Nieuwe vaartuigen voor de Kustwacht
#1
Als onderdeel van de upgrade en verbetering van de operationele instrumenten van de Griekse Kustwacht heeft de Minister van Marine en de Eilanden Fotis Kouvelis een internationale, elektronische, openbare aanbesteding geopend voor de aanschaf van:

 - 10 kleine patrouille schepen van 11-12 m lang, budgettering 2.200.000,00 euro en
 - 13 snelle patrouilleboten met een lengte van 16-19,5 m, met optie tot 5 extra soortgelijke met een totale begroting van 46.800.000,00 euro.

Deze schepen moeten kunnen werken onder ongunstige weersomstandigheden, of als autonome eenheden, of in samenwerking met andere operationele eenheden binnen de Griekse Kustwacht, in de uitvoering van search and rescue missies, maritieme veiligheid, preventie en bestrijding van gevallen van verontreiniging en aan het politie programma (zoals vissen, illegale binnenkomst van personen, terrorisme, drugs, smokkel, controle van snelle schepen, onderwateractiviteiten)

Voor de  10 kleine patrouilleboten moet de lengte ten minste 11 m bedragen en de totale breedte ten minste 3 meter, het aantal personen dat kan vervoerd worden moet ten minste 12 zijn, de nuttige last is minimaal 1.600 kilo en de energieradius bedraagt minstens 300 zeemijl.

Het voortstuwingsvermogen wordt geleverd door twee hoofdmotoren voor buitenboord of buitenboordmotor van een erkende fabrikant. In het midden van elke boot zal er een hut zijn met ten minste 2 bedden voor 2 personen met de capaciteit om plaats te bieden aan ten minste 6 zittende personen en vergelijkbare opslagruimten. Het vliegdek is gesloten, verhoogd, beveiligd of gelijkwaardig en de locatie en constructie moeten zorgen voor voldoende zichtbaarheid.

De leverancier moet gegarandeerde operatie voor elk vaartuig voor ten minste 6 jaar of 5000 bedrijfsuren (die het eerste voorkomt), waarin zullen zij verantwoordelijk zijn voor de goede werking, het onderhoud van operationele capaciteiten, technische ondersteuning en het onderhoud van elk vaartuig en van zijn apparatuur zonder extra kosten.

Het project moet worden voltooid binnen 18 maanden na de dag waarop het contract is ondertekend. De eerste twee schepen moeten worden geleverd binnen 10 maanden na de ondertekening van het contract en vervolgens een levering van minstens 2 schepen om de twee maanden. Deze commissie wordt gefinancierd door de Europese maritieme zaken en visserij.

De snelle patrouilleboten 16-19,5m lengte:. Elk vaartuig zou enkelwandig (monohull) moeten zijn en de totale lengte ten minste 16 m en niet meer dan 19,5m. De cockpit is gesloten, verhoogd, om voldoende zichtbaarheid, voorzien van alle noodzakelijke of navigatie, terwijl de glazen antiballistische bescherming moeten hebben.

De vaartuigen moeten beschikken over geschikte accommodatie- en verblijfsruimten voor 6 bemanningsleden en geschikte voorzieningen voor de veilige ontvangst en het vervoer van ten minste 9 personen zijn beschikbaar. De actieradius moet minstens 400 zeemijl zijn met een autonomie van elk vaartuig in voorraden, drinkwater, voedsel van 2 dagen voor 15 personen. De configuratie van het dek zal zodanig zijn dat zoveel mogelijk operationeel herstel van scheepswrakken uit de zee mogelijk is, evenals het gebruik van trekinrichtingen.

De leverancier dient garanties te voorzien voor elk vaartuig en de apparatuur voor alle geplande onderhoud van de benodigde onderdelen - materialen en werken, en voor het herstel van gebreken en noodstroom verlies van ten minste 4 jaar.


Oplevering van de schepen vindt plaats binnen 46 maanden vanaf de dag na ondertekening van het contract, waarbij het eerste vaartuig dient geleverd te worden binnen 10 maanden na ondertekening van het contract, het tweede binnen 14 maanden, en daarna wordt een deellevering van ten minste één vaartuig per twee maanden. 10 van de 13 vaartuigen worden gefinancierd door de Europese maritieme zaken en visserij.

De aankoop van de resterende drie vaartuigen worden gefinancierd door het Griekse Fonds voor interne veiligheid en Frontex, het grensbeveiligingsprogramma van de EU. Voor de eventueel 5 bijkomende snelle patrouilleboten is eveneen een optie voorzien om medefinanciering uit het Griekse Fonds voor interne veiligheid.

De deadline voor de indiening van offertes is 1 april 2019. Neen het is geen aprilgrap Smile
Patrick's signature
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.