08 October 2010, 19:56
We hebben tijdens onze vakantie in Pilion een heerlijk gerecht gegeten. Ik heb geen idee hoe het heet maar het was volgens de taverne op het dorpsplein van Áfissos en Pagasitikos in Kala Nera (wat ons betreft dé beste taverne van het dorp maar dat terzijde) een typisch gerecht uit de Magnesia-streek.
Het waren een soort gebraden dunne sausijsjes (zoals we die hier ook kennen) flink doorgebraden en geserveerd in een soort goulash / stoofvlees-achtige saus. Het geheel werd geserveerd met chorta dat wel wat weg had van zeewier.
Ik moet eerlijk bekennen dat het er eenmaal geserveerd nou niet bijzonder appetijtelijk uitzag maar het wás me toch een partij van lekker
Nu zijn we op zoek naar het recept zodat we het zelf ook eens kunnen -proberen- te maken maar het zoekt lastig als je niet eens weet wát je zoekt.
Kent iemand dit gerecht en, beter nog, de naam ervan? Het recept vinden zal dan vast wel lukken lijkt me.
Alvast bedankt,
Ger
Het waren een soort gebraden dunne sausijsjes (zoals we die hier ook kennen) flink doorgebraden en geserveerd in een soort goulash / stoofvlees-achtige saus. Het geheel werd geserveerd met chorta dat wel wat weg had van zeewier.
Ik moet eerlijk bekennen dat het er eenmaal geserveerd nou niet bijzonder appetijtelijk uitzag maar het wás me toch een partij van lekker
Nu zijn we op zoek naar het recept zodat we het zelf ook eens kunnen -proberen- te maken maar het zoekt lastig als je niet eens weet wát je zoekt.
Kent iemand dit gerecht en, beter nog, de naam ervan? Het recept vinden zal dan vast wel lukken lijkt me.
Alvast bedankt,
Ger