Ik kocht altijd standaard de Katharos Griekse yoghurt bij de Jumbo, een standyoghurt, zo eentje waarbij je de wei af kunt gieten en je een zeer stevige yoghurt overhoudt, waar je lepel stokstijf in blijft staan :) Onlangs is het onvermijdelijke gebeurd: het productieproces is aangepast en het is zo'n slappe roeryoghurt geworden die zich niet onderscheidt van alle andere "Griekse stijl"-yoghurts in de supermarkt.
Nu moet ik dus op zoek naar een nieuwe stevige yoghurt. Bij de Albert Heijn en de Jumbo is verder niks stevigs. Bij de Dirk/Plus is wel Kri Kri te vinden, die aardig stevig is, maar het net niet haalt bij Katharos en ook iets zuurder is.
Weet iemand van jullie nog een zeer stevige Griekse yoghurt? Of een Turkse? Maakt me eigenlijk niet uit, als het maar stevig is :)
Ik woon trouwens in Amsterdam, met zeer veel speciaalzaakjes. Misschien moet ik daar ook eens gaan kijken.
21 June 2021, 13:10 (Dit bericht is bewerkt op: 21 June 2021, 14:36 door Arthur.)
Bij de de Lidl heb je echte stevige Griekse 10% yoghurt, dus niet de greek style, pas op ze staan vlak naast elkaar in het koelschap.
(21 June 2021, 13:08)Wim M schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ben geen keukenprins, maar gewoon Hollandse yoghurt een uurtje uithangen in een zeef met een theedoek er in.
Geloof me je lepel staat recht overeind.
Moet je die jonkies wel eerst uitleggen wat een zeef en theedoek is
Hoor net van mijn vrouw dat er wel nog yoghurt cultuur bij moet anders wordt het slechte melk.
Ik heb daar al die keren dat ik aan de chemo therapie zat kilo's van gegeten om op gewicht te blijven, maar wel met melk van de boer om de hoek lekker vettig dus.
21 June 2021, 13:20 (Dit bericht is bewerkt op: 21 June 2021, 13:21 door JohanV.)
Die van de Lidl is inderdaad heel goed. Gebruik ik ook altijd voor de tzatziki. Bak van 500 gram. AH heeft Fage Total 10%, 5% en 0%. en de Jumbo Dodoni 5 % (maar onder de 10% is niet echt natuurlijk ).
En anders bij de Turkse zaken, die hebben precies dezelfde 10% yoghurt! Jarenlang gebruikt.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ik kocht altijd standaard de Katharos Griekse yoghurt bij de Jumbo, een standyoghurt, zo eentje waarbij je de wei af kunt gieten en je een zeer stevige yoghurt overhoudt, waar je lepel stokstijf in blijft staan :) Onlangs is het onvermijdelijke gebeurd: het productieproces is aangepast en het is zo'n slappe roeryoghurt geworden die zich niet onderscheidt van alle andere "Griekse stijl"-yoghurts in de supermarkt.
Nu moet ik dus op zoek naar een nieuwe stevige yoghurt. Bij de Albert Heijn en de Jumbo is verder niks stevigs. Bij de Dirk/Plus is wel Kri Kri te vinden, die aardig stevig is, maar het net niet haalt bij Katharos en ook iets zuurder is.
Weet iemand van jullie nog een zeer stevige Griekse yoghurt? Of een Turkse? Maakt me eigenlijk niet uit, als het maar stevig is :)
Ik woon trouwens in Amsterdam, met zeer veel speciaalzaakjes. Misschien moet ik daar ook eens gaan kijken.
Bij de Appie heb je juist de lekkerste ( vind ik ) Griekse yoghurt die er is Fage!
Dank voor jullie snelle reacties! Ik fietste vanochtend toevallig langs een Turkse supermarkt en heb daar Yayla gekocht. Die is inderdaad top! Benadert Katharos behoorlijk goed. En niet duur: 2,50 voor een kilo. De winkelier raadde ook nog Kaymakli aan (ook blauw emmertje).
Op de site van de Appie zie ik alleen Total Fage 5% staan, niet de 10%. Maar de 5% is dus ook al erg goed?
Ik ga ze gewoon allemaal uitproberen denk ik. Zeker ook die van de Lidl. En wie weet in een culinair weekendje wel yoghurt uithangen in een theedoek :)
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
En wie weet in een culinair weekendje wel yoghurt uithangen in een theedoek :)
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dank voor jullie snelle reacties! Ik fietste vanochtend toevallig langs een Turkse supermarkt en heb daar Yayla gekocht. Die is inderdaad top! Benadert Katharos behoorlijk goed. En niet duur: 2,50 voor een kilo. De winkelier raadde ook nog Kaymakli aan (ook blauw emmertje).
Op de site van de Appie zie ik alleen Total Fage 5% staan, niet de 10%. Maar de 5% is dus ook al erg goed?
Ik ga ze gewoon allemaal uitproberen denk ik. Zeker ook die van de Lidl. En wie weet in een culinair weekendje wel yoghurt uithangen in een theedoek :)
In de winkel heb je meer keus dan online. Hier drie varianten in het schap. Ik koop en gebruik enkel de 10%, heb dus geen idee hoe de 5% is.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ik fietste vanochtend toevallig langs een Turkse supermarkt en heb daar Yayla gekocht. Die is inderdaad top! Benadert Katharos behoorlijk goed. En niet duur: 2,50 voor een kilo. De winkelier raadde ook nog Kaymakli aan (ook blauw emmertje).
Wij hadden ook altijd de Yayla 10% van 'de Turk'. Ik had één keer perongeluk het andere merk gekocht omdat deze er uiterlijk op lijkt maar die is iets minder romig en wat zuurder.
We hebben nu al een tijdje Melkan Turkse stijl yoghurt 8%, omdat we via Picnic inkopen, en die is ook best goed.
(Overigens was 'de Turk' bij ons goedkoper, zo'n €2,- per emmertje.)
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Wij hadden ook altijd de Yayla 10% van 'de Turk'. Ik had één keer perongeluk het andere merk gekocht omdat deze er uiterlijk op lijkt maar die is iets minder romig en wat zuurder.
We hebben nu al een tijdje Melkan Turkse stijl yoghurt 8%, omdat we via Picnic inkopen, en die is ook best goed.
(Overigens was 'de Turk' bij ons goedkoper, zo'n €2,- per emmertje.)
Ik zou als echte Griekenland aanhanger absoluut weigeren om Turkse yoghurt te kopen als was hij 5 maal goedkoper.
De echte liefde voor een land gaat blijkbaar bij vele via zijn geldbeurs.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 13:50)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Wij hadden ook altijd de Yayla 10% van 'de Turk'. Ik had één keer perongeluk het andere merk gekocht omdat deze er uiterlijk op lijkt maar die is iets minder romig en wat zuurder.
We hebben nu al een tijdje Melkan Turkse stijl yoghurt 8%, omdat we via Picnic inkopen, en die is ook best goed.
(Overigens was 'de Turk' bij ons goedkoper, zo'n €2,- per emmertje.)
Ik zou als echte Griekenland aanhanger absoluut weigeren om Turkse yoghurt te kopen als was hij 5 maal goedkoper.
De echte liefde voor een land gaat blijkbaar bij vele via zijn geldbeurs.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Wat een sneue reactie!
Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.
het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 17:13)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Wat een sneue reactie!
Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.
het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Nou, vertel dan maar gelijk waar u echte Griekse yoghurt haalt?
Dan levert u tenminste een bijdrage aan de vraag hier.
22 June 2021, 17:40 (Dit bericht is bewerkt op: 22 June 2021, 18:09 door hv642.)
(22 June 2021, 17:33)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 17:25)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 17:13)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Wat een sneue reactie!
Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.
het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Nou, vertel dan maar gelijk waar u echte Griekse yoghurt haalt?
Dan levert u tenminste een bijdrage aan de vraag hier.
Zo moeilijk is dat niet hoor maar ja het kost vaak iets meer
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
En persoonlijk koop ik de Griekse producten bij de lokale Griekse ondernemers kom zelden of nooit bij een LIDll of dat soort winkels liever wat meer betalen voor de echte Griekse producten je krijgt er zoveel voor terug.
Hoop dat mijn antwoord duidelijk is fijne avond verder mijnheer Jjohn ik heb het zeker hier op Kreta.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 17:33)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 17:25)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.
het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Nou, vertel dan maar gelijk waar u echte Griekse yoghurt haalt?
Dan levert u tenminste een bijdrage aan de vraag hier.
Zo moeilijk is dat niet hoor maar ja het kost vaak iets meer
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
En persoonlijk koop ik de Griekse producten bij de lokale Griekse ondernemers kom zelden of nooit bij een LIDll of dat soort winkels liever wat meer betalen voor de echte Griekse producten je krijgt er zoveel voor terug.
Hoop dat mijn antwoord duidelijk is fijne avond verder mijnheer Jjohn ik heb het zeker hier op Kreta.
22 June 2021, 18:15 (Dit bericht is bewerkt op: 22 June 2021, 18:22 door chris.)
Is Kees terug onder een ander pseudoniem?
Toen ik nog in Nederland woonde kocht ik met genoegen de Turkse yoghurt,evenals de witte kaas. Prima spul.
In mijn huidige woonplaats koop ik de yoghurt bij deloyale producent. Uiteraard geitenyoghurt.Maar daar heeft de topicstarter niks.
Toch nog even een opmerking over de echte Griekse producten. De echte griekenlandkenner zal dat ongetwijfeld weten.. Total heeft zijn hoofdkwartier gevestigd in Luxemburg en laat zijn melk leveren uit diverse landen in Europa...
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 17:33)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 17:25)hv642 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dacht je werkelijk dat een Griek Turkse producten gaat eten, zou zeggen ga het eens vragen aan ze ik ken er vele en niemand zal het met je eens zijn in Griekenland.
het is pas sneu als je Turkse produkten gaat kopen als zogenaamde Giekenlandliefhebber als deze goedkoper zijn.
Nou, vertel dan maar gelijk waar u echte Griekse yoghurt haalt?
Dan levert u tenminste een bijdrage aan de vraag hier.
Zo moeilijk is dat niet hoor maar ja het kost vaak iets meer
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
En persoonlijk koop ik de Griekse producten bij de lokale Griekse ondernemers kom zelden of nooit bij een LIDll of dat soort winkels liever wat meer betalen voor de echte Griekse producten je krijgt er zoveel voor terug. Hoop dat mijn antwoord duidelijk is fijne avond verder mijnheer Jjohn ik heb het zeker hier op Kreta.
Die laatste regel en schrijfwijze komt mij heel bekend voor, zeker dat soort gelul van ik kom zelden of nooit bij de Lidl of dat soort winkels.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 13:50)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Wij hadden ook altijd de Yayla 10% van 'de Turk'. Ik had één keer perongeluk het andere merk gekocht omdat deze er uiterlijk op lijkt maar die is iets minder romig en wat zuurder.
We hebben nu al een tijdje Melkan Turkse stijl yoghurt 8%, omdat we via Picnic inkopen, en die is ook best goed.
(Overigens was 'de Turk' bij ons goedkoper, zo'n €2,- per emmertje.)
Ik zou als echte Griekenland aanhanger absoluut weigeren om Turkse yoghurt te kopen als was hij 5 maal goedkoper.
De echte liefde voor een land gaat blijkbaar bij vele via zijn geldbeurs.
Jij hebt totaal geen idee waar en hoe de gerechten uit die hele regio ontstaan zijn. Wat een zielige reactie, sorry dat ik het zeg.
hv642 schreef:Ik zou als echte Griekenland aanhanger absoluut weigeren om Turkse yoghurt te kopen als was hij 5 maal goedkoper.
Hoop dat mijn antwoord duidelijk is fijne avond verder ... ik heb het zeker hier op Kreta.
Kan je dan Turkse yoghurt kopen in Kreta? Die Kretenzers toch, zo hun eigen land verloochenen
Als ik echt dikke Griekse yoghurt wil, bv. voor het maken van tzatziki, kies ik toch echt voor Total. En hoeveel procent maakt niet uit, ze zijn allemaal lekker dik.
Laten we de tzatziki weer eens maken, omdat we het toch over de yoghurt hebben
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ik moet er wel bij zeggen dat ik de laatste jaren zeker 6 teentjes knoflook gebruik en die niet door de pers haal, maar fijn snij. Ze zijn er hier gek op!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Grappig, ik maak hem toch weer anders. Ik gebruik geen crème fraiche of azijn maar olijfolie. En ipv suiker roer ik er wat honing doorheen.
Olijfolie gaat er ook in hoor Vito, 40 ml! De azijn maakt hem nog frisser.
Ik denk dat als je 100 Grieken bij elkaar zet en hen hun recept voor tzatziki vraagt, je 100 verschillende recepten krijgt
De basis van mijn recept komt van George Calombaris, recept uit Cyprus. Alleen houden wij van heeeel veel knoflook!
Hallo JohanV - je ruikt het tot hier :=)
Maar zonder gekheid, toen ik nog in loondienst was reed ik via een carpool met 4 collegas ca. 60km naar en van het
werk. Ik had eens vrijdagavond een met knoflook gespikt etentje genoten. Maandagmorgen werd ik door de
autoinzittenden "bedreigd" met het eruitgooien van de carpool - zo`n stank hadden ze nog nooit in de auto gehad.
Kon eerst als pensionado dagelijks (heerlijk en gezond) genieten van het spul.
P.S. Toen we nog camping in GR deden was het wel plicht de ramen van de caravan wijd open te zetten; mijn
betere helft (Duitse uitdrukking) kon ook vanwege mijn knoflookdampen niet inslapen. Toen ik nog kon hardlopen kwam vaak bij een wedstrijd in de buurt van een medestrijder de kreet "oh Hannes ben je weer gedoopt?".
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ik kocht altijd standaard de Katharos Griekse yoghurt bij de Jumbo, een standyoghurt, zo eentje waarbij je de wei af kunt gieten en je een zeer stevige yoghurt overhoudt, waar je lepel stokstijf in blijft staan :) Onlangs is het onvermijdelijke gebeurd: het productieproces is aangepast en het is zo'n slappe roeryoghurt geworden die zich niet onderscheidt van alle andere "Griekse stijl"-yoghurts in de supermarkt.
Nu moet ik dus op zoek naar een nieuwe stevige yoghurt. Bij de Albert Heijn en de Jumbo is verder niks stevigs. Bij de Dirk/Plus is wel Kri Kri te vinden, die aardig stevig is, maar het net niet haalt bij Katharos en ook iets zuurder is.
Weet iemand van jullie nog een zeer stevige Griekse yoghurt? Of een Turkse? Maakt me eigenlijk niet uit, als het maar stevig is :)
Ik woon trouwens in Amsterdam, met zeer veel speciaalzaakjes. Misschien moet ik daar ook eens gaan kijken.
Wat is er mis met de Dodoni yoghurt van de jumbo? Die is toch heerlijk stevig?
11 July 2021, 10:15 (Dit bericht is bewerkt op: 11 July 2021, 10:16 door Marian55.)
(22 June 2021, 12:52)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(22 June 2021, 12:33)Bobsjaak schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dank voor jullie snelle reacties! Ik fietste vanochtend toevallig langs een Turkse supermarkt en heb daar Yayla gekocht. Die is inderdaad top! Benadert Katharos behoorlijk goed. En niet duur: 2,50 voor een kilo. De winkelier raadde ook nog Kaymakli aan (ook blauw emmertje).
Op de site van de Appie zie ik alleen Total Fage 5% staan, niet de 10%. Maar de 5% is dus ook al erg goed?
Ik ga ze gewoon allemaal uitproberen denk ik. Zeker ook die van de Lidl. En wie weet in een culinair weekendje wel yoghurt uithangen in een theedoek :)
In de winkel heb je meer keus dan online. Hier drie varianten in het schap. Ik koop en gebruik enkel de 10%, heb dus geen idee hoe de 5% is.
Kaymakli is ongelooflijk vet. Dat is pure room die een bewerking gehad heeft.