Dorade uit de oven; Tsipoura sto fourno
#1
Bij de viskraam hadden ze gisteren fantastisch mooie dorades liggen. Niet echt goedkoop, maar wel zo mooi, dat ik ze wel mee moest nemen. Vaak eet je ze in Griekenland gegrild, maar uit de oven zijn ze zo heerlijk mals!
Vraag of ze de dorades schoon maken en schubben, want dat blijft een rot karwei, zeker dat schubben. Als je klaar bent heeft de vis geen schubben meer, maar de keuken des te meer  Confused
Het grote voordeel is dat je, als je de voorbereidende werkzaamheden hebt gedaan, er eigenlijk geen omkijken meer naar hebt. 25 Minuutjes in de oven en klaar! Vanavond gegeten met kritharaki, zie 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




 en een lekker simpele choriatiki, zie 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Vooraf lekker even zitten met een ouzo en dan met dit simpele, maar goddelijke maal je weekend  beginnen, dan tel ik mijn zegeningen  Tongue

Kali orexi!



Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#2
Lekker!!!!!!!!!!!!!! Smile
Patrick's signatuur Héél interessant magazine:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#3
Toevallig van de week nog zo gegeten, niet echt weer om buiten te staan grillen, dus ook uit de oven.
Inderdaad erg lekker. Supervers ook want manlief had ze zelf geluk gehad met vissen.
Als je zegt "niet echt goedkoop" in welke prijsklasse moet ik dan denken? 
Geloof dat ik nog nooit vis bij een visboer heb gekocht in Nederland.
Quote
#4
(22 February 2020, 07:23)Nanny schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Toevallig van de week nog zo gegeten, niet echt weer om buiten te staan grillen, dus ook uit de oven.
Inderdaad erg lekker. Supervers ook want manlief had ze zelf geluk gehad met vissen.
Als je zegt "niet echt goedkoop" in welke prijsklasse moet ik dan denken? 
Geloof dat ik nog nooit vis bij een visboer heb gekocht in Nederland.

Hai Nanny, ik heb voor twee dorades en een gerookte makreel 17,00 betaald.  Confused De makreel was 3,25, dus de dorades ongeveer 7 euro per stuk! 
Ze zeggen wel eens, de vis wordt duur betaald  Smile . Duur vindt ik het niet, omdat je een grote vis met heel goed en veel vlees krijgt, het is wel veel geld natuurlijk. Maar ja, voor een echt goed stuk rundvlees moet je ook flink betalen.
In Griekenland eten wij op restaurant gegrilde dorade en betalen we voor dat gerecht tussen de 10 en 12 euro. Heb je enig idee wat het bij jullie bij de vishandel kost?
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#5
Op Kreta betaal ik ongeveer 7,50 per kilo. Prijzen wisselen nog wel eens.
Ik doe altijd een takje rozemarijn in de buikholte,geeft een lekkere smaak.
Quote
#6
(22 February 2020, 10:50)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Op Kreta betaal ik ongeveer 7,50 per kilo. Prijzen wisselen nog wel eens.
Ik doe altijd een takje rozemarijn in de buikholte,geeft een lekkere smaak.

Da's voor hier een mooi prijsje! "Gemiddelde" Griek heeft natuurlijk een stuk minder te besteden, dus dan is eigen vangst zoals Nanny aangeeft wel heel aantrekkelijk! Wordt het veel verkocht voor die prijs?
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#7
Lightbulb 
Johan en andere liefhebbers van de Dorade`s

Vanaf 26 februari t/m 23 maart hebben ze bij de Makro een mooie aanbieding 
2 kg voor maar  €12.50   Idea

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#8
(22 February 2020, 13:38)Wilma schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan en andere liefhebbers van de Dorade`s

Vanaf 26 februari t/m 23 maart hebben ze bij de Makro een mooie aanbieding 
2 kg voor maar  €12.50   Idea

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Zo, mooi prijsje! helaas heb ik als particulier geen Makro pasje  Rolleyes
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#9
Wij ook niet maar ik leen het wel eens van de buren of een andere kennis...
Misschien weet je iemand die wel zo`n pasje heeft .   Wink
Quote
#10
Zie net in de koptext dat de Griekse naam bijna goed is geschreven. Het moet zijn Tsipoura Τσιπούρα in plaats van Stipoura.. Blijft een lekker visje. De algemene naam van ovenbereiding met groente heet Πλακι In dit geval τσίπουρο πλακί

Vandaag was de prijs trouwens 7,70 per kilo bij de visboer. Evenzo bij een van onze lokale Lidls.
Quote
#11
Niks oven,op de BBQ heerlijk met aubergines en champignons.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Arthur's signatuur
Health is not valued till sickness comes.
Quote
#12
(22 February 2020, 16:08)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Zie net in de koptext dat de Griekse naam bijna goed is geschreven. Het moet zijn Tsipoura Τσιπούρα in plaats van Stipoura.. Blijft een lekker visje. De algemene naam van ovenbereiding met groente heet Πλακι  In dit geval τσίπουρο  πλακί

Vandaag was de prijs trouwens 7,70 per kilo bij de visboer. Evenzo bij een van onze lokale Lidls.


Blush Blush Blush  Dank je Chris! Gelukkig heb ik hem in het recept wel goed staan! Typisch gevalletje van "dikke vingers". Ger, kan je de koptekst aanpassen?

(22 February 2020, 17:12)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Niks oven,op de BBQ heerlijk met aubergines en champignons.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Heerlijk, maar met windkracht 8 hier in de tuin wordt het een vliegende vis!  Big Grin
Ziet er goed uit Arthur, hoe laat kunnen we eten?  Smile
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#13
(22 February 2020, 17:57)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Blush Blush Blush  Dank je Chris! Gelukkig heb ik hem in het recept wel goed staan! Typisch gevalletje van "dikke vingers". Ger, kan je de koptekst aanpassen?

Is inmiddels geregeld Johan Wink
Quote
#14
(22 February 2020, 18:44)Ger schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 February 2020, 17:57)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Blush Blush Blush  Dank je Chris! Gelukkig heb ik hem in het recept wel goed staan! Typisch gevalletje van "dikke vingers". Ger, kan je de koptekst aanpassen?

Is inmiddels geregeld Johan Wink

Dank je!  up
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#15
Volgens mijn man liggen de prijzen in de vishandel voor tsipoura tussen 6_9 euro. Ligt aan de maat van de vissen,
waar je ze koopt, en of uit zon hoe noem je dat kwekerij komen.
Quote
#16
Bij mijn ouders in Hoogvliet liggen ze op de markt. Kaartje erop met afkomst : Chios
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Kip met aardappels uit de oven JohanV 2 376 30 April 2020, 23:41
Laatste bericht: JohanV
  Sardientjes met tomaten uit de oven JohanV 3 888 12 September 2019, 11:17
Laatste bericht: jacq1970
  Aardappelen met knoflook en citroen uit de oven JohanV 14 5.013 07 October 2018, 22:51
Laatste bericht: JohanV
  Lamsbout uit de oven JohanV 7 2.431 18 April 2017, 18:54
Laatste bericht: Tzimis Bazoukas
  Fricandeau met knoflook uit de oven JohanV 6 3.925 14 November 2016, 14:08
Laatste bericht: Marian55
  Feta sto Fourno JohanV 7 3.090 05 September 2016, 14:48
Laatste bericht: JohanV
  Makreel met rijst uit de oven JohanV 5 3.301 02 June 2016, 23:40
Laatste bericht: JohanV

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.