Bij de viskraam hadden ze gisteren fantastisch mooie dorades liggen. Niet echt goedkoop, maar wel zo mooi, dat ik ze wel mee moest nemen. Vaak eet je ze in Griekenland gegrild, maar uit de oven zijn ze zo heerlijk mals!
Vraag of ze de dorades schoon maken en schubben, want dat blijft een rot karwei, zeker dat schubben. Als je klaar bent heeft de vis geen schubben meer, maar de keuken des te meer
Het grote voordeel is dat je, als je de voorbereidende werkzaamheden hebt gedaan, er eigenlijk geen omkijken meer naar hebt. 25 Minuutjes in de oven en klaar! Vanavond gegeten met kritharaki, zie
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
en een lekker simpele choriatiki, zie
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Vooraf lekker even zitten met een ouzo en dan met dit simpele, maar goddelijke maal je weekend beginnen, dan tel ik mijn zegeningen
Kali orexi!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Toevallig van de week nog zo gegeten, niet echt weer om buiten te staan grillen, dus ook uit de oven.
Inderdaad erg lekker. Supervers ook want manlief had ze zelf geluk gehad met vissen.
Als je zegt "niet echt goedkoop" in welke prijsklasse moet ik dan denken?
Geloof dat ik nog nooit vis bij een visboer heb gekocht in Nederland.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Toevallig van de week nog zo gegeten, niet echt weer om buiten te staan grillen, dus ook uit de oven.
Inderdaad erg lekker. Supervers ook want manlief had ze zelf geluk gehad met vissen.
Als je zegt "niet echt goedkoop" in welke prijsklasse moet ik dan denken?
Geloof dat ik nog nooit vis bij een visboer heb gekocht in Nederland.
Hai Nanny, ik heb voor twee dorades en een gerookte makreel 17,00 betaald. De makreel was 3,25, dus de dorades ongeveer 7 euro per stuk!
Ze zeggen wel eens, de vis wordt duur betaald . Duur vindt ik het niet, omdat je een grote vis met heel goed en veel vlees krijgt, het is wel veel geld natuurlijk. Maar ja, voor een echt goed stuk rundvlees moet je ook flink betalen.
In Griekenland eten wij op restaurant gegrilde dorade en betalen we voor dat gerecht tussen de 10 en 12 euro. Heb je enig idee wat het bij jullie bij de vishandel kost?
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Op Kreta betaal ik ongeveer 7,50 per kilo. Prijzen wisselen nog wel eens.
Ik doe altijd een takje rozemarijn in de buikholte,geeft een lekkere smaak.
Da's voor hier een mooi prijsje! "Gemiddelde" Griek heeft natuurlijk een stuk minder te besteden, dus dan is eigen vangst zoals Nanny aangeeft wel heel aantrekkelijk! Wordt het veel verkocht voor die prijs?
Vanaf 26 februari t/m 23 maart hebben ze bij de Makro een mooie aanbieding
2 kg voor maar €12.50
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Johan en andere liefhebbers van de Dorade`s
Vanaf 26 februari t/m 23 maart hebben ze bij de Makro een mooie aanbieding
2 kg voor maar €12.50
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Zo, mooi prijsje! helaas heb ik als particulier geen Makro pasje
Zie net in de koptext dat de Griekse naam bijna goed is geschreven. Het moet zijn Tsipoura Τσιπούρα in plaats van Stipoura.. Blijft een lekker visje. De algemene naam van ovenbereiding met groente heet Πλακι In dit geval τσίπουρο πλακί
Vandaag was de prijs trouwens 7,70 per kilo bij de visboer. Evenzo bij een van onze lokale Lidls.
Niks oven,op de BBQ heerlijk met aubergines en champignons.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
22 February 2020, 17:57 (Dit bericht is bewerkt op: 22 February 2020, 17:59 door JohanV.)
(22 February 2020, 16:08)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Zie net in de koptext dat de Griekse naam bijna goed is geschreven. Het moet zijn Tsipoura Τσιπούρα in plaats van Stipoura.. Blijft een lekker visje. De algemene naam van ovenbereiding met groente heet Πλακι In dit geval τσίπουρο πλακί
Vandaag was de prijs trouwens 7,70 per kilo bij de visboer. Evenzo bij een van onze lokale Lidls.
Dank je Chris! Gelukkig heb ik hem in het recept wel goed staan! Typisch gevalletje van "dikke vingers". Ger, kan je de koptekst aanpassen?
(22 February 2020, 17:12)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Niks oven,op de BBQ heerlijk met aubergines en champignons.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Heerlijk, maar met windkracht 8 hier in de tuin wordt het een vliegende vis!
Ziet er goed uit Arthur, hoe laat kunnen we eten?
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dank je Chris! Gelukkig heb ik hem in het recept wel goed staan! Typisch gevalletje van "dikke vingers". Ger, kan je de koptekst aanpassen?
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 February 2020, 17:57)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dank je Chris! Gelukkig heb ik hem in het recept wel goed staan! Typisch gevalletje van "dikke vingers". Ger, kan je de koptekst aanpassen?
Volgens mijn man liggen de prijzen in de vishandel voor tsipoura tussen 6_9 euro. Ligt aan de maat van de vissen,
waar je ze koopt, en of uit zon hoe noem je dat kwekerij komen.
Vanavond hier weer heerlijk van genoten! Dit keer op de bodem van de ovenschaal wat groentjes, rode ui in ringen, wortel in dunne plakken, wat bleekselderij en een rode paprika in ringen. Daar wat olijfolie en witte wijn overheen en dan de dorades er bovenop. Nog wat olijfolie en witte wijn over het geheel. Heerlijk!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Hoe lang doe je het in de oven Johan? Garen de groenten goed mee?
Afhankelijk van de grootte van de vis tussen de 25 en 35 minuutjes. Als je dunne ringen snijdt, max. halve cm dik,en plakken van de wortel afhaalt met een dunschiller, zijn ze dan perfect gaar.
Bij mijn vrouw ziet dat zo uit Johan, vooral veel groente, de tomaat onder de vis dat hij niet droog wordt en aan brand, maar dat wist je al.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Die tweede foto is dus van datzelfde bakblik Arthur? Je dekt die vidden dus af met groente?
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Lijkt lekker!
Dan wil ik je deze ook niet onthouden, elke week een flinke pan vers gevangen vis, ik maakte ze toen meteen op de boot schoon zodat ze gelijk met allerlei kruiden die niet op de foto staan in de oven konden.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ziet er goed uit Arthur! Welke temp (heteluchtstand neem ik aan) en hoe lang in dit geval in de oven? Ik zie dat je paprikapoeder op de dorades gebruikt?
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ziet er goed uit Arthur! Welke temp (heteluchtstand neem ik aan) en hoe lang in dit geval in de oven? Ik zie dat je paprikapoeder op de dorades gebruikt?
Dat is gerookte paprika en ook kurkurma, dat is dat gele wat je ziet, gebruiken we voor bijna alles.
Zij gebruikt de boven en onder warmte, weet je wel streepje boven en onder, en 180 graden 50 min.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(24 April 2021, 15:27)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ziet er goed uit Arthur! Welke temp (heteluchtstand neem ik aan) en hoe lang in dit geval in de oven? Ik zie dat je paprikapoeder op de dorades gebruikt?
Dat is gerookte paprika en ook kurkurma, dat is dat gele wat je ziet, gebruiken we voor bijna alles.
Zij gebruikt de boven en onder warmte, weet je wel streepje boven en onder, en 180 graden 50 min.
Oke, ikzelf gebruik boven-en onderwarmte alleen voor deeggerechten, voor de rest de warmelucht. Daar zijn ook alle temperatuurinstellingen in mijn recepten op gebaseerd.
Normaal eten we vis alleen simpel met vers gebakken brood. Nu had ik nog wat groentjes over en dat pakte wonderwel goed uit!
Heb in de vriezer nog een paar kg sliptong liggen. Binnenkort in de olie op de bbq bereiden! En morgen een lamsschotel met yoghurt uit de oven! Je kan het slechter treffen, toch?