Vlita kopen
#1
Nu ik weer op Kreta ben geniet ik weer van vlita, het groetengerecht dat je eenvoudig als lunch met wat brood kunt eten, het is zo lekker, ik heb dan anders niets nodig. We noemen het hier voor het gemak spinazie, en het ziet er uit als grove spinazie maar is natuurlijk iets anders, simpel gekookt met olijfolie en citroen. Nu zie ik in Nederland bij de Turkse groenteboer en op de markt wel zoiets liggen maar ik vraag me af of het hetzelfde is. Weet iemand dat, of hoe het anders in het Turks heet als ze het daar ook hebben. En is het misschien te zaaien  en  waar zijn de zaden verkrijgbaar?

Ik zal trouwens zelf zaad kopen als ik op de terugreis in Chania ben en het uitproberen bedenk ik nu.
Quote
#2
Lees dit artikel eens:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#3
Eens je het in je tuin hebt kom je er niet vanaf. Wij eten het regelmatig,gisteren nog gekookt, evenals alle mogelijke andere soorten chorta. Van belang is dat je het in kokend water doet,dus niet vanuit koud water koken. Nadien citroensap en olie naar smaak. Ik zou dat spul bij de Turkse groenteboer gewoon proberen. Je kan ook vragen hoe zij klaar maken toch?
Quote
#4
Ik had een Griekse kennis die in Nederland woond en zij plukte hier de bladeren van de paardenbloem. Kookte zij ook en besprenkelen met citroen.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.