Grieksegids nieuws     
Sardientjes met tomaten uit de oven
#1
Een gerechtje wat ik deze vakantie uit Kreta heb "meegenomen". Vanavond weer gegeten, gewoon, met aardappeltjes. Ook lekker als lunchgerecht met een stuk heerlijk brood erbij!
Even wat werk om de sardientjes schoon te maken, maar je krijgt er (h)eerlijke smaken voor terug! Door de olijfolie worden de sardientjes boter (olie) zacht!  Smile
Je kan dit ook met makreel maken, maar die zal je moeten portioneren, anders duurt de oventijd te lang en blijft er niets van je tomaten over. 



Hier de schoongemaakte sardientjes, waren redelijk grote, de schaal is 40 cm breed. Van mij mag alles er aan blijven zitten, maar ik ben niet de enige die er van moet (wil) eten  Big Grin

Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Met de tomatensalsa de oven in:

Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Kali orexi!
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#2
Sardientjes,mijn favoriete visje. Maak ze regelmatig klaar in de oven met alleen wat zout,olijfolie en citroensap. Persoonlijk hou ik niet zo van de tomaten erover,maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Zijn ook erg lekker indien koud geserveerd als meze bij een glaasje wijn of iets sterkers.
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#3
Ziet er weer heerlijk uit. Ga het zeker maken, maar vraag de visboer om ze schoon te maken
Quote
#4
Hoewel ik het er erg mooi uit vind zien heb ik eigenlijk nog nooit sardientjes gegeten, dus zou niet weten of ik ze lust, vissen die echt naar de zee smaken dus echt naar vis vind ik niet lekker, ben meer van een zalm, tonijn, witvisje of zwaardvis.
Misschien toch eens proberen, en anders schotel ik het mijn gasten wel voor.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Pasta met kip uit Corfu JohanV 13 1.559 16 March 2019, 18:00
Laatste bericht: JohanV
  Aardappelen met knoflook en citroen uit de oven JohanV 14 4.267 07 October 2018, 22:51
Laatste bericht: JohanV
  Inktvis in tomaten-wijnsaus JohanV 1 773 16 September 2018, 16:31
Laatste bericht: chris
  Lamsbout uit de oven JohanV 7 2.017 18 April 2017, 18:54
Laatste bericht: Tzimis Bazoukas
  Fricandeau met knoflook uit de oven JohanV 6 3.567 14 November 2016, 14:08
Laatste bericht: Marian55
  Makreel met rijst uit de oven JohanV 5 2.946 02 June 2016, 23:40
Laatste bericht: JohanV

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.