Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elektronische Tolheffing
#1
Beste Lezer,

Voor de mensen die regelmatig gebruik maken van de snelwegen in Griekenland is het vanaf 4 november 2020 mogelijk om met 1 zend & ontvang module alle snelwegen in Griekenland elektronisch tol te betalen aldus het volgende bericht van Ypodomes. Het systeem wordt "GRITS" genoemd.

Het bericht is door Google vertaald.

Op 4 november verandert het wegennet van het land van pagina. Met name vanaf woensdag 4 november zal de interoperabiliteit van elektronische tolheffingen op alle snelwegen in Griekenland volledig operationeel zijn.
Het bovenstaande werd door de secretaris-generaal van infrastructuur, George Karagiannis, aan APE-MPE verklaard. Dit is tenslotte een plan dat het ministerie van Infrastructuur en Transport vele maanden geleden heeft aangekondigd.
Wat is van toepassing
De gebruiker kan een enkele transceiver (e-pass) gebruiken bij het oversteken van alle snelwegen: Attiki Odos, Nea Odos, Kentriki Odos, Aegean Motorway, Egnatia Odos, Gefyra, Olympia Odos en Moreas.
Sinds het begin van de zomer worden technische tests uitgevoerd en alle kleine technische problemen zijn overwonnen.
`` De interoperabiliteit van de snelwegen, dat wil zeggen de mogelijkheid die de burgers krijgen om alle snelwegen van het land te passeren met een enkele zendontvanger, de enkele e-pas, was iets dat we vanaf het eerste moment dat we onze prioriteiten stelden, in Griekenland, wat in andere landen als vanzelfsprekend wordt beschouwd, zou niet nodig moeten zijn, dat wil zeggen dat de bestuurder 3-4 zendontvangers voor dezelfde route moet verwisselen '', benadrukte de secretaris-generaal van Infrastructuur en voegde eraan toe: `` Dus een chronisch verzoek van burgers die naar snelwegen en in verband met het vergemakkelijken en verminderen van vertragingen, wordt uiteindelijk afgehandeld door het Ministerie van Infrastructuur en Transport ".


Voor veelplegers wordt er zelfs korting gegeven als je bijvoorbeeld bij meer als 20 passages 5% enz. dit kun je terugvinden op de APP " MyOdos" te downloaden op Google store of de Aple store. 
De site Ypodomes geeft informatie van allerlei aard en met Google vertaal is het goed te lezen.

Doe er uw voordeel mee.

Kali messimeri,

Dick
Quote
#2
Hartelijk dank voor de info Dick! Kan in de toekomst misschien nog van pas komen.
Quote
#3
Waar kun je de transponder krijgen? Hoeveel kost het en is het interessant voor een zomervakantie?
Quote
#4
Ik heb hier een link waar informatie in het Engels wordt gegeven.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Kali spera,

Dick
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat uit.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.