29 December 2016, 16:35
Zo op de valreep toch nog even een recept. Het origineel hiervan had ik al eens geplaatst:
Maar de laatste twee keer dat ik dit het afgelopen jaar maakte stond het een beetje tegen, er was steeds een wat bittere, scherpe smaak die overheerste. Daarom heb ik een en ander aangepast en dat heeft geholpen. De smaak is nu veel zachter en toch pittig!
De groene paprika heb ik vervangen door een rode, ik gebruik nu twee rode puntpaprika's. Geen cayennepoeder meer, maar twee verse pepertjes. De hoeveelheid en de verwerking van de tomatenpuree is ook gewijzigd. De suiker is vervangen door honing, maar, misschien wel het belangrijkste: De bloemkool stoom ik vooraf tot net niet beetgaar en voeg ik toe aan de paprika/tomatensaus. Dan nog heel even zacht doorkoken en klaar!
Voor diegenen die het origineel wat ik had geplaatst ooit uitgeprobeerd hebben en die eventueel ook de nieuwe variant willen proberen: Ik hoor graag de ervaringen!
Maar de laatste twee keer dat ik dit het afgelopen jaar maakte stond het een beetje tegen, er was steeds een wat bittere, scherpe smaak die overheerste. Daarom heb ik een en ander aangepast en dat heeft geholpen. De smaak is nu veel zachter en toch pittig!
De groene paprika heb ik vervangen door een rode, ik gebruik nu twee rode puntpaprika's. Geen cayennepoeder meer, maar twee verse pepertjes. De hoeveelheid en de verwerking van de tomatenpuree is ook gewijzigd. De suiker is vervangen door honing, maar, misschien wel het belangrijkste: De bloemkool stoom ik vooraf tot net niet beetgaar en voeg ik toe aan de paprika/tomatensaus. Dan nog heel even zacht doorkoken en klaar!
Voor diegenen die het origineel wat ik had geplaatst ooit uitgeprobeerd hebben en die eventueel ook de nieuwe variant willen proberen: Ik hoor graag de ervaringen!