(07 June 2020, 18:14)Arthur schreef:
Maar ja julie hebben dan weer :WATERKONIJN dat zie je dan weer niet hier gelukkig
Ik snap niet wat een Nederlander lekker vind aan aan stuk vis wat uit de vette olie komt, er gaat niks boven een zelf vers gevangen vis uit de zee (Kreta) die meteen op de grill of in de pan gaat.
Als ik heel sporadisch in Nederland kom, zal ik ook maar eens eenmaal per jaar kibbeling eten. Omdat het in België niet echt te vinden is, en omdat het een snelle snack is als je niet veel tijd hebt om iets deftigs te kopen. Het is inderdaad heel vet, maar dat is een bakje friet met mayonaise natuurlijk ook.
Het spreekt uiteraard voor zich dat verse vis uit de zee veel gezonder is én nog veel beter smaakt. Die luxe die jij gelukkig op Kreta mag meemaken, is voor velen onder ons niet heel evident.
(07 June 2020, 17:42)metaxa schreef:
Maar ja julie hebben dan weer :WATERKONIJN dat zie je dan weer niet hier gelukkig
Ik ken eigenlijk geen Belgen die waterkonijn eten. Ik weet dat het bestaat, maar ik heb het nog nooit op een menukaart gezien (niet dat ik er zelfs zou naar zoeken). Mocht ik weten dat er waterkonijn door mijn eten zou gedraaid zijn, dan zou ik er zelfs voor passen.
Het is dus ab-so-luut geen "Belgische lekkernij", en dus geenszins als "typisch Belgisch" te beschouwen.