Bompakket op NL-ambassade Athene
#1
ATHENE - Naar de Nederlandse ambassade in het Griekse Athene is maandagochtend een bompakket verstuurd. De bom werd ontdekt bij het postbedrijf en is daar onderschept.

Er werd eveneens een bompakket verstuurd naar de Mexicaanse ambassade. Die bom ontplofte in het postbedrijf, waardoor een vrouwelijke medewerker van het bedrijf gewond raakte. Het slachtoffer is met lichte verwondingen aan haar handen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er sprake van een kleine explosie.

Na de ontploffing van de aan de Mexicaanse ambassade gerichte bom, werd het andere bompakket ontdekt die was geadresseerd aan de Nederlandse ambassade.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat bevestigd. De Griekse autoriteiten onderzoeken de inhoud van het pakket en de afzender. Het Nederlandse ministerie kan daar nog niets over melden.

Buitenlandse Zaken wil ook niet zeggen of er op andere ambassades extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen na de vondst van het bompakket.

Verdachten opgepakt

Twee mensen zijn opgepakt voor het versturen van de bompakketten. Toen ze de paketten afgaven, ontplofte één van de twee paketten. De mannen sloegen op de vlucht, maar konden even later worden aangehouden. Een van de verdachten droeg een kogelvrij vest en had een pistool bij zich. Hun identiteit is nog niet bekend, aldus de politie in de Griekse hoofdstad.

Volgens de krant Kathimerini is een van de verdachten betrokken bij de ultralinkse groepering Samenzwering van de Cellen van het Vuur. Kathimerini meldt dat de verdachten een derde pakket bij zich hadden toen ze werden gearresteerd. Het is niet bekend aan wie dat was geadresseerd.

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
1 november 2010
Quote
#2
De Griekse overheid heeft besloten om de luchtpost de komende achtenveertig uur stil te leggen. Aanleiding is de vondst van een groot aantal bombrieven de afgelopen twee dagen.

De Griekse autoriteiten gaan nu alle postpakketten controleren op explosieven. Ook het onderzoek naar de daders loopt nog altijd. De Griekse minister-president Papandreou heeft gezegd dat hij geen mededogen zal hebben voor degenen die "tevergeefse pogingen doen om de vrede te verstoren met behulp van terreurdaden en het internationale imago van ons land proberen te beschadigen".

Gisteravond werden opnieuw bompakketten, dit keer op de internationale luchthaven van Athene. Een bombrief bestemd voor de Italiaanse premier Berlusconi werd onderschept, toen het al op weg was naar Italië.

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
3 nov 2010.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.