Marinetraffic.com - Een Grieks idee
#1
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
is een begrip geworden voor talloze scheepsfanaten, zowel hobbyisten als anderen. MarineTraffic biedt op technologie gebaseerde oplossingen die bruikbare informatie leveren aan scheepvaartprofessionals, hobbyisten en die zeevarenden in contact brengt met hun families.

Maar wisten jullie dat Marinetraffic het idee van een Griek was?

Dimitris Lekkas is een radioamateur, scheepsspotter en computerfanaat. Hij kreeg in 2006 het idee om AIS gegevens van schepen te integreren in het, toen ook nieuwe, Google maps. En in 2007 ontworp hij dus het Marinetraffic platform.

Het AIS (Automatic Identification System) is een geautomatiseerd volgsysteem dat op grote schaal wordt gebruikt in de maritieme wereld. Dankzij dit systeem kunnen scheepsinformatie en positiegegevens elektronisch worden uitgewisseld tussen AIS-stations. Maritieme wetgeving vereist dat AIS wordt geïnstalleerd aan boord van alle schepen met een brutotonnage van 300 en meer die worden gebruikt voor internationale reizen, vrachtschepen met een brutotonnage van 500 en meer die niet worden gebruikt voor internationale reizen en alle passagiersschepen ongeacht de grootte. De vereiste werd voor alle schepen van kracht op 31 december 2004.
Informatie die wordt verstrekt door AIS-apparatuur aan boord van schepen, zoals unieke identificatie, positie, koers en snelheid, wordt vervolgens overgebracht naar de MarineTraffic-servers. MT werkt hiervoor samen met drie satellietproviders om de meest uitgebreide AIS-dekking voor de wereldwijde vloot te bieden.


Aan het begin van zijn oprichting bestreek MT alleen de centrale Egeïsche regio, maar vandaag met 3.200 ontvangers in meer dan 140 landen, bestrijkt het bijna alle uithoeken van de wereld en heeft het meer dan 6 miljoen dagelijkse gebruikers. MarineTraffic is een crowd-sourced bedrijf waarvan de gemeenschap nu bestaat uit meer dan 2.000.000 abonnees die professionals, hobbyisten, radioamateurs of eigenaren van AIS-stations, fotografen en vertalers zijn. Op de site vind je ook meer dan 3.000.000 foto's afkomstig van en geüpload door meer dan 159.000 scheepsfotografen. Alle afbeeldingen worden gemodereerd door een vrijwilligersgroep van professionele maritieme fotografen, het MarineTraffic Moderators-team.
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#2
Ik wist dat ja. Angel Gebruik het dan ook bijna dagelijks voor beroepsmatig.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)