Tesla opent fabriek in Athene
#1
Bron: The Greek Observer (in het Nederlands vertaald door Google)

The Greek Observer schreef:Elon Musk heeft misschien plannen om Mars te koloniseren, maar terug op planeet Aarde breidt hij zijn bereik uit naar Athene, door het openen van een technische faciliteit genaamd Tesla Griekenland.
Musk's elektrische autobedrijf is een onbezonnen succesverhaal voor de Griekse diaspora, met drie van de beste ontwerpers van Tesla met diploma's van de National Technical University of Athens. Tesla's plannen voor het land hebben zo'n "veranderend potentieel" dat het hoofd van de Helleense ondernemersvereniging, Vasilis Apostolopoulos, heeft beloofd om zijn eigen fabriek gratis aan te bieden als proeftuin voor nieuwe producten.
Aan de hand van afgevaardigden op het jaarlijkse economische forum van Delphi zei Apostolopoulos: "Ik heb persoonlijk een e-mail gestuurd aan Musk om Tesla Griekenland te verwelkomen ... en te zeggen dat ik de eigen fabriek buiten Korinthe, zonder kosten voor zijn bedrijf, de komende 10 jaar aan zijn bedrijf zal geven. zodat Griekenland aan de frontlinie van wereldwijde innovatie kan staan. "
De apostel Apostolopoulos beschreef de verhuizing als een "motie van vertrouwen" in het door schulden getroffen land. Hij is chief executive van de Athens Medical Group, een vooraanstaande particuliere zorgaanbieder, en zei dat hij ook bereid was om een jaar volledige medische dekking te bieden aan iedereen. van de medewerkers van Tesla Griekenland en internationale medewerkers die het land bezoeken op bedrijfsniveau.
"Het is het minste wat we kunnen doen om het vertrouwen van de heer Musk in het bedrijf, onderzoek en technologie van Hellenic te bedanken en toe te juichen," vertelde hij de Guardian.
Buiten het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland is de fabrikant van elektrische auto's niet aanwezig in Europa. Het Griekse kantoor zal naar verwachting ten minste 50 ingenieurs aantrekken om een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum te leiden vanuit het door de staat gerunde Demokritos Centre for Scientific Research. Het centrum zal naar verwachting fungeren als uitvalsbasis voor Zuidoost-Europa. "Griekenland heeft een sterk technisch talent voor elektromotoren en technische universiteiten die op maat gemaakte programma's en gespecialiseerde vaardigheden voor elektrische motortechnologie aanbieden", vertelde een woordvoerder aan Electrek, een Amerikaanse nieuwswebsite.
Het is duidelijk dat Tesla's drie Griekse ontwerpers - belangrijkste motorontwerper Konstantinos Laskaris; motorontwerpingenieur Konstantinos Bourchas; en machinist van het motorontwerp Vasilis Papanikolaou - bereiden zich voor om terug te gaan naar Athene onder de plannen van het bedrijf. Demokritos heeft het nieuws verwelkomd. "We zijn erg blij om alle getalenteerde ingenieurs te ontvangen die naast ons terugkeren om te werken," zei het in een verklaring.

Het originele artikel:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Als ik het goed begrijp gaat het hier om een 'technische faciliteit' en worden de auto's zelf in Turkije gemaakt.
Quote
#2
Jammer zou fijn zijn als ze zorgen voor flinke werkgelegenheid voor arbeiders, kunnen ze namelijk heel erg goed gebruiken... laat Tesla ook eens investeren in het land waar ze zitten en laat mensen opleiden, die eens iets maatschappelijks voor het land waar je zit, ze maken winst genoeg zou je denken.
Quote
#3
Er is geen bedrijf op de wereld dat zoveel verlies lijdt als Tesla...
Quote
#4
(03 June 2018, 16:22)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Er is geen bedrijf op de wereld dat zoveel verlies lijdt als Tesla...

ze hebben geld zat
Quote
#5
Nou Google er maar eens op. Het zijn alleen kredieten, eigen vermogen is zwaar in de min.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.