Hier weer een "eenpansgerecht" uit de Griekse keuken. Zoals de naam al doet vermoeden, bereid in een aardewerken pan! Even wat werk, maar een heerlijk gerecht!
Ik zelf gebruik hiervoor kippendijen, maar je kan ook kipkarbonades of hele kippenpoten gebruiken. Wordt dan alleen wat dringen onderin de pan
Ideaal ook voor als je eters krijgt, na de voorbereiding gaat de pan twee uur de oven in en je hebt er geen omkijken meer naar!
Tava-gerechten vind je ook veel in de Turkse keuken en ipv kip wordt er ook lamsvlees gebruikt. Als je het niet verder verteld, dit is ook lekker met varkensschenkel .
Lekker met zelf gemaakte tzatziki met veel knoflook en een choriatiki. Dan een Nemea, Fix of Mythos erbij en je waant je in Griekenland!
Kali Orexi!
De kip met de tomatenpuree en komijn onderin de pan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Daarna met de uien en tomaten eroverheen en vervolgens de aardappelen.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
En tenslotte de tomaten.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
En na twee uur uit de oven met, in dit geval, feta toegevoegd.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
O ja, en natuurlijk: Yamas!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dat ziet er weer heerlijk uit, JohanV.
Kun je niet een huiskamerrestaurantje beginnen? Ik kom graag
Ben bang dat ik hier niet aan de 1,5 m kan voldoen Maar laat het weten als je eens in de buurt van Middelburg bent, je bent van harte welkom, zorg ik voor een lekkere maaltijd! Jij ook hoor Goedas!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Heb twee dagen geleden nog zo kip in mijn pot gemaakt.ik stop er wat paprika’s en courgettes in blokjes bij.plus krieltjes.
Klinkt goed Chris, maar dan heb ik wel een grotere pot nodig! Deze zat al vol! Heb er nog twee van 20L staan boven!
06 July 2021, 07:45 (Dit bericht is bewerkt op: 06 July 2021, 07:49 door JohanV.)
(06 July 2021, 06:27)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
*Johan hoeveel liter inhoud heeft je stenen pan
*In recept staat tomaat raspen, denk dat ik het aan hele kleine stukjes snijdt.
Deze is 28 cm in doorsnede en 14 cm hoog.
Als je de tomaat in blokjes snijdt, moet je hem wel even ontvellen en moet wel zeer klein gesneden zijn, succes!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Klopt Johan, ik heb een grote pot. Past net in de oven. Volgende week gaat er wilde geit in.
Wilde geiten genoeg bij jullie in de bergen Chris
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Al die gerechten ! Ze komen zo heerlijk over!Is in jouw tuin niet de 1.50 te realiseren?
Of de garage?Niet dat het allemaal zou moeten,maar toch……!
Perfect "lockdown comfort food". Zojuist weer in de oven geschoven, maar nu met drumsticks ipv dijtjes!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
10 February 2024, 11:25 (Dit bericht is bewerkt op: 10 February 2024, 11:28 door Martino.)
Johan, kan dit ook in een gietijzeren pan en zo ja op welke temperatuur dan? Ik ben voor slow-cooking.
Ik heb nameilijk niet zo'n grote pot met deksel.
Drumstick kan toch ook prima zonder droog te worden?
Ik wil er wat courgette bij doen. Bij welke laag kan dat het beste?
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Johan, kan dit ook in een gietijzeren pan en zo ja op welke temperatuur dan? Ik ben voor slow-cooking.
Ik heb nameilijk niet zo'n grote pot met deksel.
Drumstick kan toch ook prima zonder droog te worden?
Ik wil er wat courgette bij doen. Bij welke laag kan dat het beste?
Hai Martino, dat kan hoor en gewoon op dezelfde temperatuur. Het kan zijn dat de gietijzeren pan iets sneller op temperatuur is dan de aardewerken pan. Ik zou de tijd in de oven met zo'n 10 minuten verminderen. De courgettes zou ik op de aardappels leggen en dan daar weer de uien en tomaten bovenop. Hou er wel rekening mee dat de courgette bij deze lange gaartijden wel heel zacht zal zijn, dus ik zou redelijk dikke schijfjes maken, tot wel een dikte van 1 cm aan toe. Of wat denk je van die mini-courgettes, die kan je in zijn geheel toevoegen!
Met de drumsticks ging het perfect hoor, waren niet droog!