Binnenkort 1ste elektrische veerboot?
#1
De nieuwe elektrische veerboot die binnenkort in Griekse wateren zal varen, komt van een conventionele conversie
Verwacht wordt dat de eerste elektrische veerboot in Griekenland die in de nabije toekomst wordt gelanceerd, op de lijn Aigio - Agios Nikolaos (Doridos) zal worden geplaatst, een route die in 2011 verdween.
Het eerste pilootproject van de elektrische veerboot in Griekenland is een samenwerking tussen de gemeenten Aigio en Agios Nikolaos (Doridos) in samenwerking met universiteiten en de Noorse DNV (Det Norske Veritas).
De kosten van de investering, inclusief het opzetten van offshore energiecentrales, bedragen € 4-5 miljoen.
De installatie omvat een hybride krachtsysteem met de gelijktijdige co-existentie van fotovoltaïsche, golf en wind.
Het systeem zal worden geïnstalleerd in de nieuwe haven van Aigio. Gezien die nog nooit gebruikt is sinds hij gebouwd werd, zal die zowel functioneel als constructief moeten opgewaardeerd worden.
Het is vermeldenswaard dat de overtollige elektriciteit gratis zal worden verstrekt aan de inwoners van de twee gemeenten, aan mensen die in financiële nood verkeren en die tot kwetsbare sociale groepen behoren.
Het doel van het nieuwe proefprogramma is om het uit te breiden tot alle veerboten van het land (bijvoorbeeld Rio - Antirio).
Opgemerkt moet worden dat de kosten van het onderzoeksprogramma 100% worden gefinancierd met EU-middelen.
Zoals functionarissen in de industrie opmerken, bedreigt het opleggen van vervuilende rechten vanaf 1 januari 2020 de Griekse scheepvaart met een crisis, omdat naar schatting de brandstofprijs met 20% verhoogt en daardoor tickets waarschijnlijk 7% -10% duurder zullen worden.
De wetgeving voor grote elektrische boten zal naar verwachting binnen de volgende maand worden aangenomen, omdat ze nog steeds niet in Griekse wateren mogen circuleren.


Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#2
Ik zag afgelopen week inderdaad een reportage langskomen over de vermindering van CO2 in de scheepvaart. Daar is nog veel te verdienen qua uitstoot begreep ik.
90% van alle wereldwijd vervoerde goederen gaan over water en 2% van alle CO2 uitstoot komt van de scheepvaart volgens die reportage.

Er kwamen inderdaad systemen langs die zowel op hybride-technologie als ook 100% zonne-energie draaien. Er werd wel bijverteld dat het rendement nog erg laag is en de kosten zeer hoog. Er bleek nog heel wat ontwikkelingstijd nodig om de systemen betaalbaar en betrouwbaar te maken. Maar het begin is er, en da's zeer positief, toch?
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Nieuwe veerboot voor Samothraki ? Patrick 1 1.895 23 June 2017, 16:13
Laatste bericht: Wim M

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)