

Het Nederlandse team helpt de Grieken tot 20 oktober met de Europese grensbewaking, die wordt gecoördineerd door het agentschap voor Europese grensbewaking, Frontex i. Griekenland is namelijk een van de kwetsbaarste plekken van de Europese Unie voor mensensmokkel.

Door de vele eilandjes zijn er voor criminelen veel mogelijkheden om vluchtelingen te droppen. ,,Ieder moment van de dag proberen mensensmokkelaars er mensen illegaal aan land te zetten’’, vertelt luitenant-kolonel Rick Hirs van de marechaussee.

Daarom doen twee leden van de elite-eenheid BSB mee met de Grieken aan operatie ‘Poseidon’. Daarbij worden intensieve controles uitgevoerd bij de grensstrook rond de noordoostelijke Griekse eilanden. Het team van de marechaussee heeft een heel snelle boot bij zich om de rappe vaartuigen en jetski’s van smokkelaars te kunnen onderscheppen.

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
29 sep 2010.

Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  26 verdachten kinderporno aangehouden in GR Ger 0 1.389 25 September 2010, 14:12
Laatste bericht: Ger

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.