25 October 2020, 17:48
Terwijl in de keuken een grote pan hachee voor het avondeten van morgen staat te garen, was ik al bezig met de kerst! Met de kerst?
Ja, met de kerst Ik ben er altijd vroeg bij! Een maandje of twee van te voren begin ik te denken, wat gaan we doen dit jaar? Nu heb ik al weer een heel mooi stuk wild zwijn in de vriezer liggen, dus dat moet het hoofdgerecht worden. (De vriezer is overigens een ware schatkamer, liggen momenteel o.a. mooie lamskarbonaadjes, eendenborsten, eendenbouten en konijnenbouten te wachten op een mooie bereiding).
Dat wildzwijngerecht staat hier:
Als bijgerecht lekkere Hilopitakia en Briam.
De Briam staat hier:
De hilopitakia kan je kopen bij mijn favoriete Griekse winkel in Tilburg
Pas op he, kan nog veranderen! Duurt nog even voor het kerst is.
Maar, wat vooraf. Ik dacht gelijk aan de winterse uitvoering van de paddenstoelensoep die ik maak. Na opzoeken bleek die dus niet op Oriste te staan, dus dat moest ik snel even verhelpen!
In de zomer maak ik vaak een heldere variant, maar in de winter de gebonden versie. Het basisrecept komt o.a. uit "Smaken van de Griekse Zagori" met in de loop der jaren een aantal aanpassingen.
Ik gebruik hier groentebouillon voor, dus ook te gebruiken als vegetarisch gerecht. Ook mogelijk met runder- of kippenbouillon.
Sorry dat ik al zo vroeg over kerst begin , maar hier is het recept van de paddenstoelensoep:
Ja, met de kerst Ik ben er altijd vroeg bij! Een maandje of twee van te voren begin ik te denken, wat gaan we doen dit jaar? Nu heb ik al weer een heel mooi stuk wild zwijn in de vriezer liggen, dus dat moet het hoofdgerecht worden. (De vriezer is overigens een ware schatkamer, liggen momenteel o.a. mooie lamskarbonaadjes, eendenborsten, eendenbouten en konijnenbouten te wachten op een mooie bereiding).
Dat wildzwijngerecht staat hier:
Als bijgerecht lekkere Hilopitakia en Briam.
De Briam staat hier:
De hilopitakia kan je kopen bij mijn favoriete Griekse winkel in Tilburg
Pas op he, kan nog veranderen! Duurt nog even voor het kerst is.
Maar, wat vooraf. Ik dacht gelijk aan de winterse uitvoering van de paddenstoelensoep die ik maak. Na opzoeken bleek die dus niet op Oriste te staan, dus dat moest ik snel even verhelpen!
In de zomer maak ik vaak een heldere variant, maar in de winter de gebonden versie. Het basisrecept komt o.a. uit "Smaken van de Griekse Zagori" met in de loop der jaren een aantal aanpassingen.
Ik gebruik hier groentebouillon voor, dus ook te gebruiken als vegetarisch gerecht. Ook mogelijk met runder- of kippenbouillon.
Sorry dat ik al zo vroeg over kerst begin , maar hier is het recept van de paddenstoelensoep: