18 October 2010, 13:51
Het is verrassend om waar te nemen dat de interesse in Griekenland zelf, op terrassen, op de eilanden en in taverna's, voor de Griekse wijnen toeneemt. Ik merkte het ook dit jaar in Chania stad. Daar waar ik 2 jaar geleden op de boulevard nauwelijks meer kon vinden dat de wijnen van Boutari, en wat lokale flessen, zag ik nu meerdere aanbieders van betere kwaliteitswijnen zoals Gerovassiliou, Alpha Estate en ook Nostos van Chania.
Ik wil hiermee niets te kort doen aan degene die de wijnen van Boutari lekker vinden, wij hebben een grote groep vaste klanten voor deze wijnen, maar het besef lijkt langzaam door te dringen, ook in Griekeland dat er ook mensen zijn die dit niet lekker vinden en er ook geld voor over hebben om een duurdere wijn te drinken.
De impact hiervan is niet alleen in GR merkbaar, maar ook in o.a. Nederland. Toeristen die terugkomen uit Griekenland en kennis gemaakt hebben met deze wijnen, nemen enthousiast contact met ons op.
Griekenland is meer dan alleen retsina, Imyglikos en Mavrodaphne, zonder deze traditionele dranken te kort te willen doen. De liefhebber van duurdere kwaliteitswijnen kwamen in Griekenland maar zelden aan hun trekken, maar daar lijkt nu toch snel verandering in te komen, gelukkig.
Het imago van Griekenland is al jarenlang een probleem voor de Griekse wijnproducenten. Imago van zon, zee, strand, en leuke eilanden. Maar het feit dat GR (een van )de eerste was met een volwaardige wijncultuur en dus aan de wieg heeft gestaan van de wijncultuur zoals wij die nu kennen weet bijna niemand, en dat is jammer. Hopelijk gaat dat snel veranderen en komt een breder publiek tot de ontdekking dat GR zic kan meten met de internationale wijntop. Want dat kunnen ze echt, maar nog te weinig mensen weten dat.
Mvg
Martin
Ik wil hiermee niets te kort doen aan degene die de wijnen van Boutari lekker vinden, wij hebben een grote groep vaste klanten voor deze wijnen, maar het besef lijkt langzaam door te dringen, ook in Griekeland dat er ook mensen zijn die dit niet lekker vinden en er ook geld voor over hebben om een duurdere wijn te drinken.
De impact hiervan is niet alleen in GR merkbaar, maar ook in o.a. Nederland. Toeristen die terugkomen uit Griekenland en kennis gemaakt hebben met deze wijnen, nemen enthousiast contact met ons op.
Griekenland is meer dan alleen retsina, Imyglikos en Mavrodaphne, zonder deze traditionele dranken te kort te willen doen. De liefhebber van duurdere kwaliteitswijnen kwamen in Griekenland maar zelden aan hun trekken, maar daar lijkt nu toch snel verandering in te komen, gelukkig.
Het imago van Griekenland is al jarenlang een probleem voor de Griekse wijnproducenten. Imago van zon, zee, strand, en leuke eilanden. Maar het feit dat GR (een van )de eerste was met een volwaardige wijncultuur en dus aan de wieg heeft gestaan van de wijncultuur zoals wij die nu kennen weet bijna niemand, en dat is jammer. Hopelijk gaat dat snel veranderen en komt een breder publiek tot de ontdekking dat GR zic kan meten met de internationale wijntop. Want dat kunnen ze echt, maar nog te weinig mensen weten dat.
Mvg
Martin