04 April 2020, 13:20 (Dit bericht is bewerkt op: 04 April 2020, 13:21 door chris.)
Normaal gesproken gaan mijn partner en ik op zondag lekker eten aan zee .daar eten we dan uitgebreid een vismaaltijd.
Helaas gaat dat nu even niet. Dus maken we het zelf.
Morgen staat er het volgende op tafel
Taramasalata
Horta met wat gekookte bonen en kleine gekookte courgettes
Bakaliaros met skordalia
Frieten,brood
Flesje wijn erbij.
Wat maken jullie wanneer je Grieks wil eten? Ben echt benieuwd.
De afgelopen 2 weken heeft mijn echtgenote moussaka, gemista en soutsoukakia gemaakt. Voor volgende week staat o.a. papoutsakia en kip met citroen en oregano op het menu.
Met tussendoor natuurlijk ook Vlaamse klassiekers
Morgen staat er Mushroom Stifado op het menu ,voor de eerste keer gegeten in onze favoriete taverne
op West Kreta Avrata in Kolymvarie deze taverne serveert heel veel vegetarische gerechten ,die mijn vrouw
met wat aanpassingen, met succes mag ik wel zeggen weet klaar te maken
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
voor mensen die vegetarisch willen eten (west Kreta)
04 April 2020, 14:50 (Dit bericht is bewerkt op: 04 April 2020, 14:53 door JohanV.)
Eh, onder andere uit deze lijst:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
En daarnaast elke maand wat nieuwe gerechten, totdat ik ze voor mij goed heb en ik ze hier kan plaatsen. Deze week weer een nieuwe die oké is bevonden. Komt eraan.
Mijn lievelingsgerechten blijven toch wel stifado van lamsvlees en tonijnsalade. Recht toe, recht aan
Het liefst met een Fix erbij, maar nu door de omstandigheden alleen Mythos, ook niet slecht.
Voor de eerste pasen houden we het simpel dit jaar; Souvlaki's van kip, gigantes, aardappelsalade uit Kreta; Tzatziki en brood.
Voor de tweede pasen de restanten met Griekse tomatensoep en brood.
Voor morgen hier knoflookbrood, dakos, tzatziki, feta saganaki, soutsoukakia, gigantes
en Griekse salade. Zoveel mogelijk zelf gemaakt.
Vergezeld met een Limburgs biertje, wijn en ouzo.
Johan Ik weet niet of je dit al hebt gezien? Bij de Macro t/m 7 apr is de Dorado in de aanbieding .... Je kan/mag daar nu zonder een pasje boodschappen doen
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Johan Ik weet niet of je dit al hebt gezien? Bij de Macro t/m 7 apr is de Dorado in de aanbieding .... Je kan/mag daar nu zonder een pasje boodschappen doen
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dank voor je tip Wilma!
Da's geen geld, maar helaas, de dichtsbijzijnde Makro is voor mij 100 km verderop!
05 April 2020, 09:38 (Dit bericht is bewerkt op: 05 April 2020, 09:39 door Angeliki.)
Gisteren aten we briam, biefstukje en feta psiti. Vandaag staat er imam op het menu. Kunnen we niet naar Griekenland dan halen we maar een beetje Griekenland hier naar toe. Maar dat ik het mis, dat is zeker
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Beste Lezers,
Niet vergeten jullie favoriete Griek zal ongetwijfeld een haal of brengdienst hebben. De beste restaurateurs zijn afhankelijk van jullie.
Prettige zondag toegewenst,
Dick
Jammer genoeg zijn mijn favoriete Griekse restaurateurs in Griekenland zelf: Yiannoulis in Agios Prokopios, Yiannoulis in Parikia (toevallig dezelfde naam), Nikos en Kantouni in Ithaka, Fanaria in Nafplio,...
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
gisteren een meze ineengeknutseld...feta/spinaziepasteitjes, dolmades, gehaktballetjes,tsaziki,scampi, griekse sla en dit met een flesje retsina.
Ja, de Griek die nu afhaal en bezorg diensten biedt heeft de klandizie hard nodig. Zoon lief werkt bij Patmos, W'veer.
Wij aten vanavond makkelijk na uitwaaien op de fiets hier in de polder, zelf dan deze keer gemaakt Vega gyros in pita broodje met wat choriatiki en beetje vreemd wellicht, wat stoofpeertjes. Griekse yoghurt toe.
Leuk Plomari ouzo. Ooit eens in de fabriek geweest. Eind jaren `70 jong en onbezonnen. Mochten `s morgens al zoveel drinken als we uit de ton konden scheppen, wat we ook deden. Nooit aan onze latere kinderen verteld.
Die Plomari glaasjes hebben wij ook, leuk! Probeer elk jaar van verschillende ouzolabels de glazen te scoren De Plomari heb ik van een set vanop de luchthaven. Ook van bier, vraag het gewoon aan de ober/eigenaar en 10 op 10 krijg je het glas gewoon mee! Wel een goede fooi geven bij weggaan natuurlijk Ziet er gezellig uit Roefke!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Op deze leuke site kun je vinden hoe de Griekse vissoorten in het Nederlands worden genoemd.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
@Roefke... gezellig tuinhuis! Mooi...
Hopelijk heb je kunnen genieten van uw aangebrand vlees
Ik heb vorige week mijn online-bestelling van ouzo en tsipouro thuis gekregen. Kwestie van stock bij te houden in corona-tijden.
Alcohol om binnenin te ontsmetten
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
@Roefke... gezellig tuinhuis! Mooi...
Hopelijk heb je kunnen genieten van uw aangebrand vlees
Ik heb vorige week mijn online-bestelling van ouzo en tsipouro thuis gekregen. Kwestie van stock bij te houden in corona-tijden.
Alcohol om binnenin te ontsmetten
dank u voor kompliment , dat aangebrand vlees.....daarvoor dient die ouzo, om weg te spoelen
Grieks eten, dan wordt het zeker spanakopita , choriatiki, keftedakia en/of stifado tzatziki, lekkere oregano broodjes, dakos, Briam en imam.
Ben altijd blij als ik voor veel mensen koken mag want dan kan ik vooral veel maken en van alles een beetje eten, zelf eet ik geen vlees dus vandaar maar 1 of 2 vleesgerechten voor degene die dat wel doen.
Zondag was het een auberginedip, tzatziki, graviera saganaki en garides saganaki.
Volgende week een stifado, maar wel versie 2.0 ga eens proberen met varkenswangen.
En op voorwaarde dat ik filodeeg kan vinden een bougatsa.
Verleden week, fava, keftedakia, gegrilde loukanika, een slaatje en wat brood. Wat ouzo Veto om door te spoelen.
Het zonnetje was van de partij, dus wat moet er meer zijn...
Plotseling kwam de zon en schoot de temperatuur omhoog. Taramasalata gemaakt,broodje erbij,stoeltjes buiten en een flesje witte wijn.Lekker even genieten. Wie houdt er nog meer van Taramasalata?
Ondanks dat ik buiten Nederland woon weet ik dat veel Griekse restaurant houders in Nederland het zeer op prijs stellen als u een bestelling bij ze plaatst, zij hebben deze inkomsten hard nodig.
De liefde voor de Grieken houd toch niet op zodra u weer over de Griekse grens vertrokken bent?
Steun de Grieken in Nederland
Evxaristo Polli
Dick
PS. Ik kan niet voor België spreken omdat ik de situatie daar niet ken.
Tarama en Tzatziki worden iedere keer standaard besteld, of het nu lunch of avondeten is.
Dus wij zijn zeker liefhebbers. ?
Hoor alleen steeds andere verhalen over wat nu de beste/lekkerste Tarama is :
De roze of de grijswitte?
Heb ook die verhalen gehoord. Vroeger,sprak opa, kreeg ik in de meeste tavenas de roze. Vond ik prima. Nu 8k het zelf maak is het altijd de grijs-witte. Deze is hier goed verkrijgbaar ik vind hem heerlijk.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Plotseling kwam de zon en schoot de temperatuur omhoog. Taramasalata gemaakt,broodje erbij,stoeltjes buiten en een flesje witte wijn.Lekker even genieten. Wie houdt er nog meer van Taramasalata?
Helaas, is een van de weinige Griekse gerechten die ik, om met mijn zoon te spreken, "niet te hachelen" vindt. Kan er niet aan wennen.
10 April 2020, 00:18 (Dit bericht is bewerkt op: 10 April 2020, 00:23 door Wilma.)
Dit weekend ga ik een overheerlijk Pasta met zalm maken. Zoo lekker!
Dit recept maak ik zo af en toe al zo`n ca. 40 jaar lang afkomstig van een vriendin van mij, die het weer van haar moeder had geleerd.
Haar Zus had dit ooit naar AH toegestuurd, en het werd toen in de ,,Allerhande ,, geplaatst en nog steeds te vinden op internet.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ik heb bij Aldi een Griekse pasta gekocht (kritharaki) En dat ga ik nu ervoor gebruiken ...Wie weet nog wat Feta erbij en Hoppa...Dan krijg je er toch ook een Griekse twist. erin
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
10 April 2020, 07:16 (Dit bericht is bewerkt op: 10 April 2020, 07:21 door roefke.)
ik ga voor de kritharaki met zeevruchten, eerst kruidige tomatenroux maken, afblussen met ouzo , zeevruchtjes erbij en dan de kritharki meekoken in dit geheel, wel blijven roeren, truc is om volledig te laten uitkoken totdat al de saus opgeslorpt is door kritharaki, soms moet je nu en dan een klein beetje water toevoegen totdat kritharaki gaar is, gebruik aan lage brede pan (denk aan paela).
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
ik ga voor de kritharaki met zeevruchten, eerst kruidige tomatenroux maken, afblussen met ouzo , zeevruchtjes erbij en dan de kritharki meekoken in dit geheel, wel blijven roeren, truc is om volledig te laten uitkoken totdat al de saus opgeslorpt is door kritharaki, soms moet je nu en dan een klein beetje water toevoegen totdat kritharaki gaar is, gebruik aan lage brede pan (denk aan paela).
Hai Roefke. Klinkt lekker! Een tip: je zeevruchten hebben vaak niet meer dan vijf minuutjes nodig en de kritharaki 15 tot 20 minuten. Dus als je die beiden tegelijk aan de tomatensaus toevoegt worden de zeevruchten taai. Ik zou ze toevoegen nadat de kritharaki al een minuut of 10 heeft gekookt en ipv water visbouillon gebruiken, ook in de tomatenroux! Kali Orexi!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(09 April 2020, 17:54)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Plotseling kwam de zon en schoot de temperatuur omhoog. Taramasalata gemaakt,broodje erbij,stoeltjes buiten en een flesje witte wijn.Lekker even genieten. Wie houdt er nog meer van Taramasalata?
Helaas, is een van de weinige Griekse gerechten die ik, om met mijn zoon te spreken, "niet te hachelen" vindt. Kan er niet aan wennen.
Je bent niet de enige Johan, ik kan dr ook niet aan wennen, staat ook op mijn zeer korte lijstje van griekse gerechten die ik niet graag eet.