26 April 2021, 19:06
Hier weer een lekker gerecht met lamsvlees. Deze variant is met rijst, ik ga nog eens proberen hoe ik hem met kritharaki kan maken. De yoghurt zorgt , samen met de munt, voor een heerlijke frisse smaak. Breng daarom de rijst en het vlees best wel stevig op smaak, anders gaat de yoghurt het geheel overheersen!
Het is een gerecht voor drie tot vier personen. Als je vier stevige eters hebt, mag je alles wel met de helft verhogen. Snij ook niet teveel vet van het lamsvlees weg, dat heeft het nodig om lekker sappig en mals te blijven.
Ik heb de hoeveelheden voor de rijst, het water en de wijn in ml en gr gezet. Het is nl belangrijk dat je de verhouding één deel rijst op drie delen vocht aanhoudt, dus ik adviseer om in ml af te meten.
Ik zou zeggen: Kali Orexi!
Wat foto's:
Het vlees met de bosui en knoflook in de pan.
Wijn, water en rijst toegevoegd en langzaam laten sudderen.
Als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, overgeschept in een aardewerken pan.
Het yoghurtmengsel er overheen gesmeerd.
Na een half uur met het deksel op de pan ziet het er zo uit. (Dus in totaal na 1 uur en 15 minuten).
En een kwartier later met de kaas er overheen gesmolten.
Kali Orexi!
Het is een gerecht voor drie tot vier personen. Als je vier stevige eters hebt, mag je alles wel met de helft verhogen. Snij ook niet teveel vet van het lamsvlees weg, dat heeft het nodig om lekker sappig en mals te blijven.
Ik heb de hoeveelheden voor de rijst, het water en de wijn in ml en gr gezet. Het is nl belangrijk dat je de verhouding één deel rijst op drie delen vocht aanhoudt, dus ik adviseer om in ml af te meten.
Ik zou zeggen: Kali Orexi!
Wat foto's:
Het vlees met de bosui en knoflook in de pan.
Wijn, water en rijst toegevoegd en langzaam laten sudderen.
Als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, overgeschept in een aardewerken pan.
Het yoghurtmengsel er overheen gesmeerd.
Na een half uur met het deksel op de pan ziet het er zo uit. (Dus in totaal na 1 uur en 15 minuten).
En een kwartier later met de kaas er overheen gesmolten.
Kali Orexi!