Paddenstoelensoep
#1
Terwijl in de keuken een grote pan hachee voor het avondeten van morgen staat te garen, was ik al bezig met de kerst! Met de kerst?  Huh
Ja, met de kerst  Big Grin  Ik ben er altijd vroeg bij! Een maandje of twee van te voren begin ik te denken, wat gaan we doen dit jaar? Nu heb ik al weer een heel mooi stuk wild zwijn in de vriezer liggen, dus dat moet het hoofdgerecht worden. (De vriezer is overigens een ware schatkamer, liggen momenteel o.a. mooie lamskarbonaadjes, eendenborsten, eendenbouten en konijnenbouten te wachten op een mooie bereiding).
Dat wildzwijngerecht staat hier: 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Als bijgerecht lekkere Hilopitakia en Briam. 
De Briam staat hier: 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





De hilopitakia kan je kopen bij mijn favoriete Griekse winkel in Tilburg  Smile

Pas op he, kan nog veranderen! Duurt nog even voor het kerst is.  Wink

Maar, wat vooraf. Ik dacht gelijk aan de winterse uitvoering van de paddenstoelensoep die ik maak. Na opzoeken bleek die dus niet op Oriste te staan, dus dat moest ik snel even verhelpen!
In de zomer maak ik vaak een heldere variant, maar in de winter de gebonden versie. Het basisrecept komt o.a. uit "Smaken van de Griekse Zagori" met in de loop der jaren een aantal aanpassingen.
Ik gebruik hier groentebouillon voor, dus ook te gebruiken als vegetarisch gerecht. Ook mogelijk met runder- of kippenbouillon.

Sorry dat ik al zo vroeg over kerst begin  Rolleyes  , maar hier is het recept van de paddenstoelensoep:

JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#2
Ziet er goed uit Johan. Ikhebje een mail gestuurd over de bereiding van Briam.
Quote
#3
(25 October 2020, 18:18)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ziet er goed uit Johan. Ikhebje een mail gestuurd over de bereiding van Briam.

Dank je Chris, je hebt een berichtje terug!
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#4
Altijd leuk en lekker die recepten van Johan  duimpie
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#5
Dank je voor het compliment Martino!
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#6
Lijkt mij heerlijk, ben gek op paddenstoelensoep dus zal deze variant ook zeker een keer maken, dank je wel!
Quote
#7
Heerlijk Johan,je recepten pagina staat inmiddels onder m'n favorieten,en je aardappeltjes met knoflook staan nu in de oven! Vindt het bijzonder leuk en fijn dat je me op weg helpt in de keuken!!?
Quote
#8
(28 October 2020, 19:38)Niki schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Heerlijk Johan,je recepten pagina staat inmiddels onder m'n favorieten,en je aardappeltjes met knoflook staan nu in de oven! Vindt het bijzonder leuk en fijn dat je me op weg helpt in de keuken!!?

Leuk om te horen Niki, geniet ervan, kali orexi!
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#9
Wat een goed idee Niki om het in favorieten te zetten. Daar staat het bij mij nu ook..
Quote
#10
(28 October 2020, 19:38)Niki schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Heerlijk Johan,je recepten pagina staat inmiddels onder m'n favorieten,en je aardappeltjes met knoflook staan nu in de oven! Vindt het bijzonder leuk en fijn dat je me op weg helpt in de keuken!!?

Goeie tip Niki! Ik heb tot nu toe alle recepten van Johan uitgeprint en in een (inmiddels dikke) multiband gedaan maar jouw manier is simpel en handiger.
Quote
#11
Ik heb het ook in een map in plastic hoesjes. Dat blijf ik ook doen, blader er vaak doorheen. In favorieten zetten voeg ik als extra toe...
Johan heb je ook recept met spruitjes. Doe het nu meestal roerbakken met spekjes. Zal ook vast wel een Griekse variant zijn.
Quote
#12
(28 October 2020, 19:38)Niki schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Heerlijk Johan,je recepten pagina staat inmiddels onder m'n favorieten,en je aardappeltjes met knoflook staan nu in de oven! Vindt het bijzonder leuk en fijn dat je me op weg helpt in de keuken!!?

Uhum! Hoe doe je dat, onder je favorieten zetten?

Ik vind dat niet terug op Oriste!
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#13
(29 October 2020, 09:01)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(28 October 2020, 19:38)Niki schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Heerlijk Johan,je recepten pagina staat inmiddels onder m'n favorieten,en je aardappeltjes met knoflook staan nu in de oven! Vindt het bijzonder leuk en fijn dat je me op weg helpt in de keuken!!?

Uhum! Hoe doe je dat, onder je favorieten zetten?

Ik vind dat niet terug op Oriste!

Dat doe je niet in Oríste maar in de browser (Explorer, Chrome, etc.) waarin je dit bekijkt.
Open deze link en maak hem één van jouw favorieten in de favorietenbalk.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#14
(29 October 2020, 09:45)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(29 October 2020, 09:01)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(28 October 2020, 19:38)Niki schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Heerlijk Johan,je recepten pagina staat inmiddels onder m'n favorieten,en je aardappeltjes met knoflook staan nu in de oven! Vindt het bijzonder leuk en fijn dat je me op weg helpt in de keuken!!?

Uhum! Hoe doe je dat, onder je favorieten zetten?

Ik vind dat niet terug op Oriste!

Dat doe je niet in Oríste maar in de browser (Explorer, Chrome, etc.) waarin je dit bekijkt.
Open deze link en maak hem één van jouw favorieten in de favorietenbalk.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Top! Nu begrijp ik wat ze bedoelde. Kon het al niet vinden! Dankjewel !
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)