De "makeover" van Skorpios - Onassis' eiland
#1
In april 2013 kocht de trust van Ekaterina Rybolovleva, dochter van de Russische miljardair Dmitry Rybolovlev, Skorpios en het aangrenzende eilandje Sparti, samen met andere activa, van Athina Onassis voor $ 153 miljoen.
De Griekse regering ondertekende de vergunning op 31 december 2020, waarmee voor Skorpios een nieuw tijdperk ingeluid wordt. De ministeriële beslissing luidt: "Goedkeuring van de locatie van het investeringsplan genaamd ‘Bouw en exploitatie van een luxe VIP Exclusive Club voor toeristeneenheden op het eiland Skorpios’."

Het project kost naar schatting 165 miljoen euro en volgens het ministerieel besluit is het project opgedeeld in negen bouweenheden met een oppervlakte van 430.947,10 vierkante meter.
Er zullen nieuwe gebouwen worden gebouwd met behoud van bestaande gebouwen, zoals de 'Pink Villa' van Christina Onassis. De Roze Villa wordt volledig gerenoveerd en zal in gebruik worden genomen als wooneenheid. Daarnaast zal een hoofdgebouw van een hotelcomplex van 9.420 vierkante meter (291.129.921 vierkante voet) worden gebouwd. Het complex zal het hoofdverblijf of de Master Suite omvatten; twee grote villa's, genaamd VIP1 en VIP2; en middelgrote villa's, aangeduid als VIP3 en VIP4, en gastpaviljoens 1 en 2. Het hoofdcomplex omvat ook ruimtes die functies van de gastenfaciliteiten dienen, zoals een conferentiecentrum, restaurant, wellnesscentrum, filmzaal en uitgaansgebied.
Het 2de gebouwencomplex zal vier onafhankelijke villa's omvatten, genaamd VIP5, VIP6, VIP7 en VIP8, met alle nodige aanvullende functies.
In het 3de multifunctionele complex komen sportfaciliteiten; in het 4de komen er voorzieningen voor zwemmers en zonaanbidders, zoals kleedkamers, een zwembad en een kleine pier. Andere faciliteiten en gebouwen zijn onder meer een helikopterplatform, een lounge in het 5de gebouwencomplex en een 6de gebouwencomplex om het personeel te huisvesten.
Er is een 7de unit die is ontworpen om paarden te huisvesten en een speciale ruimte voor kleine huisdieren. De bestaande manege kan bezoekers ook voorzien van trainingsfaciliteiten voor paardrijden.
Gebouweenheid 8 omvat het “Hill House”, een nieuw gebouw met een buitenzwembad van 75 vierkante meter (18.455 vierkante voet) en in gebouwdeel 9 is er het “Amfitheater”, een natuurlijke, theaterachtige openluchtruimte waar bezoekers van kunnen genieten. Ten slotte zal de haven van Skorpios aanzienlijk worden uitgebreid en gemoderniseerd om meer schepen te kunnen huisvesten. Het project zal naar verwachting in de zomer van 2024 worden voltooid, waardoor het ooit privé-heiligdom van Aristoteles Onassis een nieuw en heel ander leven krijgt.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Skorpios: van Onassis naar Rybolovleva Ger 1 738 18 October 2018, 13:19
Laatste bericht: Patrick
  De vloek van de schatrijke familie Onassis Ger 1 864 28 July 2018, 13:08
Laatste bericht: jacq1970
  Skorpios Patrick 2 1.832 23 October 2015, 14:25
Laatste bericht: Patrick
  welk eiland met een zoon van 5 Tessa78 5 3.187 04 March 2015, 22:52
Laatste bericht: Erwin
  Athina Onassis verkoopt Skorpios leon10 4 2.405 18 April 2013, 08:31
Laatste bericht: Ο Μήτσος

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.