PAOK voor de verandering weer eens positief in het nieuws
#1
In mijn dagelijkse bezoek aan de Griekse sportsites zag ik onderstaand artikel over mijn favoriete club. Meestal zijn de stukjes niet heel erg positief - ja wat wil je als er door eigen fans soms brandjes gesticht worden of de voorzitter vergeet dat hij een wapen op zak heeft als hij het veld op komt - maar dit keer dus niet. De eerste link is van de Griekse site. De tweede link het origineel. (Ook leuk voor de forumgangers die bezig zijn met een cursus Grieks of even willen checken of ze het goed begrepen hebben, de vertaling is namelijk zeer goed gelukt).

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Overigens zit er wel een feitelijke onjuistheid in het Nederlandse en daardoor ook het Griekse stuk. PAOK heeft na FC Basel nog twee hordes te gaan voor het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt is.
Quote
#2
Toevallig zag ik laatst een reportage over PAOK. Het schijnt dat ze een enorm grote en trouwe aanhang hebben. Zelf vergelijk ik het een beetje met het legioen van ons Feijenoord, voor de één een levenswijze op zich en voor de andere een totaal onbegrepen groep fans. Zit ik ongeveer goed met deze vergelijking?
Quote
#3
De vergelijking klopt wel een beetje Ger.

Beide zeer trouwe , fanatieke aanhangers . Echter Paok fans uitten dit veel meer , helaas ook vaak op een negatieve manier .
Quote
#4
Beide zijn echte volkclubs. Net als Dortmund en Liverpool trouwens. Het stadion van PAOKis alleen een stuk kleiner. Een andere overeenkomst is dat ze ook heel kritisch op de eigen ploeg kunnen zijn, maar oh wee als een buitenstaander dat (zelfde) zegt. Dan staat ze als één man achter de ploeg tegen ‘de vijand’.

Voetbal en liefde voor een club blijft een raar fenomeen. In ieder geval totaal niet rationeel te begrijpen of uit te leggen aan een ‘ongelovige’.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Het is weer hommeles in de voetbal competitie Patrick 47 10.759 27 December 2019, 02:18
Laatste bericht: Ernst

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.