Tips bakalaos bereiden
#1
graag tips hoe ik deze vis kan klaarmaken? In zijn geheel of doormidden snijden? Heeft deze vis veel graad? Graag jullie advies tips
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#2
Waar is de kop en de staart?
Arthur's signatuur
Health is not valued till sickness comes.
Quote
#3
Is toch gewoon een kleine kabeljauw?
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#4
(17 July 2020, 12:07)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Is toch gewoon een kleine kabeljauw?
Ik dacht eerst dat het een Pangasius was, je weet wel de Vietnamese kabeljauw maar mijn vrouw zegt van niet, van deze en de rode vis maakt ze soep.
Arthur's signatuur
Health is not valued till sickness comes.
Quote
#5
Ik ken bakaliaros alleen gebakken in de koekepan, met zo n krokant laagje. Maar kan best dat er veschillende soorten bakaliaros zijn.
Zeker t bekendst bakaliaro met skordalia......
Quote
#6
De Grieken noem Bakolarus baby vis omdat er haast geen graat inzit, dikke middenin en nog wat bij de kop. En daardoor heel geschikt voor kinderen.
Bij ons werd er altijd gevraagd gefrituurd of op de gril
Quote
#7
Zo te lezen ideaal om een Lekkerbek mee te maken! Vel er af, fileren, op smaak brengen, door het beslag en in de frituur!  Tongue
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#8
(17 July 2020, 15:38)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Zo te lezen ideaal om een Lekkerbek mee te maken! Vel er af, fileren, op smaak brengen, door het beslag en in de frituur!  Tongue
Vis eten we 3 keer in de week Johan op allerlei manieren klaar gemaakt, bbq, pan, oven en natuurlijk maatjes haring als tussendoor hapje, maar een gepaneerde vette vis uit frituurpan laten we aan ons voorbij gaan. brrrrr
Arthur's signatuur
Health is not valued till sickness comes.
Quote
#9
(17 July 2020, 16:00)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(17 July 2020, 15:38)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Zo te lezen ideaal om een Lekkerbek mee te maken! Vel er af, fileren, op smaak brengen, door het beslag en in de frituur!  Tongue
Vis eten we 3 keer in de week Johan op allerlei manieren klaar gemaakt, bbq, pan, oven en natuurlijk maatjes haring als tussendoor hapje, maar een gepaneerde vette vis uit frituurpan laten we aan ons voorbij gaan. brrrrr

Maar Arthur, de Duitsers staan er hier voor in de rij! En de visboer loopt er op binnen!  Big Grin  Da's ook niet gek, want in Duitsland krijg je echt een giga vette hap als je zo'n wat wij een lekkerbek noemen besteld, om van de vetballen die ze kibbeling noemen nog maar niet te spreken.
Maar zonder gekheid, met goede kwaliteit vis, een professioneel beslagje en schone goede olie, nou, laat maar komen hoor!
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#10
(17 July 2020, 16:20)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Maar zonder gekheid, met goede kwaliteit vis, een professioneel beslagje en schone goede olie, nou, laat maar komen hoor!

Zo is dat Johan, inderdaad wél met verse olie. Lekker hoor, je brengt me op een idee Wink
Quote
#11
(17 July 2020, 16:43)Ger schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(17 July 2020, 16:20)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Maar zonder gekheid, met goede kwaliteit vis, een professioneel beslagje en schone goede olie, nou, laat maar komen hoor!

Zo is dat Johan, inderdaad wél met verse olie. Lekker hoor, je brengt me op een idee  Wink
Gelukkig ieder zijn smaak,  wij waren zo verwend aan mijn zelf gevangen verse vis , even op de BBQ, verse knoflook erin gegrilde champignons en aubergine en citroensap erover van eigen boom, smullen maar.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Arthur's signatuur
Health is not valued till sickness comes.
Quote
#12
@Mir111, wat heb je er uiteindelijk mee gedaan?
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.