Tax residence certificate
#1
Afgezaagde vraag waarschijnlijk maar search leverde niks op.
Wat is dat nou precies in Nederlandse termen, zodat ik het juiste aanvraag en niet voor noppes zit te wachten op de belastingdienst.

Nodig voor aankoop woning.
Quote
#2
als ik het zou moeten vertalen zou ik het ingezetenebelasting verklaring noemen. ik weet er echter ook niet zo veel van...succes, ben ook benieuwd wat er nog opkomt.
Quote
#3
Toch maar iemand in de arm nemen die er verstand van heeft en ook de Nederlandse en Griekse taal op hoog niveau beheerst.
Oja heb je ook een normale naam dan theezakje.
Arthur's signature Old truckers also survive cancer, they are really hard to crack. zonnetje .
Quote
#4
Bij de aankoop van mijn woning in Griekenland heb ik zowel een lokale Griekse die hierin gespecialiseerd was betrokken in de zaak alsook heb ik een fiscale specialiste ingeschakeld die de toenmalige papieren vervolledigde en nu ook nog instaat voor mijn belastingsaangifte en opvolging van de betalingen.
Quote
#5
Voor zover ik herinner.
Het is een verklaring van de Nederlandse Belastingdienst waaruit blijkt dat je in NL woont en in NL belastingplichtig bent.  Deze kan je gebruiken voor het voorkomen van dubbele heffing van inkomstenbelasting (in NL en GR).
Destijds heb ik de verklaring opgevraagd bij de Belastingdienst in Heerlen waar (in ieder geval toen en misschien nog wel) de dienst Buitenland was gevestigd.

Uiteindelijk heb ik de verklaring nooit nodig gehad in GR. Sowieso niet bij de aankoop van ons huis in GR ongeveer 15 jaar geleden. Later, plm 10 jaar geleden, vertelde men mij dat ik de verklaring alsnog bij de GR belastingdienst moest inleveren. Dat is uiteindelijk nooit gebeurd, mijn accountant in GR zei me dat het niet nodig was en dat is ook gebleken. Ze hebben er nooit meer naar gevraagd.
De verklaring wordt door de Nederlandse belastingdienst in het Nederlands afgegeven en wanneer je hem aan de GR belastingdienst wilt afgeven moet je de verklaring eerst door een beeedigd vertaler naar het Grieks laten vertalen. De vertaalde verklaring moet formeel worden bekrachtigd (stempels en handtekeningen, daar zijn ze dol op).


Afgezien van inkomstenbelasting ben je wel voor de rest belastingplichtig in GR.


Houd er wel rekening mee dat de belastingregels in GR overal gelijk zijn, maar dat de interpretatie en uitvoering per regionale belastingdienst kan verschillen. Daar heb ik inmiddels ervaring mee!
Quote
#6
Bedankt voor de antwoorden. Het is idd voor het voorkomen van een dubbele heffing.
Ik had voor ik deze vraag hier stelde een woonplaatsverklaring aangevraagd bij de belastingdienst. Is dat the one? Afijn ook nog gebeld met de belastingdienst maar daardoor meer verwarring, zij dacht aan een woonplaatsbepaling. Dus ik weet het nu ook niet precies. Onze advocaat (power of attorney) vraagt er naar maar weet zelf dus ook niet welk formulier dat precies is in het Nederlands.

Mijn eigen naam is Bob.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Woonplaatsverklaring / Certificate of residence Xander 8 7.911 30 September 2014, 18:48
Laatste bericht: cnp6200

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.