Grieksegids nieuws
Stevigste Griekse yoghurt in NL?
#1
Ik kocht altijd standaard de Katharos Griekse yoghurt bij de Jumbo, een standyoghurt, zo eentje waarbij je de wei af kunt gieten en je een zeer stevige yoghurt overhoudt, waar je lepel stokstijf in blijft staan :) Onlangs is het onvermijdelijke gebeurd: het productieproces is aangepast en het is zo'n slappe roeryoghurt geworden die zich niet onderscheidt van alle andere "Griekse stijl"-yoghurts in de supermarkt.

Nu moet ik dus op zoek naar een nieuwe stevige yoghurt. Bij de Albert Heijn en de Jumbo is verder niks stevigs. Bij de Dirk/Plus is wel Kri Kri te vinden, die aardig stevig is, maar het net niet haalt bij Katharos en ook iets zuurder is.

Weet iemand van jullie nog een zeer stevige Griekse yoghurt? Of een Turkse? Maakt me eigenlijk niet uit, als het maar stevig is :)

Ik woon trouwens in Amsterdam, met zeer veel speciaalzaakjes. Misschien moet ik daar ook eens gaan kijken.
Quote
#2
Ben geen keukenprins, maar gewoon Hollandse yoghurt een uurtje uithangen in een zeef met een theedoek er in.
Geloof me je lepel staat recht overeind.
Quote
#3
Bij de de Lidl heb je echte stevige Griekse 10% yoghurt, dus niet de greek style, pas op ze staan vlak naast elkaar in het koelschap.

(21 June 2021, 13:08)Wim M schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ben geen keukenprins, maar gewoon Hollandse yoghurt een uurtje uithangen in een zeef met een theedoek er in.
Geloof me je lepel staat recht overeind.
Moet je die jonkies wel eerst uitleggen wat een zeef en theedoek is Big Grin  Big Grin  Big Grin
Hoor net van mijn vrouw dat er wel nog yoghurt cultuur bij moet anders wordt het slechte melk.
Ik heb daar al die keren dat ik aan de chemo therapie zat kilo's van gegeten om op gewicht te blijven, maar wel met melk van de boer om de hoek lekker vettig dus.
Arthur's signatuur Health is not valued till sickness comes.
Quote
#4
Gebruik meestal de Turkse yoghurt van het merk Yayla. Zal toch zeker in een speciaalzaakje in Amsterdam te krijgen zijn.   Smile
Quote
#5
Die van de Lidl is inderdaad heel goed. Gebruik ik ook altijd voor de tzatziki. Bak van 500 gram. AH heeft Fage Total 10%, 5% en 0%. en de Jumbo Dodoni 5 % (maar onder de 10% is niet echt natuurlijk  Wink ).
En anders bij de Turkse zaken, die hebben precies dezelfde 10% yoghurt! Jarenlang gebruikt.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#6
Gaat niet lukken Arthur, gisteren 2 eikels over de vloer (m`n jochies)
Heerlijke jongens, maar soms denk ik dat ze uit een ei geklommen zijn.
Quote
#7
(21 June 2021, 12:31)Bobsjaak schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik kocht altijd standaard de Katharos Griekse yoghurt bij de Jumbo, een standyoghurt, zo eentje waarbij je de wei af kunt gieten en je een zeer stevige yoghurt overhoudt, waar je lepel stokstijf in blijft staan :) Onlangs is het onvermijdelijke gebeurd: het productieproces is aangepast en het is zo'n slappe roeryoghurt geworden die zich niet onderscheidt van alle andere "Griekse stijl"-yoghurts in de supermarkt.

Nu moet ik dus op zoek naar een nieuwe stevige yoghurt. Bij de Albert Heijn en de Jumbo is verder niks stevigs. Bij de Dirk/Plus is wel Kri Kri te vinden, die aardig stevig is, maar het net niet haalt bij Katharos en ook iets zuurder is.

Weet iemand van jullie nog een zeer stevige Griekse yoghurt? Of een Turkse? Maakt me eigenlijk niet uit, als het maar stevig is :)

Ik woon trouwens in Amsterdam, met zeer veel speciaalzaakjes. Misschien moet ik daar ook eens gaan kijken.

Bij de Appie heb je juist de lekkerste ( vind ik ) Griekse yoghurt die er is Fage!
Quote
#8
Stem ook voor Facebook Total vd AH. De 10% het lekkerst maar ivm lijn neem ik de 0%
Quote
#9
Dank voor jullie snelle reacties! Ik fietste vanochtend toevallig langs een Turkse supermarkt en heb daar Yayla gekocht. Die is inderdaad top! Benadert Katharos behoorlijk goed. En niet duur: 2,50 voor een kilo. De winkelier raadde ook nog Kaymakli aan (ook blauw emmertje).

Op de site van de Appie zie ik alleen Total Fage 5% staan, niet de 10%. Maar de 5% is dus ook al erg goed?

Ik ga ze gewoon allemaal uitproberen denk ik. Zeker ook die van de Lidl. En wie weet in een culinair weekendje wel yoghurt uithangen in een theedoek :)
Quote
#10
(22 June 2021, 12:33)Bobsjaak schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




En wie weet in een culinair weekendje wel yoghurt uithangen in een theedoek :)
Laat eens weten of je dat gelukt is Tongue
Arthur's signatuur Health is not valued till sickness comes.
Quote
#11
(22 June 2021, 12:33)Bobsjaak schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Dank voor jullie snelle reacties! Ik fietste vanochtend toevallig langs een Turkse supermarkt en heb daar Yayla gekocht. Die is inderdaad top! Benadert Katharos behoorlijk goed. En niet duur: 2,50 voor een kilo. De winkelier raadde ook nog Kaymakli aan (ook blauw emmertje).

Op de site van de Appie zie ik alleen Total Fage 5% staan, niet de 10%. Maar de 5% is dus ook al erg goed?

Ik ga ze gewoon allemaal uitproberen denk ik. Zeker ook die van de Lidl. En wie weet in een culinair weekendje wel yoghurt uithangen in een theedoek :)

In de winkel heb je meer keus dan online. Hier drie varianten in het schap. Ik koop en gebruik enkel de 10%, heb dus geen idee hoe de 5% is.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#12
Ik koop van Fage Total weleens de 0% en die vind ik al lekker dik dus neem aan dat die 5% dan ook wel ok is.
Quote
#13
(22 June 2021, 12:33)Bobsjaak schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




 Ik fietste vanochtend toevallig langs een Turkse supermarkt en heb daar Yayla gekocht. Die is inderdaad top! Benadert Katharos behoorlijk goed. En niet duur: 2,50 voor een kilo. De winkelier raadde ook nog Kaymakli aan (ook blauw emmertje).

Wij hadden ook altijd de Yayla 10% van 'de Turk'. Ik had één keer perongeluk het andere merk gekocht omdat deze er uiterlijk op lijkt maar die is iets minder romig en wat zuurder. 
We hebben nu al een tijdje Melkan Turkse stijl yoghurt 8%, omdat we via Picnic inkopen, en die is ook best goed.
(Overigens was 'de Turk' bij ons goedkoper, zo'n €2,- per emmertje.)
Quote
#14
(22 June 2021, 13:50)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Wij hadden ook altijd de Yayla 10% van 'de Turk'. Ik had één keer perongeluk het andere merk gekocht omdat deze er uiterlijk op lijkt maar die is iets minder romig en wat zuurder. 
We hebben nu al een tijdje Melkan Turkse stijl yoghurt 8%, omdat we via Picnic inkopen, en die is ook best goed.
(Overigens was 'de Turk' bij ons goedkoper, zo'n €2,- per emmertje.)
Ik zou als echte Griekenland aanhanger absoluut weigeren om Turkse yoghurt te kopen als was hij 5 maal goedkoper.
De echte liefde voor een land gaat blijkbaar bij vele via zijn geldbeurs.
Quote
#15
(22 June 2021, 16:51)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 13:50)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Wij hadden ook altijd de Yayla 10% van 'de Turk'. Ik had één keer perongeluk het andere merk gekocht omdat deze er uiterlijk op lijkt maar die is iets minder romig en wat zuurder. 
We hebben nu al een tijdje Melkan Turkse stijl yoghurt 8%, omdat we via Picnic inkopen, en die is ook best goed.
(Overigens was 'de Turk' bij ons goedkoper, zo'n €2,- per emmertje.)
Ik zou als echte Griekenland aanhanger absoluut weigeren om Turkse yoghurt te kopen als was hij 5 maal goedkoper.
De echte liefde voor een land gaat blijkbaar bij vele via zijn geldbeurs.
Wat een sneue reactie!
Quote
#16
(22 June 2021, 17:13)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Wat een sneue reactie!
Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten  gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.


het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Quote
#17
(22 June 2021, 17:25)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 17:13)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Wat een sneue reactie!
Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten  gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.


het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Nou, vertel dan maar gelijk waar u echte Griekse yoghurt haalt?
Dan levert u tenminste een bijdrage aan de vraag hier.
Quote
#18
(22 June 2021, 17:33)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 17:25)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 17:13)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Wat een sneue reactie!
Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten  gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.


het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Nou, vertel dan maar gelijk waar u echte Griekse yoghurt haalt?
Dan levert u tenminste een bijdrage aan de vraag hier.
Zo moeilijk is dat niet hoor maar ja het kost vaak iets meer 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





En persoonlijk koop ik de Griekse producten bij de lokale Griekse ondernemers kom zelden of nooit bij een LIDll of dat soort winkels liever wat meer betalen voor de echte Griekse producten je krijgt er zoveel voor terug.
Hoop dat mijn antwoord duidelijk is fijne avond verder mijnheer Jjohn ik heb het zeker hier op Kreta.
Quote
#19
(22 June 2021, 17:40)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 17:33)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 17:25)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten  gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.


het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Nou, vertel dan maar gelijk waar u echte Griekse yoghurt haalt?
Dan levert u tenminste een bijdrage aan de vraag hier.
Zo moeilijk is dat niet hoor maar ja het kost vaak iets meer 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





En persoonlijk koop ik de Griekse producten bij de lokale Griekse ondernemers kom zelden of nooit bij een LIDll of dat soort winkels liever wat meer betalen voor de echte Griekse producten je krijgt er zoveel voor terug.
Hoop dat mijn antwoord duidelijk is fijne avond verder mijnheer Jjohn ik heb het zeker hier op Kreta.
Hv642   U woont toevallig toch niet in Analipsi ???
Quote
#20
Is Kees terug onder een ander pseudoniem?

Toen ik nog in Nederland woonde kocht ik met genoegen de Turkse yoghurt,evenals de witte kaas. Prima spul.
In mijn huidige woonplaats koop ik de yoghurt bij deloyale producent. Uiteraard geitenyoghurt.Maar daar heeft de topicstarter niks.

Toch nog even een opmerking over de echte Griekse producten. De echte griekenlandkenner zal dat ongetwijfeld weten.. Total heeft zijn hoofdkwartier gevestigd in Luxemburg en laat zijn melk leveren uit diverse landen in Europa...
Quote
#21
(22 June 2021, 17:40)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 17:33)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 17:25)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten  gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.


het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Nou, vertel dan maar gelijk waar u echte Griekse yoghurt haalt?
Dan levert u tenminste een bijdrage aan de vraag hier.
Zo moeilijk is dat niet hoor maar ja het kost vaak iets meer 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





En persoonlijk koop ik de Griekse producten bij de lokale Griekse ondernemers kom zelden of nooit bij een LIDll of dat soort winkels liever wat meer betalen voor de echte Griekse producten je krijgt er zoveel voor terug.
Hoop dat mijn antwoord duidelijk is fijne avond verder mijnheer Jjohn ik heb het zeker hier op Kreta.
Die laatste regel en schrijfwijze komt mij heel bekend voor, zeker dat soort gelul van ik kom zelden of nooit bij de Lidl of dat soort winkels.
Arthur's signatuur Health is not valued till sickness comes.
Quote
#22
(22 June 2021, 16:51)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 13:50)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Wij hadden ook altijd de Yayla 10% van 'de Turk'. Ik had één keer perongeluk het andere merk gekocht omdat deze er uiterlijk op lijkt maar die is iets minder romig en wat zuurder. 
We hebben nu al een tijdje Melkan Turkse stijl yoghurt 8%, omdat we via Picnic inkopen, en die is ook best goed.
(Overigens was 'de Turk' bij ons goedkoper, zo'n €2,- per emmertje.)
Ik zou als echte Griekenland aanhanger absoluut weigeren om Turkse yoghurt te kopen als was hij 5 maal goedkoper.
De echte liefde voor een land gaat blijkbaar bij vele via zijn geldbeurs.

Jij hebt totaal geen idee waar en hoe de gerechten uit die hele regio ontstaan zijn. Wat een zielige reactie, sorry dat ik het zeg.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#23
hv642 schreef:Ik zou als echte Griekenland aanhanger absoluut weigeren om Turkse yoghurt te kopen als was hij 5 maal goedkoper.
Hoop dat mijn antwoord duidelijk is fijne avond verder ... ik heb het zeker hier op Kreta.

Kan je dan Turkse yoghurt kopen in Kreta? Die Kretenzers toch, zo hun eigen land verloochenen Big Grin
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#24
Heren, laten we het hier gezellig houden.
Ik zou zeggen : discussie gesloten.
Quote
#25
Nu is de vraag nog ,wat is beter [gezonder ] yoghurt van de koe - geit of schaap ??
Quote
#26
Als ik echt dikke Griekse yoghurt wil, bv. voor het maken van tzatziki, kies ik toch echt voor Total. En hoeveel procent maakt niet uit, ze zijn allemaal lekker dik.
Quote
#27
Laten we de tzatziki weer eens maken, omdat we het toch over de yoghurt hebben  Wink

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Ik moet er wel bij zeggen dat ik de laatste jaren zeker 6 teentjes knoflook gebruik en die niet door de pers haal, maar fijn snij. Ze zijn er hier gek op!

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#28
Grappig, ik maak hem toch weer anders. Ik gebruik geen crème fraiche of azijn maar olijfolie. En ipv suiker roer ik er wat honing doorheen.
Quote
#29
(23 June 2021, 09:46)Vito schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Grappig, ik maak hem toch weer anders. Ik gebruik geen crème fraiche of azijn maar olijfolie. En ipv suiker roer ik er wat honing doorheen.

Olijfolie gaat er ook in hoor Vito, 40 ml! De azijn maakt hem nog frisser.
Ik denk dat als je 100 Grieken bij elkaar zet en hen hun recept voor tzatziki vraagt, je 100 verschillende recepten krijgt  Wink
De basis van mijn recept komt van George Calombaris, recept uit Cyprus. Alleen houden wij van heeeel veel knoflook!  Big Grin
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#30
Hallo JohanV - je ruikt het tot hier :=) 
Maar zonder gekheid, toen ik nog in loondienst was reed ik via een carpool met 4 collegas ca. 60km naar en van het 
werk. Ik had eens vrijdagavond een met knoflook gespikt etentje genoten. Maandagmorgen werd ik door de 
autoinzittenden "bedreigd" met het eruitgooien van de carpool - zo`n stank hadden ze nog nooit in de auto gehad.
Kon eerst als pensionado dagelijks (heerlijk en gezond) genieten van het spul. 
P.S. Toen we nog camping in GR deden was het wel plicht de ramen van de caravan wijd open te zetten; mijn 
betere helft (Duitse uitdrukking) kon ook vanwege mijn knoflookdampen niet inslapen. Toen ik nog kon hardlopen kwam vaak bij een wedstrijd in de buurt van een medestrijder de kreet "oh Hannes ben je weer gedoopt?".
Quote
#31
(21 June 2021, 12:31)Bobsjaak schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik kocht altijd standaard de Katharos Griekse yoghurt bij de Jumbo, een standyoghurt, zo eentje waarbij je de wei af kunt gieten en je een zeer stevige yoghurt overhoudt, waar je lepel stokstijf in blijft staan :) Onlangs is het onvermijdelijke gebeurd: het productieproces is aangepast en het is zo'n slappe roeryoghurt geworden die zich niet onderscheidt van alle andere "Griekse stijl"-yoghurts in de supermarkt.

Nu moet ik dus op zoek naar een nieuwe stevige yoghurt. Bij de Albert Heijn en de Jumbo is verder niks stevigs. Bij de Dirk/Plus is wel Kri Kri te vinden, die aardig stevig is, maar het net niet haalt bij Katharos en ook iets zuurder is.

Weet iemand van jullie nog een zeer stevige Griekse yoghurt? Of een Turkse? Maakt me eigenlijk niet uit, als het maar stevig is :)

Ik woon trouwens in Amsterdam, met zeer veel speciaalzaakjes. Misschien moet ik daar ook eens gaan kijken.

Wat is er mis met de Dodoni yoghurt van de jumbo? Die is toch heerlijk stevig?
johwjagt's signatuur Όνειρα γλυκά
Quote
#32
Tongue 
Morgen naar de super, gaan tzatziki maken en courgettes bakken in de Griekse olijfolie.
Jullie hebben me op een goed idee gebracht. Tongue
Quote
#33
Dodoni natuurlijk. Bij ons bij de Jumbo verkrijgbaar met 10%, 5% of 0% vet.
Je kunt m met mes en vork eten ;)
Quote
#34
(22 June 2021, 12:52)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(22 June 2021, 12:33)Bobsjaak schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Dank voor jullie snelle reacties! Ik fietste vanochtend toevallig langs een Turkse supermarkt en heb daar Yayla gekocht. Die is inderdaad top! Benadert Katharos behoorlijk goed. En niet duur: 2,50 voor een kilo. De winkelier raadde ook nog Kaymakli aan (ook blauw emmertje).

Op de site van de Appie zie ik alleen Total Fage 5% staan, niet de 10%. Maar de 5% is dus ook al erg goed?

Ik ga ze gewoon allemaal uitproberen denk ik. Zeker ook die van de Lidl. En wie weet in een culinair weekendje wel yoghurt uithangen in een theedoek :)

In de winkel heb je meer keus dan online. Hier drie varianten in het schap. Ik koop en gebruik enkel de 10%, heb dus geen idee hoe de 5% is.



Kaymakli is ongelooflijk vet. Dat is pure room die een bewerking gehad heeft.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Yoghurt griekse stijl ..... metaxa 22 8.467 06 November 2016, 17:30
Laatste bericht: lucy
  Lamsvlees met yoghurt uit de oven. Martino 0 1.711 24 April 2016, 18:17
Laatste bericht: Martino

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)