zure room of creme fraiche
#1
Ik ben op zoek naar zure room of crème fraiche. Weet iemand hoe deze producten op zijn Grieks heten? Kan ik deze eventueel ook in een Griekse Lidl kopen?
Quote
#2
(Slag)room zat,maar crème freche ben ik nog niet tegengekomen.
Quote
#3
Je kan evt creme fraiche vervangen door Griekse yoghurt ( wel de 10%) of kwark. Met yoghurt ietsje zuurder. Ook opletten dat, als je het warm gebruikt,  je het gerecht na toevoeging niet laat koken, grote kans dat het dan in de schift schiet.
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#4
Kwark in greece? Waar dan?
Quote
#5
(29 October 2018, 20:21)chris schreef:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Kwark in greece? Waar dan?

Als je geen kwark vind, neem je yoghurt, gooien ze je mee dood Big Grin
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#6
Kan Griekse yoghurt in elk recept de kwark of crème fraiche vervangen Johan?
Ik ben dan vaak bang dat t gaat mislukken en laat t recept maar zitten.
Quote
#7
(29 October 2018, 21:28)Nanny schreef:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Kan Griekse yoghurt in elk recept de kwark of crème fraiche vervangen Johan?
Ik ben dan vaak bang dat t gaat mislukken en laat t recept maar zitten.

In koude gerechten kan dat wel. De smaak verandert wel licht, wat zuurder, daar moet je rekening mee houden. Gebruik de volvette 10% Griekse (of Turkse), die is behoorlijk dik. De Hollandse zou ik niet gebruiken, te dun en veel te laag in vetgehalte en lang niet romig genoeg. Bij warme gerechten komt het gevaar van schifting om de hoek. Goed roeren en niet te snel verwarmen en zeker niet aan de kook brengen. Het wordt allemaal net wat minder vet door yoghurt te gebruiken. Smile
Overigens gebruik ik creme fraiche om juist mijn tzatziki voller en romiger van smaak en consistentie te maken. Op 400 gr Griekse yoghurt voeg ik een beker creme fraiche toe. Tongue
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#8
Om de kans op schiften te voorkomen en de boel wat voller en romiger te maken kun je de Griekse yoghurt ook uit laten lekken in een theedoek of als je hebt van die hele grote koffiefilters.
Quote
#9
Regelmati creme fraiche gekocht bij de Griekse Lidl en de AB supermarkt
Quote
#10
is creme fraiche niet een soort van κρεμα γαλακτος
Quote
#11
(30 October 2018, 12:30)elly veen schreef:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Regelmati creme fraiche gekocht bij de Griekse Lidl en de AB supermarkt

Probleem opgelost! Big Grin  Dank je Elly!
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.