07 June 2020, 10:43
(06 June 2020, 20:05)Arthur schreef:
(06 June 2020, 19:59)chris schreef:Ik denk dat Edgar bij de verkeerde friture was Chris, de meeste gooien er gewoon een kwak opgewarmde pindakaas op wat toch al niet te vreten is, de betere fritures gebruiken het Indonesisch recept, lekker pittig en met smaak, daar hoeft helemaal geen pindakaas in te zitten.
Ach ach, cultuurbarbaar!??
Ook in Nederland zelf zijn er grote verschillen. Probeer "boven de rivieren" maar eens een frietje stoofvlees te bestellen. "Friet" wordt daar "Patat" en stoofvlees op je frieten hebben ze nooit van gehoord! Laat staan van Mestreechs zoervleisj Heb in Apeldoorn ooit eens moeten uitleggen wat nu precies op een frietje "oorlog" moet en wat het verschil is met een frietje "moeilijk". Zo blijkt maar dat ook Nederland (gelukkig) niet eenduidig is! Iedere regio zijn eigen "eigenaardigheden"!