Stamna gemaakt. Heerlijk.
Dat roken ging niet goed, door het vocht "pakt" de rook niet, maar de smaak was er niet minder om
Vrijdag gemaakt en een nachtje in de koelkast, dan krijg je dat de smaken lekker doortrekken.
Niet erg veel werk, maar dat komt omdat Mieke het meeste gedaan heeft. Ja ik ga diep door het stof..
Onderstaand recept gebruikt.
Stamna
Ingrediënten
750 gram rundvlees (magere runderlappen)
1 blik gepelde tomaten
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook
1 paprika
5 aardappels in vieren
1 winterwortel in plakken
100 ml zoete rode wijn
takje peterselie
takje rozemarijn
basilicum
oregano
4 laurierblaadjes
1 dikke plak feta
olijfolie
Materialen
braadpan ovenschaal
Bereiden
Snijd het vlees in blokken van circa 6 a 7 cm. Braad het licht aan in de olijfolie. Voeg uien, knoflook, het blik tomaten en de kruiden toe. Blus af met de rode wijn. Laat alles heel rustig 2,5 uur sudderen. Voeg als het vlees bijna gaar is de plakken wortel, de schijven aardappel en de paprika toe. Laat dit nog even samen sudderen. Maak op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Giet de stamna over in een ovenschaal, bedek de inhoud met de plakken feta en laat het geheel in de oven verwarmen tot de feta lichtbruin gekleurd is.
Serveer met griekse salade en stokbrood.
Kali orexi!
Bronvermelding
Bron onbekend